Geplaatst op: 31-05-2022
Auteur: Marc Gerlings

VVV bouwt Citystore Nijmegen aan Grote Markt

VVV bouwt Citystore Nijmegen aan Grote Markt
Impressie van de locatie voor de nieuwe VVV Citystore. Foto: Visit Arnhem Nijmegen.
Het huidige VVV-informatiepunt in Stadsschouwburg Nijmegen gaat per oktober 2022 verder als Citystore Nijmegen op de Grote Markt. Naast de naam en de locatie is ook het concept compleet vernieuwd; de Citystore zal naast de oude vertrouwde informatiefunctie ook bezoekers en bewoners inspireren met unieke verhalen over Nijmegen en de regio. Uiteraard ademt de Citystore de Old City, Young Vibe, wat tevens terugkomt in het assortiment in de store.

Citystore Nijmegen moet bezoekers en inwoners inspireren, op ideeën brengen en ertoe aanzetten meer te gaan doen en ontdekken in Nijmegen dan ze eigenlijk van plan waren. Én ze tevreden laten vertrekken want een tevreden bezoeker en inwoner blijft langer, komt vaker terug en besteedt meer. Goed gastheerschap speelt volgens de gemeente hierin een belangrijke rol. Monique Esselbrugge, wethouder gemeente Nijmegen: "Met de komst van de Citystore naar de Grote Markt kunnen we bezoekers van Nijmegen nog beter van dienst zijn. Het is een goede locatie om bezoekers en inwoners van Nijmegen en omgeving te inspireren over alle toeristische mogelijkheden. De Citystore draagt bij aan de citymarketing van Nijmegen, de regiomarketing én versterkt het economisch klimaat. Ook wordt de Grote Markt straks nog aantrekkelijker als de gerenoveerde Citystore er is. Een win-win situatie.”

Voor de ontwikkeling en realisatie van de Citystore doet gemeente Nijmegen een eenmalige investering. Vanuit Actieplan Binnenstad wordt bijgedragen aan de gevelverbetering en het ruimtelijk ontwerp. 

Door samenwerking een aanwinst voor Nijmegen

Voor de ontwikkeling van de Citystore sloegen meerdere partijen de handen ineen, waaronder gemeente Nijmegen, IntoNijmegen en Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van het vernieuwde concept.

Directeur Herre Dijkema licht toe: "De nieuwe locatie bevindt zich midden in het bruisende stadshart waar het barst van de concept stores. Dat sluit perfect aan bij de Citystore en zorgt ervoor dat je snel even naar binnen loopt. Niet alleen kunnen bezoekers hier inspiratie opdoen voor een dagje uit, je koopt hier ook lokale stads- en streekproducten. Daarnaast is het een mooie plek voor lokale makers om hun producten te verkopen. Een aanwinst voor de stad en de regio!” 

Blikvanger aan de Grote Markt

Citystore Nijmegen vestigt zich per oktober 2022 in een indrukwekkend pand uit 1967 op de Grote Markt. Dit pand wordt momenteel gerenoveerd en in zijn oude staat teruggebracht naar een ware blikvanger. De Grote Markt is een van de must see locaties omdat daar ook de oude Waag aan is gevestigd.
Trefwoorden: VVV, citystore, winkel, Nijmegen

||| Blogs |||

12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

12/08/22
Exclusief voor leden
Ryanair biedt niet langer tientjesvluchten aan
Voor een tientje met de Ierse lowbudgetluchtvaartmaatschappij Ryanair vliegen naar bestemmingen als Praag of Kreta is verleden tijd. De voornaamste reden daarvoor is de stijgende brandstofprijs. Dat meldde Michael O’Leary 11 augustus in een interview met de BBC.
12/08/22
R&T 3 is uit – Waarom staat die trotse kaasmaker op de voorkant?
Het is in de zomervakantie van 2022 maar dat betekent niet dat de lezers van vakblad R&T in sandalen gestoken wandelen over een zonnig strand. In augustus en de rest van de zomer zijn veel vaklezers actief. In de derde week van juli viel R&T in de brievenbus met voorop een trotse maker van kaas op de voorkant.
12/08/22
Jubilerend Adventure Valley biedt nachtklimmen aan
Klimmen tussen het licht van de sterren? Dat kan voor een keer bij Adventure Valley op vrijdag 19 augustus als deze leisure locatie tien jaar bestaat.
12/08/22
Prima junimaand voor Nederlands toerisme
Toeristisch Nederland heeft een prima junimaand achter de rug. Zowel het aantal gasten als overnachtingen groeide sterk ten opzichte van 2021 en het verlies van de pandemie is bijna ingelopen. Maar het herstel is op de diverse deelmarkten niet overal even goed. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers uit de Statistiek Logiesaccommodaties van het CBS.
12/08/22
VisitVeluwe sluit zomerseizoen af met gratis koninklijke portretjes
VisitVeluwe zet een leuke actie op om bezoekers een mooie herinnering te bezorgen aan het einde van de zomermaand augustus. Het is onderdeel van het themajaar koninklijk.
12/08/22
Compensatieregeling voor reizigers die vlucht hebben gemist
Schiphol komt met een compensatieregeling voor reizigers die door de drukte op de luchthaven hun vlucht hebben gemist. Het aanbod van de luchthaven komt na druk van de Consumentenbond en de MAX Ombudsman die een proefproces aankondigden.
12/08/22
Exclusief voor leden
Succesvol lichtverhaal weer terug op muren Princessehof
Museum Princesshof gebruikt weer zijn buitenmuren om er een lichtverhaal op te vertellen. De productie Maria Louise was here keert terug en deze keer is het gratis voor het publiek. Een mooie combinatie van museum, erfgoed en het vertellen van een historisch verhaal.
12/08/22
Exclusief voor leden
Zuiderpark vist naar verhalen en ook naar verbeteringen
In het voorjaar van 2023 is het 100 jaar geleden dat officieel het plan voor het Zuiderpark werd goedgekeurd. Dat wordt onder meer gevierd met het verzamelen van verhalen over het park. Tegelijkertijd wil de organisatie horen wat het publiek nog meer wil in het park.