Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Het lijkt ‘klein bier’: een verhuurder van vakantiewoningen die laadpalen bij 12 van haar vakantiehuizen plaatst. Toch geeft het een trend aan dat we langzaam maar zeker op weg gaan naar elektrisch rijden. De behoefte blijkt wel uit het feit dat direct na ingebruikname auto’s al stonden te laden. 

LekkerNaarZee, verhuurder van 140 vakantiewoningen in Callantsoog en omgeving, is begonnen met het plaatsen van laadpalen bij hun vakantiewoningen in Callantsoog en Groote Keeten.

Investeren zonder sluitende businesscase

De investering heeft geen sluitende businesscase maar LekkerNaarZee koos er toch voor de laadpalen nu te plaatsen. Ze zijn enthousiast om hun gasten deze extra service te kunnen bieden. Zo kunnen zij tijdens hun vakantie direct bij de woning of in ieder geval binnen een paar 100 meter hun auto laden en met een volle accu weer op pad. Ook  zien ze regelmatig elektrische auto’s die met verlengsnoer of haspel opgeladen worden, dit is met alle risico’s een ongewenste situatie. 

Bijdrage uit regionaal stimuleringsprogramma

Deze laadpalen zijn een behoorlijke investering voor LekkerNaarZee, maar een financiële bijdrage vanuit het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! heeft het mogelijk gemaakt hier ook 5 semi-openbare locaties aan toe te voegen. Dit zijn 5 laadpalen die voor alle vakantiegasten van ruim 40 woningen in de directe omgeving te gebruiken zijn. Onderdeel van het stimuleringsprogramma is het project vitalisering verblijfsrecreatie welke een bijdrage levert in fysieke investeringen in duurzame maatregelen om daarmee het toerisme in de Kop van Noord-Holland naar een hoger niveau te brengen.   

Meer duurzame investeringen

Naast dat er laadpalen zijn geplaatst, heeft LekkerNaarZee de afgelopen jaren meer in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo hebben zij 5 duurzame en energieneutrale familiehuizen laten bouwen op de Hasecamer en zijn de volgende 2 huizen, aan de voet van de duinen in Callantsoog, in aanbouw. Deze huizen zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantiewoningen, duurzaam toerisme, elektrisch rijden

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/01/22
Online inspiratiesessie Young professionals in tourism (donderdag 10 febr. om 12.30)
Weet jij wat voor skills de toeristische wereld vraagt? Hoe veranderen projecten studenten en geven zij inspiratie aan het werkveld? Kijk op donderdag 10 februari 2022 om 12.30 naar de gratis online inspiratiesessie Young professionals in tourism.
26/01/22
Giftcard van het jaar 2021 / 2022
Gister werd de Giftcard van het Jaar Verkiezing 2021/2022 gepresenteerd. De VVV Cadeaukaart kwam als winnaar tevoorschijn in de categorie Multi Keuze Cadeaukaart. De kaart VVV Lekkerweg won de titel in de categorie Dagje, Avondje Uit. In de categorie Overnachten & Reizen won WeekendjeWeg Cadeau Card.
26/01/22
Internationale luchtvaart herstelt maar nog op laag niveau
De internationale luchtvaart is nog helemaal niet hersteld van de pandemie. Vorig jaar lag het aantal passagierskilometers (RPK) nog 58% onder het niveau van 2019. Dat is wel een licht herstel want in 2020 lag dat nog op -66%.
26/01/22
Gastvrijheidssector optimistisch over versoepelingen maar verdeeldheid in cultuursector
Optimisme heerst in de gastvrijheidssector maar tegelijkertijd lijkt het erop dat het herstel nog lang zal duren. “Opluchting en voorzichtig optimisme”, aldus Kees van Wijk, voorzitter Gastvrij Nederland, in reactie op de versoepelingen. “Ondernemers uit onze sector zien er enorm naar uit om te ondernemen. Dat willen ze toch het liefste doen.” Zo positief zijn niet alle reacties uit de cultuursector.
25/01/22
Hoe kun je zelf goedkoop energie opwekken?
Zelf energie opwekken heeft meerdere voordelen in de recreatiesector. Naast het veiligstellen van je energiebron en het onder controle houden van de energietarieven, kan het je flink wat kosten besparen of nog beter zelfs geld opleveren.
25/01/22
Exclusief voor leden
Voigt Travel kiest nieuw pr- en marketingbureau
Reisspecialist voor noordelijke destinaties, Voigt Travel, kiest voor bureau USP Marketing PR uit Amsterdam om de Nederlandse en Belgische markt te bereiken.
25/01/22
Irene Asscher-Vonk ontvangt Museumpenning
Uittredend voorzitter van de Museumvereniging Irene Asscher-Vonk ontving op 24 januari uit handen van staatssecretaris Gunay Uslu de Museumpenning voor haar tomeloze inzet voor de museumsector in de afgelopen acht jaar.
25/01/22
Evenementensector ziet 167 miljoen bezoeken verdampen
De gevolgen van de coronamaatregelen worden voor evenementen steeds dramatischer. Dat blijkt uit de gegevens van onderzoeks- en adviesbureau Respons. Vanaf de start van de pandemie werden er ruim 7.200 grotere en zeer veel kleinere evenementen geschrapt met als gevolg dat bijna 167 miljoen bezoeken niet werden gerealiseerd.