Geplaatst op: 16-02-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Jongeren gezocht voor de mooiste baan van Nederland

Watersport- en recreatiesector start arbeidsmarktproject

Jongeren gezocht voor de mooiste baan van Nederland
Bedrijven in de watersport en recreatie kunnen steeds lastiger aan nieuw personeel komen. Ook de instroom van jongeren voor opleidingen in deze sector neemt af. Daarom start HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, een project om mensen te enthousiasmeren voor werken en leren in de watersport- en recreatiesector.

Het project trapt af met een video waarin jongeren vertellen over hun baan in de recreatie of watersport. Zij laten zien hoe leuk het is om te werken bij een jachtbouwer, zeilschool, camping of vakantiepark. "Iedereen gaat op vakantie of recreëert in zijn vrije tijd, maar niet veel mensen weten dat er ook veel banen en opleidingen mogelijk zijn in de vrijetijdssector. Daar willen we verandering in brengen.”, aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding bij HISWA-RECRON.

 

Watersport- en recreatiebedrijven hebben te maken met een lage instroom van medewerkers. Bovendien daalt het aantal nieuwe studenten voor opleidingen in deze branche. Een project dat de leer- en werkmogelijkheden nadrukkelijker in de spotlights zet, moet ervoor zorgen dat de sector bekender wordt als werkgever. "Een baan in deze vrijetijdssector betekent: werken aan een mooi product of dienst, waarbij het draait om klantvriendelijkheid en creativiteit. Je werkt vaak buiten, met mensen, en je hebt veel vrijheid. Kortom, het is de mooiste baan van Nederland.”, aldus Van Oord.


Vacatures

Er zijn veel verschillende banen, beroepen en opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Er is behoefte aan personeel op recreatief, commercieel of technisch gebied. Binnenkort start een speciaal aangetrokken projectmedewerker om het project arbeidsmarktbranding uit te voeren. Vooruitlopend daarop is de video gemaakt die op het YouTube-kanaal van HISWA-RECRON staat en die breed gepromoot wordt onder scholen en bedrijven. Verder worden de vele vacatures die er bij de leden zijn, beter zichtbaar gemaakt.

Link: https://www.hiswarecron.nl/VACATURES-EN-OPLEIDINGEN?utm_medium=email,https://www.hiswa.nl/vacatures?utm_medium=email, https://www.recron.nl/vacatures/?utm_medium=email
Trefwoorden: Vacatures, arbeidsmarkt

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/11/22
Exclusief voor leden
Waterrecreatie Nederland presenteert ‘Atlas Waterrecreatie en Watersport’
Kennisorganisatie Waterrecreatie Nederland heeft de ‘Atlas Waterrecreatie en Watersport’ ontwikkeld.
16/09/22
Deel bruine vloot heeft geen geldige certificaten
Na meerdere ernstige ongevallen waardoor vier mensen om het leven kwamen heeft bijna 15% van de historische schepen van de bruine vloot geen geldige certificaten.
12/09/22
Energietransitie centraal op HISWA Jachtbouwsymposium
Tijdens de 27e editie van het International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction d...
05/09/22
Hiswa te Water 2022 evenaart recordaantal bezoekers van 2019
Na twee noodgedwongen online edities van de Hiswa te Water konden afgelopen week zo’n 30.000 watersportliefhebbers weer genieten van een echte botenshow. Zo’n 350 boten waren te bewonderen in de Batavia Haven in Lelystad op de plek waar ze horen, namelijk ín het water. Veel trends en een verschuiving in het aanbod.
02/09/22
Boot van het Jaar 2022
Tijdens de Hiswa te Water (van 31-8 tot en met 4/9 in de Bataviahaven van Lelystad) worden traditieg...
19/08/22
Exclusief voor leden
Hiswa te Water 2022 biedt grote diversiteit
Directeur Arjen Rahusen van de Hiswa te Water is trots dat de beurs van dit jaar alle records van de voorgaande edities in Lelystad zal verbreken. "Na twee verloren Corona jaren is het fijn dat de bedrijven in de watersport zich loyaal hebben getoond en massaal op de beurs hebben ingeschreven."
08/08/22
Nederlandse driemaster wint tall ships race naar Aalborg
De historische driemaster ‘Oosterschelde’ finishte als eerste afgelopen vrijdag in de Tall Ships Race van Antwerpen naar Aalborg in Denemarken.
19/07/22
HISWA-RECRON en FNV Recreatie samen voor een betere arbeidsmarkt
Een bijzondere samenwerking tussen een werkgeversorganisatie en een vakbond. HISWA-RECRON en FNV Recreatie gaan samen het personeelsprobleem in de sector aanpakken. Doel is een imagocampagne maar het vertrekpunt een imago-onderzoek onder zowel werkgevers als medewerkers.