Geplaatst op: 16-02-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Jongeren gezocht voor de mooiste baan van Nederland

Watersport- en recreatiesector start arbeidsmarktproject

Jongeren gezocht voor de mooiste baan van Nederland
Bedrijven in de watersport en recreatie kunnen steeds lastiger aan nieuw personeel komen. Ook de instroom van jongeren voor opleidingen in deze sector neemt af. Daarom start HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, een project om mensen te enthousiasmeren voor werken en leren in de watersport- en recreatiesector.

Het project trapt af met een video waarin jongeren vertellen over hun baan in de recreatie of watersport. Zij laten zien hoe leuk het is om te werken bij een jachtbouwer, zeilschool, camping of vakantiepark. "Iedereen gaat op vakantie of recreëert in zijn vrije tijd, maar niet veel mensen weten dat er ook veel banen en opleidingen mogelijk zijn in de vrijetijdssector. Daar willen we verandering in brengen.”, aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding bij HISWA-RECRON.

 

Watersport- en recreatiebedrijven hebben te maken met een lage instroom van medewerkers. Bovendien daalt het aantal nieuwe studenten voor opleidingen in deze branche. Een project dat de leer- en werkmogelijkheden nadrukkelijker in de spotlights zet, moet ervoor zorgen dat de sector bekender wordt als werkgever. "Een baan in deze vrijetijdssector betekent: werken aan een mooi product of dienst, waarbij het draait om klantvriendelijkheid en creativiteit. Je werkt vaak buiten, met mensen, en je hebt veel vrijheid. Kortom, het is de mooiste baan van Nederland.”, aldus Van Oord.


Vacatures

Er zijn veel verschillende banen, beroepen en opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Er is behoefte aan personeel op recreatief, commercieel of technisch gebied. Binnenkort start een speciaal aangetrokken projectmedewerker om het project arbeidsmarktbranding uit te voeren. Vooruitlopend daarop is de video gemaakt die op het YouTube-kanaal van HISWA-RECRON staat en die breed gepromoot wordt onder scholen en bedrijven. Verder worden de vele vacatures die er bij de leden zijn, beter zichtbaar gemaakt.

Link: https://www.hiswarecron.nl/VACATURES-EN-OPLEIDINGEN?utm_medium=email,https://www.hiswa.nl/vacatures?utm_medium=email, https://www.recron.nl/vacatures/?utm_medium=email
Trefwoorden: Vacatures, arbeidsmarkt

||| Blogs |||

08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
14/06/22
Stremming Driehondsbrug gevaarlijk voor pleziervaart
HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, waarschuwt Rijkswaterstaat dat de...
20/05/22
Dutch Water Week opening in Scheepvaartmuseum
De opening van de Dutch Water Week 2022 vindt plaats naast het Scheepvaartmuseum. Onder meer de optimisten liggen dan klaar om kinderen te laten kennismaken met watersport.
16/05/22
Nederland kan 189 Blauwe Vlaggen hijsen
Dit jaar kunnen 59 Nederlandse stranden en 130 jachthavens de Blauwe Vlag laten wapperen. Dat zijn er 6 meer dan in 2021.
06/05/22
Meer boeien voor watersport in Hollands Diep?
Het Watersportverbond pleit voor uitbreiding aantal meerboeien in het populaire watersportgebied Hollands Diep.
17/03/22
Start seizoen buitensport 2022
Dinsdag 15 maart jl. vond de jaarlijkse praktijkdag voor de gecertificeerde Buitensportbedrijven (VeBON) die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, plaats. Met deze dag start voor veel buitensportbedrijven het outdoorseizoen.
02/03/22
Wat gaat de Landelijke Data Alliantie in 2022 doen?
De Landelijk Data Alliantie (LDA) heeft voor 2002 weer een hoop projecten en activiteiten gepland staan. Die staan in het online projecten- en activiteitenoverzicht.
25/02/22
Watersportverbond in beroep tegen beperking doorvaart windpark Borssele
Het Watersportverbond gaat in beroep tegen het besluit van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat om de doorvaart van windpark Borssele te beperken tot een corridor.