Geplaatst op: 06-12-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Laadpalen bij particuliere vakantiewoningen

Het lijkt ‘klein bier’: een verhuurder van vakantiewoningen die laadpalen bij 12 van haar vakantiehuizen plaatst. Toch geeft het een trend aan dat we langzaam maar zeker op weg gaan naar elektrisch rijden. De behoefte blijkt wel uit het feit dat direct na ingebruikname auto’s al stonden te laden. 

LekkerNaarZee, verhuurder van 140 vakantiewoningen in Callantsoog en omgeving, is begonnen met het plaatsen van laadpalen bij hun vakantiewoningen in Callantsoog en Groote Keeten.

Investeren zonder sluitende businesscase

De investering heeft geen sluitende businesscase maar LekkerNaarZee koos er toch voor de laadpalen nu te plaatsen. Ze zijn enthousiast om hun gasten deze extra service te kunnen bieden. Zo kunnen zij tijdens hun vakantie direct bij de woning of in ieder geval binnen een paar 100 meter hun auto laden en met een volle accu weer op pad. Ook  zien ze regelmatig elektrische auto’s die met verlengsnoer of haspel opgeladen worden, dit is met alle risico’s een ongewenste situatie. 

Bijdrage uit regionaal stimuleringsprogramma

Deze laadpalen zijn een behoorlijke investering voor LekkerNaarZee, maar een financiële bijdrage vanuit het regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! heeft het mogelijk gemaakt hier ook 5 semi-openbare locaties aan toe te voegen. Dit zijn 5 laadpalen die voor alle vakantiegasten van ruim 40 woningen in de directe omgeving te gebruiken zijn. Onderdeel van het stimuleringsprogramma is het project vitalisering verblijfsrecreatie welke een bijdrage levert in fysieke investeringen in duurzame maatregelen om daarmee het toerisme in de Kop van Noord-Holland naar een hoger niveau te brengen.   

Meer duurzame investeringen

Naast dat er laadpalen zijn geplaatst, heeft LekkerNaarZee de afgelopen jaren meer in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo hebben zij 5 duurzame en energieneutrale familiehuizen laten bouwen op de Hasecamer en zijn de volgende 2 huizen, aan de voet van de duinen in Callantsoog, in aanbouw. Deze huizen zijn onder andere voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. 

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantiewoningen, duurzaam toerisme, elektrisch rijden

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Edwin Vlek over de horeca:
Werkgevers en werknemers in de horeca trekken ineens eensgezind op. Hun oproep aan het Kabinet: versoepelen want de rek is tot op het breekpunt uit. Als de horeca nu niet versoepelt zorgt de uitstroom van personeel voor grote problemen.
20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
20/01/22
Wat heeft MarketingOost in 2021 qua marketing bereikt?
MarketingOost deelt haar resultaten van de marketing in 2021. Hoe hebben ze gescoord op de eigen website, in publicaties van derden en op socials?
19/01/22
Openings- en herstelplan voor culturele sector
Op woensdag 19 januari 2022 wordt het openings- en herstelplan van de Taskforce culturele en creatieve sector bekend gemaakt.