Geplaatst op: 31-05-2022
Auteur: Marc Gerlings

VVV bouwt Citystore Nijmegen aan Grote Markt

VVV bouwt Citystore Nijmegen aan Grote Markt
Impressie van de locatie voor de nieuwe VVV Citystore. Foto: Visit Arnhem Nijmegen.
Het huidige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg Nijmegen gaat per oktober 2022 verder als Citystore Nijmegen op de Grote Markt. Naast de naam en de locatie is ook het concept compleet vernieuwd; de Citystore zal naast de oude vertrouwde informatiefunctie ook bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over Nijmegen en de regio. Uiteraard ademt de Citystore de Old City, Young Vibe, wat tevens terugkomt in het assortiment in de store.

Citystore Nijmegen moet bezoekers en inwoners inspireren, op ideeën brengen en ertoe aanzetten meer te gaan doen en ontdekken in Nijmegen dan ze eigenlijk van plan waren. Én ze tevreden laten vertrekken want een tevreden bezoeker en inwoner blijft langer, komt vaker terug en besteedt meer. Goed gastheerschap speelt volgens de gemeente hierin een belangrijke rol. Monique Esselbrugge, wethouder gemeente Nijmegen: "Met de komst van de Citystore naar de Grote Markt kunnen we bezoekers van Nijmegen nog beter van dienst zijn. Het is een goede locatie om bezoekers en inwoners van Nijmegen en omgeving te inspireren over alle toeristische mogelijkheden. De Citystore draagt bij aan de citymarketing van Nijmegen, de regiomarketing én versterkt het economisch klimaat. Ook wordt de Grote Markt straks nog aantrekkelijker als de gerenoveerde Citystore er is. Een win-win situatie.”

Voor de ontwikkeling en realisatie van de Citystore doet gemeente Nijmegen een eenmalige investering. Vanuit Actieplan Binnenstad wordt bijgedragen aan de gevelverbetering en het ruimtelijk ontwerp. 

Door samenwerking een aanwinst voor Nijmegen

Voor de ontwikkeling van de Citystore sloegen meerdere partijen de handen ineen, waaronder gemeente Nijmegen, IntoNijmegen en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van het vernieuwde concept.

Directeur Herre Dijkema licht toe: "De nieuwe locatie bevindt zich midden in het bruisende stadshart waar het barst van de concept stores. Dat sluit perfect aan bij de Citystore en zorgt ervoor dat je snel even naar binnen loopt. Niet alleen kunnen bezoekers hier inspiratie opdoen voor een dagje uit, je koopt hier ook lokale stads- en streekproducten. Daarnaast is het een mooie plek voor lokale makers om hun producten te verkopen. Een aanwinst voor de stad en de regio!” 

Blikvanger aan de Grote Markt

Citystore Nijmegen vestigt zich per oktober 2022 in een indrukwekkend pand uit 1967 op de Grote Markt. Dit pand wordt momenteel gerenoveerd en in zijn oude staat teruggebracht naar een ware blikvanger. De Grote Markt is een van de must see locaties omdat daar ook de oude Waag aan is gevestigd.
Trefwoorden: VVV, citystore, winkel, Nijmegen

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/09/22
Topdrukte bij ECC door vluchtannuleringen
Het Europees Consumenten Centrum (ECC) kijkt terug op recorddrukte in de zomerperiode. De consumentenorganisatie ontving in de zomermaanden van dit jaar 63 procent meer hulpvragen van Nederlandse vliegpassagiers dan in dezelfde periode vorig jaar.
30/09/22
Provincie Utrecht aan de slag met leidraad duurzame vrijetijdseconomie
De provincie Utrecht wil dat de sector voor toerisme en recreatie, oftewel de vrijetijdseconomie, versneld duurzamer wordt. Utrecht is een van de opstellers van een speciale leidraad die de sector hierbij moet helpen.
27/09/22
Datatool Limburg Marketing geeft uniek inzicht in bezoeker regio
Limburg Marketing heeft in samenwerking met de Universiteit Maastricht een unieke datatool ontwikkel...
26/09/22
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert bezoekersinformatie monitor
Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen lanceert vandaag de Bezoekers Informatie Monitor. Het is de eerste t...
26/09/22
Toerist wil wel rekening houden met duurzaamheid maar dat lukt nog niet altijd
Vandaag vindt bij de Floriade Expo de Toerisme Top 2022 plaats en het centrale thema is klimaat neut...
26/09/22
Inkomen Nederlanders in tweede kwartaal 2022 procent gestegen
Het voorjaar was goed voor de toerisme- en gastvrijheidssector. Daarbij helpt dat in het tweede kwartaal Nederlanders een procent meer inkomen in de portemonnee hadden.
26/09/22
Toerisme Top 2022 in het teken van klimaatneutraal toerisme
Vandaag is de jaarlijkse Nationale Toerisme Top. Plaats van handeling voor de vijfde editie is de Floriade in Almere. Het thema is dit jaar klimaatneutraal toerisme.
21/09/22
Transavia voegt vluchten Eindhoven - Bordeaux toe aan zomerprogramma 2023
Transavia vliegt in zomerseizoen 2023 tussen Eindhoven en de Franse stad Bordeaux.