Geplaatst op: 28-04-2022
Auteur: redactie
Uitgever: NRIT Media

EuroParcs en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst praktijkopleiding stagiairs

EuroParcs en SBB tekenen samenwerkingsovereenkomst praktijkopleiding stagiairs

Om de kwaliteit van stagebegeleiding naar een hoger niveau te brengen hebben EuroParcs en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een overeenkomst getekend. De komende 3 jaar zullen door middel van audits en trainingen tientallen praktijkopleiders bij EuroParcs worden opgeleid door SBB. 

 

Op de hoofdkantoren en de vakantieparken van EuroParcs zijn jaarlijks zo’n 200 stagiairs actief van studierichtingen als Leisure & Hospitality, Travel & Hospitality en Facility management. Om deze jonge enthousiaste studenten goed te begeleiden bij hun leerproces in de recreatiebranche, zijn goed getrainde praktijkopleiders nodig. Daarvoor hebben SBB en EuroParcs een begeleidings- en trainingsprogramma opgesteld. 


EuroParcs' directeur HR Floor Boswinkel en SBB unitmanager Voedsel Groen & Gastvrijheid (VGG) Jan Willem Mans tekenden een overeenkomst met een looptijd van 3 jaar. Dit voorjaar al zullen de eerste 40 praktijkopleiders een 2-daagse training volgen om de nieuwe stagiairs van dit seizoen goed te kunnen ondersteunen.


Floor Boswinkel: ‘Vanuit EuroParcs vinden we het belangrijk om stagiairs goed te begeleiden. Niet alleen om deze jonge mensen te helpen bij het leren van een vak, zij zijn tenslotte ook ambassadeurs en mogelijke nieuwe medewerkers van EuroParcs. We groeien snel en hebben dan ook veel vacatures op onze website en als we die kunnen invullen met enthousiaste voormalige stagiairs, dan is dat natuurlijk een hele mooie win-winsituatie.’ Jan Willem Mans, unitmanager VGG (voedsel groen & gastvrijheid) van SBB: ‘Op deze wijze kunnen we studenten de beste praktijkopleiding geven met uitzicht op een baan en EuroParcs laten beschikken over de vakmensen die ze nodig hebben. We zijn heel blij met deze samenwerking en de kwaliteitsimpuls voor het leren in de praktijk.’ Floor Boswinkel: ‘De opleidingen waarmee wordt samengewerkt waarderen deze werkwijze en weten ons iedere keer opnieuw te vinden wanneer zij samen met de student op zoek gaan naar een leuke en leerzame stageplek. Door de verbreding van de samenwerking met SBB op het vlak van praktijkopleiding, zullen we dit proces zonder twijfel naar een nog hoger niveau tillen.’

Trefwoorden: Overeenkomst, samenwerking beroepsopleiders, praktijkopleiders, stagiairs

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
03/02/20
Overtoerisme!
Overtoerisme!
03/02/20 · Beleid · Toerisme · Hans van Leeuwen | Lees meer
Overtoerisme zal ongetwijfeld als een van de meest prominente nieuwkomers in de Dikke Van Dale worde...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/05/22
Is de winstwaarschuwing nodig?
Anouk van Eekelen is een van de topsprekers bij de gratis online inspiratiesessie 'Actieagenda en de boost voor bestemming Nederland'. Anouk weet perfect te vertellen over de kansen en uitdagingen waar Nederland te maken heeft.
23/05/22
Netwerkmiddag recreatie en toerisme in Utrecht
De netwerkmiddag vond plaats op vrijdag 20 mei. Bart Blikman (general manager Carlton President en bestuurslid van het Hoteloverleg HOST) heette de aanwezigen welkom en sprak over de aantrekkende bezoekerseconomie. Daarna ging het over provinciaal beleid, actuele programma's voor de Utrechtse regio en data.
20/05/22
Exclusief voor leden
Nederland bouwt paviljoen bij wereldtentoonstelling 2025 in Osaka
Nederland doet mee aan de wereldtentoonstelling Expo 2025 in Osaka. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking besloten.
20/05/22
Lichtplan Arnhem zet gevels beter in het licht
Bezoekers die 's avonds je stad binnenkomen wil je ook een aantrekkelijk stadbeeld bieden. Arnhem ma...
19/05/22
KHN kritisch over voorbereiding overheid op nieuwe coronacrisis
Horecaorganisatie KHN pleit ervoor dat de overheid concrete plannen maakt om een mogelijk nieuwe coronacrisis goed op te vangen. Het is van mening dat de overheid niet kan verwachten dat alleen bedrijven zich voorbereiden. Daarbij moet duidelijk zijn welke maatregelen effectief zijn.
19/05/22
Exclusief voor leden
Trend: langere fietsafstanden met pedelec
Om vlot, veilig en comfortabel in de provincie Utrecht en Zuid-Holland te kunnen fietsen, lanceren de Fietsersbond en provincie Utrecht vandaag op de Fiets naar je Werk-dag de uitbreiding van de Pedelecplanner.
18/05/22
Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld
Gedeputeerde Staten heeft het Recreatiezoneringsplan Veluwe vastgesteld. Tot eind maart kon er een z...
18/05/22
Commissariaat voor de Media start toezicht op video-uploaders
Per 1 juli vallen invloedrijke YouTubers, TikTok-ers, Instagrammers onder toezicht van het Commissar...