Geplaatst op: 17-01-2022
Auteur: Redactie
NRIT Media

Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021

Meest gezochte fietsroute van Nederland in Zuid-Limburg

Beekdaelen-fietsroute het populairst in 2021

In januari is het traditiegetrouw tijd om terug te kijken naar de resultaten van het afgelopen jaar. Zo werd door de routewebsite RouteYou, met meer dan 15 miljoen bezoekers in 2021, teruggeblikt op de meest gezochte fietsroutes van het afgelopen jaar. Verrassende koploper in het lijstje van Neerlands populairste fietsroutes was de ‘Beekdaelen-fietsroute’. In het immense fiets-aanbod van bijna 2 miljoen fietsroutes betreft dit een bijzondere prestatie. Zuid-Limburg werd als fietsregio verder op de kaart gezet door de Mergelland-fietsroute en de Valkenburgse Kastelenroute die eveneens een top 5 positie bemachtigden.

 

De Beekdaelenroute is een 50 kilometer lange fietsroute, die via twee bewegwijzerde lussen al het moois laat zien van fusiegemeente Beekdaelen. De route is ook gecreëerd om het drukke Zuid-Limburgse Heuvelland te ontlasten en zo voor een betere spreiding te zorgen van fietsers in het gebied. De gemeente Beekdaelen durfde het aan om met een flinke investering in het fietsnetwerk en een uitgekiende promotie-campagne  via de kanalen (online en print) van Visit Zuid-Limburg het traditionele fietsaanbod uit te breiden. Daarbij is het een innovatieve route geworden door aandacht te geven aan de couleur locale van het gebied. Onderweg komt de fietser informatie-zuilen tegen waar de ‘locals’ vertellen waarom Beekdaelen zo bijzonder is en wat dé bezienswaardigheden van de gemeente zijn. Visit Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra is zeer content over het resultaat: "Het succes van de Beekdaelenroute bewijst dat je dus daadwerkelijk spreiding van gasten kunt realiseren door een top-infrastructuur aan te leggen en die stevig te promoten".

 

Toeristisch beleid Beekdaelen 

De afgelopen jaren is veel werk verzet om de gemeente Beekdaelen toeristisch aantrekkelijker te maken voor de toerist en de inwoner van de regio, "De Beekdaelenroute is hierbij gebruikt als rode draad en de erkenning dat dit aanslaat bij de fietser voelt als een ultieme beloning voor iedereen”; zo stelt Eric Geurts, burgemeester van gemeente Beekdaelen.

Link: https://www.visitbeekdaelen.nl/beekdaelenroute/?utm_source=www.beekdaelenroute.nl&utm_campaign=www.beekdaelenroute.nl&utm_medium=domainforward#
Trefwoorden: Populairste fietsroute

||| Blogs |||

28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

27/05/22
Bijzondere natuur legt mountainbikeroutes Sallandse Heuvelrug stil
De mountainbikeroutes over de Sallandse Heuvelrug moeten afgesloten worden tussen 1 april en 30 september. Dat heeft de provincie Overijssel laten weten aan de beheerder van de zogenaamde ‘single tracks’ in het gebied alsmede andere belanghebbenden.
27/05/22
Spannende verhalen in Op vleugels gedragen
Harold van der Linden heeft 55 jaar lang aan de stuurknuppel van een vliegtuig gezeten. Vrijwel vanaf de oprichting was hij in dienst van Transavia waardoor hij de groei, en de groeistuipen, van deze luchtvaartmaatschappij van nabij heeft meegemaakt. Op 1 juni overhandigt hij zijn verhalenbundel Gedragen op vleugels aan CEO Transavia Marcel de Nooijer.
25/05/22
Kees van Wijk: Toerisme in Nederland aan de slag met de Actieagenda
Kees van Wijk is voorzitter van koepel Gastvrij Nederland. Van Wijk sprong afgelopen jaren van de pa...
25/05/22
Festivals & Concerten grote corona verliezers
Dat concerten en festivals slechte jaren achter de rug hebben, is geen verrassing. Maar de cijfers van Respons en VVEM zijn wel ontnuchterend.
25/05/22
Nieuwe naam en centrumgebouw voor Vakantiepark Beekse Bergen
Vakantiepark Beekse Bergen gaat verder onder de naam Lake Resort en heeft een nieuw centrumgebouw.
25/05/22
Exclusief voor leden
Vakantiepark Klein Vink zet natuurwaaier in
Hoe kun je als vakantiepark ervoor zorgen dat volwassenen en kinderen meer weten over de natuur en die gaan ontdekken? Klein Vink ontwikkelde een natuurwaaier.
25/05/22
Horeca scoort slecht op allergeneninformatie, NVWA deelt boetes uit
De meeste bedrijven in retail, ambacht en horeca informeren klanten niet goed over welke allergenen in het voedsel of gerecht is verwerkt. Dat blijkt uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij 5.000 bedrijven die nu ook optreedt.
25/05/22
Toeristische overstappunten 2.0 in Achterhoek
Inmiddels zijn de eerste 13 toeristische overstappunten 2.0 gerealiseerd. Naast de opwaardering van bestaande TOP’s zijn een viertal nieuwe TOP’s ontwikkeld.