Geplaatst op: 09-11-2021
Auteur: NRIT redactie

Natuur is in trek: populaire uitstapjes

Natuur is in trek: populaire uitstapjes
Uit cijfers van Natuurmonumenten blijkt dat mensen meer dan ooit tevoren de natuur opzoeken. Dankzij de coronacrisis werden meer mensen lid van Natuurmonumenten, waren er meer bezoekers in natuurgebieden, werden er meer mountainbikevignetten verkocht en downloadden mensen meer wandelroutes. Nog altijd zijn uitstapjes naar de natuur geliefd. Waar komen deze mensen op af? Daarom enkele populaire wandel- en fietsgebieden op een rij en wat de beleving is van deze gebieden in de ogen van de consument.

Wandelen over de Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een uitgestrekt natuurgebied, waar je naast natuur ook diverse oude dorpjes, landhuizen en kastelen vindt. Al wandelend kun je dit gebied uitstekend ontdekken. Is een bezoeker slecht ter been of wil de consument liever een wat minder actief uitje? Dan is populair de autoroute over de Utrechtse Heuvelrug waarbij je langs Paleis Soestdijk komt en de Pyramide van Austerlitz bezoekt. Dit monument is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Rij verder langs Bunnik om een blik te werpen op Fort bij Rijnauwen. Dit grootste fort van Nederland maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd onlangs UNESCO werelderfgoed. 

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Steeds meer stuifzandgebieden zijn aan het verdwijnen. Gelukkig is het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen er nog. Daarmee wordt dit park nog sterker een natuurlijke attractie. Hier wandel je door het losse zand, waarvoor een goede conditie mooi is meegenomen. Dit natuurgebied staat bekend als een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa en ligt op een dikke laag dekzand. Ga het hele gezin een dagje naar de natuur? Neem dan een emmer, harkje en schep mee. Voor de kinderen valt hier gigantisch veel te ontdekken. Rennen door het mulle zand, graven in de bodem op zoek naar bijzondere voorwerpen of verstoppertje spelen achter een duin, hier kan het allemaal.

Fietsen over de Gooise Heideroute

De Gooise Heideroute is een 30 kilometer lange route die langs heideveld en akkerland loopt. Vroeger bestond het Gooi enkel uit heidevelden, die werden onderbroken door stukjes akkerland gelegen rond de dorpen. Veel van de heide is tegenwoordig verdwenen door bebouwing en de aanleg van wegen, maar tijdens deze bijzondere route kom je veel natuur tegen. Neem zeker een kijkje bij de Blaricummer- en Tafelbergheide schapen. Wandel het hoogste punt van het Gooi op, de Tafelberg, waar een trap naar het uitzichtpunt op 36,4 meter hoog loopt.

Dagje naar het strand

In ieder seizoen is het leuk om een dagje naar het strand te gaan. Dat was te merken in de lockdown. Badplaatsen werden extra bezocht. In de winter maak je een mooie wandeling terwijl de kinderen druk bezig zijn met het strand afzoeken naar bruikbare voorwerpen of mooie schelpen. In de herfst kunnen de echte durfals de zee nog in met een wetsuit aan tijdens een surfles. Na het surfen of uitwaaien geniet je in een leuke strandtent van een warme chocomel met een grote punt gebak.
Trefwoorden: natuur, dagrecreatie

CELTH
 


||| Nieuws |||

22/07/24
Nieuwe internationale mascotte voor EuroParcs
EuroParcs heeft een nieuwe internationale mascotte, Yuki, geïntroduceerd. De mascotte werd voor het eerst onthuld op EuroParcs Zuiderzee in Biddinghuizen. Yuki is een magisch wezen dat ontworpen is om plezier te brengen aan de gasten van EuroParcs op een speelse en educatieve manier.
22/07/24
Exclusief voor leden
Opleving in Nederlandse  hotelvastgoedmarkt
In de eerste helft van 2024 is er een duidelijke opleving van activiteit bij vastgoedbeleggers in Nederland, met een bijzondere focus op hotelvastgoed. Waar in het eerste halfjaar van 2023 slechts 42 miljoen euro in hotelvastgoed werd belegd, steeg dit beleggingsvolume in het afgelopen halfjaar naar maar liefst 250 miljoen euro.
22/07/24
Exclusief voor leden
Boeing verwacht verdubbeling van luchtvaartvloot
Boeing verwacht dat het aantal commerciële vliegtuigen tot 2043 zal verdubbelen. Op dit moment telt de wereld 26.750 vliegtuigen voor commercieel passagiers- en vrachtvervoer. Dat zullen er in 2043 zo’n 50.170 zijn.
19/07/24
Exclusief voor leden
Minder vakantiewoningen verkocht
De verkoop van vakantiewoningen is flink gedaald. Tijdens de coronaperiode waren vakantiewoningen populair. Nu de pandemie onder controle is, neemt de populariteit ook weer af.
19/07/24
Subsidie voor beter publieksbereik archeologie
De provincie Zuid-Holland wil dat archeologie meer publiek bereikt. De nu ingestelde subsidieregeling Publieksbereik Archeologie is bedoeld om het draagvlak voor archeologie onder de inwoners en bezoekers van de provincie te verbreden.
19/07/24
Recreatiegebied afgesloten vanwege incidenten met wolf
De wolf rukt op in Nederland en dat heeft gevolgen voor recreatie in gebieden waar de wolf voorkomt. Na recente incidenten met een wolf heeft de gemeente Leusden besloten om een kerngebied van Landgoed Den Treek per direct af te sluiten voor recreanten en bezoekers.
19/07/24
80 jaar vrijheid herdacht op 330 kilometer vrijheidspad
Op 10 september 2024 start in Leopoldsburg, België, het Vrijheidspad, een 11-daagse wandelestafette die het begin van 80 jaar vrijheid markeert. De route loopt door de provincies Limburg (Nederland en België), Noord-Brabant en Gelderland, en volgt de Market Garden Liberation Route.
19/07/24
Zeeland.com lanceerde zomercampagne op Concert at SEA
Zeeland.com, het marketingkanaal van Zeeland dat wordt beheerd door de Provincie Zeeland, heeft haar nieuwe zomercampagne ‘Ik wil alleen maar Zeeland’ gelanceerd. Het is de bedoeling om bezoekers aan Concert at SEA bewust te maken van het feit dat Zeeland meer is dan een fijne vrijetijds- en vakantieprovincie.

||| Agenda |||

23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
02/10/24
02/10/24 t/m 02-10-24: Duurzaamheidscongres Kampeerbranche
ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie (KCI), Kampeer & Caravan Jaarbeurs (K...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...
12/11/24 t/m 14-11-24
12/11/24 t/m 14-11-24: Recreatie Vakbeurs 2024
Op 12, 13 & 14 november 2024 vindt de jaarlijkse Recreatie Vakbeurs plaats in Evenementenhal Har...