Geplaatst op: 24-06-2022
Auteur: Redactie
NRIT

Center Parcs, Van de Valk en Hutten samen met Summa College in nieuwe hospitality-opleiding

Center Parcs, Van de Valk en Hutten samen met Summa College in nieuwe hospitality-opleiding

Het Summa College in Eindhoven gaat intensief met het bedrijfsleven samenwerken bij het opleiden van vakmensen voor de hospitalitybranche. De onderwijsinstelling heeft daartoe  een overeenkomst getekend met hotelketen Van der Valk, Hutten Bedrijfscatering en recreatieconcern Center Parcs. 

Vanaf september biedt het Summa College samen met deze toonaangevende bedrijven een nieuwe opleiding aan voor het opleiden en begeleiden van nieuwe medewerkers voor de hospitality in de regio. Vooralsnog is de opleiding alleen bestemd voor het eerste studiejaar. Mogelijk dat in de toekomst deze aanpak naar meer leerjaren en opleidingsniveaus wordt uitgebreid. Summa heeft 26 scholen in Zuid-Nederland met ruim 18.000 studenten.

Bedrijven schreven mee aan onderwijsprogramma

Wat de samenwerking bijzonder maakt is dat de bedrijven hebben meegeschreven aan het onderwijsprogramma. "Van der Valk, Hutten en Center Parcs hebben meerdere malen met ons aan tafel gezeten om het ‘brede basisjaar’, zoals we het noemen, vorm te geven”, vertelt Mark Dekkers, docent bij Summa Luchtvaartdienstverlening. Binnen het Summa College zijn voor de nieuwe opleiding de krachten gebundeld van maar liefst vijf scholen: Horeca, Facilitair, Vrije Tijd, Hospitality en Luchtvaartdienstverlening.

"Het is een samenwerking die natuurlijk twee kanten uit werkt”, aldus Dekkers. "Onze studenten doen enorm veel ervaring op bij bedrijven die actief zijn in de sector hospitality. Verder helpt het de bedrijven in het voorzien van personeel en misschien wel in het binden van nieuwe mensen. Zo spelen we in op de vraag uit de arbeidsmarkt”, vervolgt hij.

In beeld bij studenten

Vanuit het bedrijfsleven klinkt ook een positief geluid. "Het is een hele mooie samenwerking voor ons als bedrijf. Zo komen we in the picture bij studenten”, vertelt Jedidjah ’t Hart van Van der Valk. "In het nieuwe basisjaar krijgen studenten een beeld van de verschillende plekken waar je in de hospitalitysector terecht kan komen”, vervolgt ze. Wanneer de studenten na het brede basisjaar een specifieke richting kiezen, dan kunnen ze daarna makkelijker terecht voor stages bij een van de drie bedrijven.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, onderwijs, opleidingen, personeel

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/08/22
Recreatiegebied Park Vliegbasis Soesterberg internationaal in beeld door Vuelta
Op zaterdag 20 augustus komt La Vuelta (Ronde van Spanje) naar Utrecht. Het wielerpeloton doorkruist het Utrechtse landschap en een tussensprint ligt precies op de oude vliegbasis Soesterberg.
18/08/22
Noord-Holland zoekt projecten voor Circulaire Innovatie Top 20
Provincie Noord-Holland zoekt circulaire innovaties voor de eerste editie van de Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20.
17/08/22
38% Ondernemers ervaart belemmering door personeelstekort
Ondernemer zijn is al een intensieve klus maar door het personeelstekort stijgen de zorgen bij deze mensen die zo belangrijk zijn voor de economie. Extra reden tot zorg, de kosten stijgen.
16/08/22
Arcadia trekt meer bezoeken dan verwacht (800.000)
Gisteravond werd de eerste editie van de triënnale Arcadia afgesloten tijdens een drukbezochte slotperformance van het wandelende bos, Bosk. 800.000 bezoeken trok deze culturele honderddaagse.
16/08/22
Exclusief voor leden
Luchthaven Eindhoven kan door met vliegverkeer ook bij dichte mist
Luchthaven Eindhoven kon bij dichte mist niet door met de dagelijkse operatie door het ontbreken van hogere categorie Instrument Landing System.
15/08/22
Duurzame lelievlet geschonken door Zeewolde aan scouting
Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed op vrijdag 12 augustus 2022 schonk burgemeester Gerrit Jan Gorter namens gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland.
15/08/22
Aanpak droogte bij natuurbeheer
Wandelen en fietsen in de bossen, dat doen we steeds vaker maar de natuur ondervindt steeds meer schade door droogte, is de verwachting. Hoe gaat natuurbeheer daarmee om?
15/08/22
Smart mobility  informeert bezoekers Vuelta
Om zowel de duizenden toeschouwers als weggebruikers en aanwonenden te informeren over de bereikbaarheid zetten de provincies Utrecht, Noord Brabant en Gelderland Smart Mobility in.