Geplaatst op: 03-02-2022
Auteur: Marc Gerlings

Groningen in pilot Fietsritje van Ommetje app

Groningen in pilot Fietsritje van Ommetje app
Introductie Fietsritje in Groningen. Foto: Provincie Groningen
De populaire wandelapp 'Ommetje' van de Hersenstichting wordt uitgebreid met een onderdeel voor fietsers. In Groningen vind je de pilot.'Fietsritje' daagt fietsers uit de provincie Groningen en grensregio de komende weken uit om vaker op de fiets te stappen en zo de grote verkeersdrukte in de hele stad Groningen door de werkzaamheden aan het Julianaplein te omzeilen.

Groningen is de eerste provincie in Nederland met een uitbreiding voor fietsers in de Ommetje-app. "We willen iedereen stimuleren vaker de fiets te pakken. Naar werk, school, de sportvereniging, supermarkt of gewoon een blokje voor je plezier. Dit komt niet alleen de (mentale) gezondheid ten goede, maar ook de bereikbaarheid van Groningen Stad en Ommeland. Zeker tijdens Operatie Julianaplein”, aldus gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.

Eenvoudig

Alle Groningers kunnen eenvoudig meedoen aan Fietsritje. De fietsapp is geïntegreerd in de bestaande Ommetje-app en te activeren met de code ' FIETSRIT' op de persoonlijke accountpagina. De Fietsritje Challenge loopt 14 weken en werkt grotendeels hetzelfde als Ommetje. Deelnemers kunnen zich inschrijven in de eigen gemeente en persoonlijke fietsdoelen stellen. Er zijn speciale badges te verdienen. Deelnemers met de meeste fietsritjes per gemeente kunnen bovendien leuke prijzen winnen. Het is ook mogelijk om de strijd aan te gaan met vrienden, familie en collega's. De Ommetje-app van de Hersenstichting is gratis te downloaden via de Google Play Store of App Store. 

Operatie Julianaplein

De lancering van de fietsapp is een week voor de start van grote wegwerkzaamheden in de stad Groningen. De verbouwing van het Julianaplein levert vanaf 11 februari drie maanden ernstige verkeershinder op. "En dan is fietsen een goed alternatief om naar Groningen te reizen", zegt Philip Broeksma (voorzitter Stuurgroep Groningen Bereikbaar). "Meer mensen op de fiets naar Groningen betekent minder verkeersdrukte op de wegen rondom de stad. En dat is de komende weken belangrijk voor de bereikbaarheid." 

Ommetje

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en de Hersenstichting lanceerden ‘Ommetje’ aan het begin van de coronacrisis om Nederlanders meer te laten bewegen. Bijna twee jaar later is de wandelapp al ruim 1,5 miljoen keer gedownload en worden wekelijks nog altijd meer dan een miljoen ommetjes geregistreerd. Door het Fietsritje op te nemen in Ommetje benadrukt de Hersenstichting nogmaals het belang van bewegen. Dagelijkse beweging, in welke vorm dan ook, draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid. 
Trefwoorden: fietsen, ommetje, route, app

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitalitu (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
21/06/24
Exclusief voor leden
Tweede IntercityHotel open
IntercityHotel heef zijn tweede hotel in Nederland geopend. Het gaat om de Octagon-vestiging in Leiden.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.
17/06/24
Exclusief voor leden
Wat levert het EK Voetbal Duitsland op?
Het Europees kampioenschap voetbal 2024 zal Duitsland naar verwachting een miljard euro extra opleveren door buitenlandse toeristen die het land in het kader van dat sportevenement bezoeken. Dat heeft het Duitse IFO Institute berekend die verwacht dat dit kwartaal de Duitse economie daardoor met 0,1% extra groeit.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...