Geplaatst op: 14-04-2022
Auteur: redactie
Uitgever: nRIT Media

Nieuw evenement ‘Spoorweg Spelen’ in het Spoorwegmuseum

Nieuw evenement ‘Spoorweg Spelen’ in het Spoorwegmuseum

In de meivakantie, van 30 april t/m 8 mei, presenteert het Spoorwegmuseum met de ‘Spoorweg Spelen’ een geheel nieuw familie-evenement. Door het hele museum zijn spellen te vinden met een link naar een beroep bij de spoorwegen. Neem het op tegen de tijd, het spel of je eigen familie en ontdek waar jouw talent ligt. De 'Spoorweg Spelen' zijn niet alleen leuk om te doen, ze leren je ook iets over werken bij het spoor in heden en verleden.

 

Het evenement

Waar ligt jouw talent en welk beroep past het beste bij jou? Ben je net zo sterk als de stoker, zo snel als de kruier en zo slim als de rangeerder? Bij ieder spel staat een ander beroep centraal. Sommige beroepen bestaan nog steeds, zoals een machinist of ontwerper, andere bestaan al lang niet meer zoals de kruier of schaalknecht. Ontdek al spelende wat voor beroepen er waren bij de spoorwegen en welke werkzaamheden het best bij jou passen.

 

De spellen

De Rangeerder zorgt er samen met de machinist voor dat de locomotief en wagons in de juiste volgorde aan elkaar gekoppeld worden. Kraak de treinenpuzzel en zet alle wagons op het juiste spoor. De schaalknechten weegt en labelt de bagage, in het spel moeten -onder tijdsdruk- de juiste koffers op de weegschaal worden gezet. Kruiers hielpen de reizigers met de bagage, want rijke dames gingen natuurlijk niet zelf met koffers lopen sjouwen. Balanceer een stapel koffers op de steekwagen en voltooi zonder kleerscheuren het parcours. Stokers zorgden ervoor dat de stoomlocomotieven konden rijden, schep in het spel de tender zo snel mogelijk vol met kolen. Machinisten moeten alle seinen en signalen uit hun hoofd kennen, lukt jou dit ook? Treinontwerpers tenslotte proberen steeds betere, snellere, duurzamere en goedkopere treinen te maken. Zet je fantasie aan het werk en ontwerp je eigen toekomsttrein.

Trefwoorden: Spoorwegspelen, familie evenement

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

25/05/22
Festivals & Concerten grote corona verliezers
Dat concerten en festivals slechte jaren achter de rug hebben, is geen verrassing. Maar de cijfers van Respons en VVEM zijn wel ontnuchterend.
19/05/22
Popsector heeft meer hersteltijd nodig
De Nederlandse popsector heeft meer hersteltijd nodig dan andere culturele deesectoren om van de pandemie te herstellen. Wat is er nodig voor een florerende popcultuur?
17/05/22
Krapte op de arbeidsmarkt met nationaal record vacaturegraad in horeca
De spanning op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2022 verder toegenomen. Stonden er in het laatste kwartaal van 2021 nog 106 vacatures tegenover elke 100 werklozen, een kwartaal later is dat opgelopen tot 133 per 100. De vacaturegraad in de horeca heeft het landelijk record te pakken. Voor het eerst is de vacaturgraad in de horeca op 112 uitgekomen in het eerste kwartaal van 2022.
13/05/22
Mooiste kasteel van Nederland een hostel?
De ANWB-verkiezing Allermooiste kasteel van Nederland nadert de ontknoping. Het kan zijn dat het mooiste kasteel een hostel is. De jury kijkt ook naar de verbinding met recreatie.
13/05/22
Bart Dohmen en Coen Bertens samen verder
Bart Dohmen en Coen Bertens gaan samen verder in Tourist Development and Attraction Consultants, afgekort TDAC.
13/05/22
Van Gogh, Rembrandt en Bruegel naar Hermitage
Het Gele Huis (De straat) (1888) van Vincent van Gogh, het laatste Zelfportret (1669) van Rembrandt van Rijn en De toren van Babel (ca. 1560) van Pieter Bruegel I gaan tijdelijk naar de Hermitage.
11/05/22
Feel the kick - passievideo over fietsen in Nederland
De vrijheid op de pedalen ervaren. Maar dan wel gefilmd dat je niet blijft kijken maar ook de trip naar Nederland boekt om het in de Lage landen mee te maken.
11/05/22
Poëziesteen voor Joop Mulder onthuld in Leeuwarden
In de binnenstad van Leeuwarden is dinsdag 10 mei een bijzondere poëziesteen voor Oerol oprichter en Sense of Place, Joop Mulder onthuld.