Geplaatst op: 09-11-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Expedia Group stopt met dolfijnenvermaak na actie World Animal Protection

Expedia Group stopt met dolfijnenvermaak na actie World Animal Protection

Reisplatform Expedia Group stopt met het aanbieden van attracties met dolfijnen en walvissen. Het platform besloot daartoe na een wereldwijde campagne van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection en de steun van meer dan 350.000 dierenvrienden.


World Animal Protection voerde al sinds 2019 campagne tegen Expedia Group en bleef de druk opvoeren om de reisgigant te overtuigen te stoppen met dolfijnenvermaak. Zo organiseerde World Animal Protection Nederland in 2020 voor het kantoor in Amsterdam een offline actie met een flyboarder in de Herengracht. 

Sanne Kuijpers, Campagnemanager wilde dieren bij World Animal Protection Nederland: ‘We zijn euforisch over het feit dat Expedia naar ons en alle dierenvrienden heeft geluisterd en stopt met het verkopen van kaarten voor walvis- en dolfijnenshows en andere interacties met deze bijzondere zeezoogdieren. Een grote winst voor walvissen en dolfijnen over de hele wereld en een stap dichterbij om ervoor te zorgen dat de walvisachtigen die nu in dolfinaria leven, de laatsten zijn.’

De stap van Expedia past in een trend. Steeds vaker besluiten landen en organisaties dat dolfijnenattracties niet meer van deze tijd zijn. Zo biedt Coredon geen attracties met dolfijnen meer aan, raadt reiskoepel ANVR  dolfijnenattracties af en mogen er in Frankrijk en Canada binnenkort geen dolfijnen meer in dolfinaria worden gehouden. Toch is er nog veel werk te doen. Zo blijft reisgigant TUI vermaak met dolfijnen aanbieden en is er in Nederland nog steeds geen fokverbod voor dolfijnen in gevangenschap. Kuijpers: ‘We hopen de Nederlandse overheid en (reis)organisaties zoals TUI te overtuigen dat entertainment met dolfijnen niet meer houdbaar is. We blijven doorgaan tot er wereldwijd een einde is gekomen aan de uitbuiting van dolfijnen en andere wilde dieren.’

 

Dolfijnen en andere walvisachtigen worden in aquaria en pretparken over de hele wereld gebruikt om, vergezeld van harde geluiden en lichteffecten, kunstjes te doen in ruil voor dode vis, terwijl ze hun leven doorbrengen in krappe betonnen bassins. De intelligente dieren zijn veroordeeld tot een leven in gevangenschap en tot direct contact met mensen. Ze raken gestrest, verveeld en depressief.

Link: https://join.localexpertpartnercentral.com/animalpolicy
Trefwoorden: Stop dolfijnenvermaak, dolfijnenattracties

CELTH     
Trendrapport

||| Nieuws |||

27/09/23
Better Places: Gezonde bedrijfsvoering en duurzaam opereren gaan hand in hand
Duurzame reisorganisatie Better Places lukt het om haar impact op het klimaat te verkleinen en tegelijkertijd een gezond bedrijf te zijn. Dat is veruit de belangrijkste conclusie uit haar eerste impact rapport Better Places bewijst daarmee dat je succesvol kunt zijn door anders te gaan reizen en minder (ver) te vliegen.
27/09/23
Exclusief voor leden
SAF boeken via je reisagent
Je kunt SAF boeken bij je reisagent, dat is een actie van touroperator Corendon. Met een online tool kun je het ook later de alternatieve brandstof kopen voor je reis.
13/09/23
Roompot recycelt 3,5 miljoen kilo glas
Roompot is op weg om zijn doel te halen om 50% minder restafval te hebben in 2030. Zo werd heel wat afval in 2022 vermeden en kon Roompot onder meer 3.500.000 kg glas en 730.000 kg papier van de parken laten recyclen.
01/09/23
Voorproefje Culinaire Wadden Weken met 22 nieuwe foodroutes
Dit weekend is de lancering van een nieuwe reeks inspiratiekaarten en culinaire foodroutes in het Waddengebied. De locaties op de routes worden gerund door duurzame ondernemers met aandacht voor het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.
29/08/23
Slechts 9 HVO tankstations voor pleziervaart
Het aantal tankstations voor pleziervaartuigen met het duurzame biologische Hydrotreated V...
21/08/23
Verduurzaming steeds belangrijker voor vakantieparken
Verduurzaming is een steeds belangrijker punt op de agenda. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor vakantieparken. Waar we inmiddels een enorme slag hebben geslagen door het plastic waar mogelijk tot het minimum te reduceren, is er nog veel meer mogelijk en ook nodig om ervoor te zorgen dat dat je als vakantiepark je steentje bijdraagt aan een schoner milieu.
10/08/23
Laatste kans: Aanmelden voor duurzame KampeerAwards
De organisatie van het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche is op zoek naar de meest duurzame initiatieven. Die worden gepresenteerd op het congres dat 4 oktober in de Utrechtse Jaarbeurs wordt georganiseerd.
20/07/23
Greenpeace: trein kan in Europa niet met vliegtuig concurreren
Dat het vliegtuig op veel routes goedkoper is als de trein is een veel gehoorde stelling. Maar is dat ook zo? Greenpeace nam de prijzen op 112 routes onder de loep en komt met de feiten. En die zijn ongemakkelijk.