Geplaatst op: 06-07-2022
Auteur: Marc Gerlings

Borselenpenning voor Van der Loo (Blijdorp)

Borselenpenning voor Van der Loo (Blijdorp)
Tijgers in Blijdorp.

Op woensdag 6 juli kreeg Hein van der Loo de Rotterdamse onderscheiding uitgereikt door burgemeester Aboutaleb.

Drs. W.H.J.M. van der Loo (1971) ontving de penning vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de stad Rotterdam. Na zijn benoeming tot burgemeester van Zwijndrecht in 2019 heeft Van der Loo stapsgewijs zijn Rotterdamse vrijwilligerswerk afgebouwd. Onlangs heeft hij ook zijn laatste werkzaamheden afgerond.

Diergaarde Blijdorp

Tot 2021 was Van der Loo de voorzitter van de Raad van Toezicht van Diergaarde Blijdorp. In die periode werd de diergaarde onder meer geconfronteerd met twee jaar coronamaatregelen. Met onuitputtelijke energie stond Van der Loo de directeur-bestuurder bij als klankbord, adviseur en sparringpartner. Ook hervormde hij de Raad van Toezicht. Inmiddels bestaat de raad uit leden met verschillende expertises. Daarmee beschikt de directeur over een groot palet aan sparringpartners en adviseurs.

Rotterdams Comité Nationale Belangen

Dit comité is onder meer verantwoordelijk voor de herdenkingsactiviteiten in mei en de viering van Koningsdag. Als penningmeester beoordeelde Van der Loo de financiële aanvragen van Rotterdamse Oranje- en wijkverenigingen. Ook nam hij actief deel aan alle andere activiteiten van het comité. Daarbij was hij altijd een waardige, representatieve vertegenwoordiger.

Verder was Van der Loo jarenlang zeer actief betrokken bij Museum Boijmans van Beuningen, Stichting Vrienden van Sophia en Sophia Kinderhuis Stichting en Stichting Rotterdam Maaskant.
Trefwoorden: Rotterdam, dierentuin, museum, Zwijndrecht,

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
03/02/20
Overtoerisme!
Overtoerisme!
03/02/20 · Beleid · Toerisme · Hans van Leeuwen | Lees meer
Overtoerisme zal ongetwijfeld als een van de meest prominente nieuwkomers in de Dikke Van Dale worde...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/08/22
Tijdelijk buurtpark in Amsterdam
Op de plek van het voormalig afvalpunt aan de Amsterdamse Struisgrasstraat in de wijk Buiksloterham komt een tijdelijk buurtpark.
02/08/22
Exclusief voor leden
Bedrijventerrein wordt ecologische verbinding
Bij de gemeente Brunssum wordt een bedrijventerrein herontwikkeld en dat leidt tot een ecologische verbinding op het terrein tussen twee Natura2000 gebieden.
14/07/22
VeluweWaalpad wordt uitgewerkt
5 Gemeenten, Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen en provincie Gelderland gaan de plannen voor het VeluweWaalpad verder uitwerken.
11/07/22
Exclusief voor leden
Zowel werkgevers als overheid aan zet voor een betere arbeidsmarkt
Wat heeft een gezonde Nederlandse arbeidsmarkt nodig? Het Sociaal en Cultureel Planbureau vroeg het de werkgevers.
11/07/22
Kabinet aan de slag met verlagen regeldruk en daar profiteren hotels van
Mkb-ondernemers merken te weinig wat de landelijke overheid doet tegen regeldruk. Daarom verandert het kabinet sterk van aanpak en gaat zich richten op het terugdringen van regeldruk per bedrijfstak. Onder meer 'hotels met restaurant' gaan dan merken, belooft het Kabinet.
11/07/22
Exclusief voor leden
ICCA lijst 2021 met opvallende stijger Leiden
Als stad is het niet zo makkelijk om de grote congressteden van Nederland in te halen. Op de jaarlijkse lijst van de ICCA is de top 3 in Nederland onververanderd maar door extra inspanningen stijgt de stad Leiden een plek en bezet de 4 plaats. Wie weet haalt het volgend jaar nog een plek hoger omdat er dit jaar een congresrecord wordt bereikt in Leiden.
08/07/22
Exclusief voor leden
Verkoop elektrische auto's stijgt snel door - subsidiepot particulieren leef
In het eerste half jaar van 2022 lag het aantal nieuw geregistreerde elektrische auto’s 82,9 procent hoger dan in dezelfde periode in 2021. Consumenten lijken steeds vaker duurzame oplossingen te omarmen. Die snelle groei lijkt voorbij nu de subsidiepot leeg is.
07/07/22
Weer coronasteun voor podia en festivals in Utrecht en Amersfoort
Nu de coronabesmettingen weer oplopen en publieksinkomsten nog steeds achterblijven, wordt de subsidie Programmeringsregeling verlengd en uitgebreid. Nieuw is dat ook festivals aanspraak kunnen maken.