Geplaatst op: 08-11-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Prima herfstvakantie voor Nederlandse verblijfsrecreatie

Prima herfstvakantie voor Nederlandse verblijfsrecreatie
Afbeelding van Valiphotos via Pixabay

De Nederlandse verblijfsrecreatie heeft een prima herfstvakantie achter de rug. De vooruitzichten voor de kerstperiode zijn ook goed. 

De herfstvakanties zijn inmiddels weer achter de rug. Voor Stratech een mooie gelegenheid terug te blikken op de boekingen van Nederlandse vakantieparken in die periode. Met alvast een vooruitblik op de boekingen voor de kerstvakantie.

Herfst: +42%

Ten opzichte van 2020 heeft de herfstvakantie van 2021 enorm veel extra reserveringen gerealiseerd. De last-minute toename in het aantal coronagevallen lijkt geen invloed te hebben gehad, want de totale marktomzet steeg met 42% als gevolg van een stijging in het aantal reserveringen van 46%. Vooral kamperen deed het met een groei van 65% meer omzet (inclusief seizoensplaatsen) erg goed. Laten we die buiten beschouwing dan groeide de kampeeromzet zelfs met 92%. De omzetgroei in de verhuur was met zo’n 35% ook heel behoorlijk. 

Figuur 1: Omzet verblijfsrecreatie, herfstvakantie 2020-2021
StratechBenchmark
StratechBenchmark

Kerst: +72%

Met de boekingen voor de kerstperiode gaat het ook heel goed met een omzetstijging van maar liefst 72%. Wel vanuit een dieptepunt want in 2020 zaten we voor de kerst al in een lockdown. Vorig jaar waren er toch nog veel last minutes voor de kerstperiode en waren november en december verantwoordelijk voor veel boekingen.

De Benchmark Verblijfsrecreatie

Deze cijfers komen uit de Stratech Benchmark Verblijfsrecreatie. Met behulp van de Benchmark kunnen bedrijven zien of hun recreatiebedrijf echt goed presteert en stelt ze in staat de behaalde resultaten in het juiste perspectief te plaatsen. Door deze inzichten kunnen ze betere en onderbouwde beslissingen nemen.

Link: https://www.stratech.nl/recreatie/nieuws/benchmark-update-terugblik-herfstvakantie,-vooruitblik-kerstperiode.html?utm_source=nrit&utm_medium=referral&utm_campaign=rcse&utm_content=benchmark-update-nov-2021
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, vakantieparken, bungalowparken, campings, verhuur, kamperen, omzet, vakanties, herfstvakantie

||| Blogs |||

13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...
15/12/21
Never let a good crisis go to waste
Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat het Corona virus het land, en daarmee ook de reisbranc...
13/12/21
DITCH THE PITCH
DITCH THE PITCH
13/12/21 · Marketing · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Je zal ze de kost moeten geven. Mensen die in artikelen en interviews stellen ‘de leukste baan van...
25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

21/01/22
Geert Dijks: Kabinet open recreatie op land en water
HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, doet een dringende oproep aan het kabinet: open snel de bedrijven in de watersport en recreatie.
21/01/22
ACM start onderzoek reisbranche naar vermelden bijkomende kosten
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heft zijn vinger vermanend omhoog naar de reisbranche. ACM ziet dat reisaanbieders nog te vaak onduidelijke prijzen hanteren voor de consument. Onderzoek naar aanbieders van accommodaties op vakantieparken wordt gestart.
21/01/22
Financiering winnen voor je project met Karel de Grote Prijs
Ben je tussen 16 en 30 jaar en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote-prijs en wie weet win je financiering om je project verder uit te werken.
20/01/22
Edwin Vlek over de horeca:
Werkgevers en werknemers in de horeca trekken ineens eensgezind op. Hun oproep aan het Kabinet: versoepelen want de rek is tot op het breekpunt uit. Als de horeca nu niet versoepelt zorgt de uitstroom van personeel voor grote problemen.
20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Vakbond vraagt Harbers om haast te maken met betere arbeidsomstandigheden Schiphol
Vakbond FNV wil dat de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, haast maakt met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden op Schiphol. Het gaat om loon, flexibilisering, veiligheid en gezondheid.