Geplaatst op: 07-07-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

Museumkwartier Den Haag Bloeit

Vier de zomer met een promenade van 'grootse' bloemen langs de Hofvijver.

Museumkwartier Den Haag Bloeit

De bloemetjes buiten zetten: dat gebeurt deze zomer aan de historische Lange Vijverberg. Geïnspireerd door de schilderkunst van Hollandse meesters creëerde kunstenares Linda Nieuwstad vier grootse bloemstukken van vrachtwagenzeil, staal en dekens. Hoog boven de grond of in enorme vitrines, verrassen die stillevens door hun kleurenpracht en verfijning. 


De voorbijganger hoeft geen kenner te zijn om van dit spektakel te genieten. Maar als bonus verwijzen Nieuwstad’s composities ook naar schilderijen die u kunt vinden in de culturele hotspots van het Museumkwartier; het Mauritshuis, Museum Escher in Het Paleis en Museum Bredius. 

Wethouder Saskia Bruines; "de Haagse binnenstad bruist en leeft; dit wordt onderstreept door bijzondere kunstwerken en activiteiten, zoals deze reuzebloemstukken. Met regelmaat zullen dergelijke prikkelende manifestaties in onze mooie binnenstad te zien zijn.”

 

De Bloemenpromenade is deze zomer te zien langs de Hofvijver, Lange Vijverberg in Museumkwartier Den Haag. 

Omdat Linda Nieuwstad zo van de Nederlandse natuur houdt, begon ze kunst te maken die de schoonheid van schijnbaar alledaagse bloemen op een ander niveau brengt. Naast de grootte levert ook haar materiaalgebruik een soort vervreemding op die tegelijkertijd fascineert. Als kunstenaar kwam Nieuwstad in de slipstream van Dutch Design naar voren. Nadat ze debuteerde met bloemen in (grote) stalen vazen van Piet Hein Eek, was de internationale belangstelling gewekt. Tegenwoordig werkt ze veelvuldig samen met Paola Navone bijvoorbeeld aan de inrichting van het nieuwe 25 Hours hotel in Florence. Nieuwstad creëerde sleutelbloemen voor The Joyce Boutique in Hong Kong, Chicorei uit de bedrijfskleding van piloten voor KLM. 

De tentoonstelling is een co-productie van Stichting Museumkwartier Den Haag en BinnenhofBuiten. BinnenhofBuiten organiseert evenementen en activiteiten tijdens de verbouwing van het Binnenhof en wordt mogelijk gemaakt door gemeente Den Haag.

Trefwoorden: Bloemstukken, keuzebloemstukken, Binnenhof

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
MagSafe accessoires voor Samsung
Er zijn tegenwoordig nog weinig mensen die zonder hun smartphone de deur uitgaan, laat staan dat ze op vakantie gaan zonder smartphone. Waarbij eerder de trend rondom iPhone en MagSafe accessoires zeer groot was, is deze trend nu ook te zien bij Samsung gebruikers.
26/04/24
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst
In 75 jaar Beerze Bulten is er heel veel veranderd, maar het park blijft zich ontwikkelen. Van een huuske en een waterpomp op een kale zandvlakte, naar een 5-sterren Vakantiepark met luxe faciliteiten.
26/04/24
SEA LIFE Scheveningen opent interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur’
SEA LIFE opent een nieuwe interactieve tentoonstelling over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Kinderen leren van de karakters Milly en Windston meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en over onderzoek om ecologie te versterken.
26/04/24
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies
De informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken zijn vernieuwd om de bijzondere status van UNESCO Werelderfgoed Hollandse waterlinies onder de aandacht te brengen.
26/04/24
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda feestelijk in gebruik genomen
Vanaf nu kan jong en oud de stad Gouda te voet ontdekken met Explore Gouda, een webapplicatie met gesproken routeaanwijzingen die informatie geeft over interessante punten onderweg.
26/04/24
Kom naar Buuten in mei
Buuten, een nieuw merk voor het oostelijke natuur- en recreatiegebied in Leeuwarden. Het gebied biedt een scala aan buitenbelevenissen voor toeristen, dagjesmensen en inwoners van Leeuwarden en omgeving en is 365 dagen per jaar toegankelijk.
26/04/24
Provincie Groningen investeert in veilig en aantrekkelijk lopen
In de loopagenda 2024-2027 staat hoe de provincie de komende vier jaar met onderzoek, samenwerking en subsidies gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor de voetganger.
26/04/24
Recreatie Vakbeurs 2024: eerste twee segmenten volgeboekt
De eerste twee segmenten Recreatietechniek en Digitalisering en Marketing in hal 3 en 4 zijn volledig volgeboekt tijden de jaarlijkse recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. De belangstelling is groot.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...