Geplaatst op: 14-04-2022
Auteur: redactie
Uitgever: nRIT Media

Nieuw evenement ‘Spoorweg Spelen’ in het Spoorwegmuseum

Nieuw evenement ‘Spoorweg Spelen’ in het Spoorwegmuseum

In de meivakantie, van 30 april t/m 8 mei, presenteert het Spoorwegmuseum met de ‘Spoorweg Spelen’ een geheel nieuw familie-evenement. Door het hele museum zijn spellen te vinden met een link naar een beroep bij de spoorwegen. Neem het op tegen de tijd, het spel of je eigen familie en ontdek waar jouw talent ligt. De 'Spoorweg Spelen' zijn niet alleen leuk om te doen, ze leren je ook iets over werken bij het spoor in heden en verleden.

 

Het evenement

Waar ligt jouw talent en welk beroep past het beste bij jou? Ben je net zo sterk als de stoker, zo snel als de kruier en zo slim als de rangeerder? Bij ieder spel staat een ander beroep centraal. Sommige beroepen bestaan nog steeds, zoals een machinist of ontwerper, andere bestaan al lang niet meer zoals de kruier of schaalknecht. Ontdek al spelende wat voor beroepen er waren bij de spoorwegen en welke werkzaamheden het best bij jou passen.

 

De spellen

De Rangeerder zorgt er samen met de machinist voor dat de locomotief en wagons in de juiste volgorde aan elkaar gekoppeld worden. Kraak de treinenpuzzel en zet alle wagons op het juiste spoor. De schaalknechten weegt en labelt de bagage, in het spel moeten -onder tijdsdruk- de juiste koffers op de weegschaal worden gezet. Kruiers hielpen de reizigers met de bagage, want rijke dames gingen natuurlijk niet zelf met koffers lopen sjouwen. Balanceer een stapel koffers op de steekwagen en voltooi zonder kleerscheuren het parcours. Stokers zorgden ervoor dat de stoomlocomotieven konden rijden, schep in het spel de tender zo snel mogelijk vol met kolen. Machinisten moeten alle seinen en signalen uit hun hoofd kennen, lukt jou dit ook? Treinontwerpers tenslotte proberen steeds betere, snellere, duurzamere en goedkopere treinen te maken. Zet je fantasie aan het werk en ontwerp je eigen toekomsttrein.

Trefwoorden: Spoorwegspelen, familie evenement

CELTHTrendrapport

||| Nieuws |||

07/06/23
Exclusief voor leden
Europees publiek weet producties van Stage Entertainment weer te vinden
Stage Entertainment ziet de zalen in Europa weer vollopen. Ook omzet en winst zijn weer terug op niveau. Bezoekers moeten zo’n 5% meer voor een ticket betalen. Dat meldt het bedrijf in De Telegraaf waar het ook constateert dat niet alles bij het oude is gebleven.
25/05/23
Exclusief voor leden
Bezoek attractieparken hersteld, dierentuinen en vooral musea nog niet
De grootste Nederlandse attractieparken zijn qua bezoek in 2022 hersteld van de coronapandemie. Het gezamenlijk bezoek loopt 1% voor op 2019. Een ander verhaal zijn de dierentuinen en de musea die het niveau van 2019 nog niet hebben behaald.
17/05/23
Koningin Máxima opent nieuwe Van Gogh Village Museum
Koningin Máxima heeft het nieuwe Van Gogh Village Museum geopend. Dit museum in het Brabantse Nuenen belicht de persoonlijke en artistieke ontwikkeling van de schilder die leidde tot zijn eerste meesterwerk ‘De aardappeleters’.
11/05/23
Seminar: Stuur je gast eens weg
Hoe kun je gasten een onvergetelijke vakantie bieden? Die vraag staat centraal op het seminar ‘Stuur je gast eens weg’. Een middag die zowel voor ondernemers in dag- als verblijfsrecreatie interessant is.
08/05/23
Depot Boijmans krijgt speciale vermelding bij Museum of the Year Awards 2023
Depot Boijmans Van Beuningen (DBVB) heeft een Speciale Juryprijs gewonnen tijdens het European Museum of the Year Awards-gala in Barcelona. ’s Werelds enige publiek toegankelijke collectiegebouw werd geroemd om de wijze waarop het kunst, publiek én de dagelijkse praktijk van collectiebeheer samenbrengt.
05/05/23
Exclusief voor leden
Provincie Limburg steunt opvolger Thermenmuseum met 1 miljoen euro
De Provincie Limburg draagt één miljoen euro bij aan het Romeins Museum in Heerlen. Het Romeins Museum moet de vervanger worden van het huidige Thermenmuseum in Heerlen. Het is nodig om het nieuwe museumgebouw te realiseren.
01/05/23
Uniek Hanze Escape Event in 9 Hanzesteden tegelijk
Speciaal voor het Hanzejaar wordt het Hanze Escape Event in alle 9 Hanzesteden in het oosten van Nederland georganiseerd voor inwoners en bezoekers te spelen op je eigen mobiele telefoon.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.