Geplaatst op: 01-12-2021
Auteur: NRIT redactie

Johan Moerman is Officier in de Orde van de Oranje-Nassau

Johan Moerman is Officier in de Orde van de Oranje-Nassau
Rotterdam werd onder leiding van Johan Moerman een festivalstad.
Koning Willem-Alexander heeft oud-directeur van Rotterdam Festivals Johan Moerman benoemd tot Officier in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding op dinsdag 30 november uitgereikt door burgemeester Aboutaleb. Vanwege de coronapandemie was de uitreiking in klein gezelschap op de werkkamer van de burgemeester. In Rotterdam en daarbuiten is hij bekend als Mr. Festival.

Moerman (22-05-1954, Maasland) ontving de onderscheiding vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de culturele- en festivalsector in Rotterdam.

Rotterdam festivalstad

Onder leiding van Moerman heeft Rotterdam zich tot gerenommeerde festivalstad kunnen ontwikkelen. In 1993 krijgt Moerman als directeur van de pas opgerichte Stichting Rotterdam Festivals de opdracht om een programma te ontwikkelen dat de stad aantrekkelijker maakt én past bij het karakter van Rotterdam.

Hij pakte dat aan door naar alle stemmen in de stad te luisteren. Daarbij verloor hij nooit de rode draad uit het oog: past het bij Rotterdam? Ook introduceerde hij structureel publieksonderzoek als pijler van het festivalbeleid. Zo bracht hij wensen, motieven en eventuele drempels voor het festivalbezoek in kaart. Dit alles leverde een schat aan mooie festivals en evenementen op, die Rotterdam niet alleen nationaal maar ook internationaal op de culturele kaart zette.

Naast zijn functie als directeur van Rotterdam Festivals was Moerman ook bij andere organisaties actief. Zo was hij bestuurslid bij Stichting Witte de With en het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival. En zet hij zich internationaal in voor de Amerikaanse International Festivals & Events Association en het Audiences Europe Network.
Trefwoorden: festival, Rotterdam, Moerman

Reacties:

  • Nog geen reacties aanwezig.

Plaats een reactie:

Naam:Verplicht
E-mailadres:Verplicht
Bericht:Verplicht
 

Reload Image


 

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/06/22
5 grote religieuze erfgoedlocaties in Limburg altijd te zien door 360 graden tours
Dmo Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vijf iconische religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten middels 360-graden- en audiotours. Het gaat om bekende grote locaties.
20/06/22
Exclusief voor leden
Avonturenhuis Zeewolde officieel open
Zaterdagmiddag 18 juni opende Scouting op spectaculaire wijze het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde. Een lintje knippen past niet zo bij Scouting. Daarom werd er met zo’n 170 scouts uit het hele land en vele partners een enorme kettingreactie gebouwd op het terrein.
20/06/22
Exclusief voor leden
Snel meer groen in de Kalverstraat
Zaterdag 18 juni markeerde de start van een groen samenwerking: de Kalverstraat en de kersverse Groenburgemeester van Amsterdam, Isa Hoes, slaan de handen ineen. Een quick fix om snel meer groen in de drukke Kalverstraat te plaatsen.
17/06/22
Exclusief voor leden
12.000 leerlingen leveren innovatieve ideeën voor Van Gogh Museum
Ruim 12.000 leerlingen van ongeveer 250 scholen zijn door Van Gogh Museum en ASML uitgedaagd om binnen Vakkanjers hun talenten en technologische vaardigheden te ontdekken én in te zetten in de praktijk. Het leverde veel innovatieve en verrassende projecten op.
17/06/22
Exclusief voor leden
Recreatiesector Wijdemeren strijdt met succes over toeristenbelasting- en beleidsverandering
De Wijdemeerse recreatiesector en de gemeente gaan een nieuw convenant (water)toeristenbelasting sluiten. Het convenant komt na protest van HISWA-RECRON, Watersportverbond en Ondernemend Wijdemeren over eerdere plannen om tot een verhoging van de belasting.
16/06/22
Toeristisch aanbod Groningen beter zichtbaar met afspraken over content en regie merk
Marketing Groningen, provincie Groningen en de marketingorganisaties uit de regio’s gaan intensiever samenwerken om het aanbod beter te presenteren voor bezoekers en inwoners. De afspraken over die samenwerking zijn vandaag 16 juni vastgelegd in het convenant 'Regionale Digitale Ontsluiting'.
16/06/22
Van feestgrot naar een feest met 3D grotschilderingen
De alom bekende feestgrot in Valkenburg, bestaat niet meer. Daar waar vele bruidsparen hun huwelijk ...
15/06/22
Exclusief voor leden
Eerste OIKOS prijs voor een museum naar het Thermenmuseum
Het Thermenmuseum mocht op vrijdag 10 juni de OIKOS-publieksprijs in ontvangst nemen. Een onderscheiding die normaliter alleen aan classici en historici wordt uitgereikt die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek hebben gebracht.