Geplaatst op: 18-10-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

€ 4.718,50 gedoneerd aan het goede doel: Molen de Gooyer

Volop genieten voor 8.800 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

Vandaag stonden er 8.800 wandelaars aan de start van de 7e editie van de Amsterdam City Walk. Eindelijk vond er weer een groot wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion plaats. Deelnemers hebben genoten van de vele Amsterdamse iconen, die onze hoofdstad te bieden heeft. Met 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km waren er 6 verschillende afstanden beschikbaar. Iedereen genoot met volle teugen van elkaars gezelligheid en de Amsterdam Experience. Met het opgehaalde geld bij de lopers wordt erfgoed hersteld.


Le Champion kreeg eind september groen licht van de Gemeente Amsterdam om het wandelevenement te organiseren. De afgelopen anderhalf jaar heeft de evenementenbranche veel onzekerheid gekend en nu kunnen wandelaars eindelijk weer genieten van een unieke wandelbeleving, met de Amsterdam City Walk als eerste op de wandelkalender van Le Champion.


Traditiegetrouw was de start van de 17, 20, 26 en 33 km in het Olympisch Stadion, waar daags erna ook de start is van de TCS Amsterdam Marathon, eveneens georganiseerd door Le Champion. Voor de 10 km klonk het startsignaal voor het eerst vanaf het Rembrandtplein. De 14 km startte voor de tweede keer vanaf Ven Amsterdam. Elke afstand liet een eigen kant van de stad zien en onderweg konden wandelaars aanschuiven bij de vele horeca, die speciaal voor hen de deuren extra vroeg geopend hadden. In totaal werd er langs 44 uitgelichte highlights van de stad gewandeld. Met onder andere de Vondelkerk, het Scheepvaarthuis, het Museumplein en de Beurs van Berlage. Partner Kesbeke verraste de deelnemers in het Vondelpark met een zure bom. Daarnaast zorgde het Amsterdamse amusement op de routes voor dat extra beetje Amsterdamse sfeer.

Het ideale wandelweer liet de deelnemers niet in de steek. In de vroege ochtend was het kraakhelder, zonder een zuchtje wind. Later trok het dicht en uiteindelijk liet het zonnetje zich nog zien in de periode dat de meeste wandelaars aan het finishen waren. Alle terrasjes aan het Stadionplein waren daardoor gezellig bezet, waardoor het alternatieve finishfeest toch een goed einde kreeg.


Restauratie Molen de Gooyer

Voor het derde jaar was Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Wandelaars konden bij hun inschrijving een donatie doen voor een project van Stadsherstel Amsterdam. Al jaren redt Stadsherstel Amsterdam monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren en een passende bestemming te geven. Dit jaar gaat de donatie naar de restauratie van Molen de Gooyer. Stella van Heezik (Hoofd afdeling Communicatie, Vrienden en Fondsenwerving) mocht in de Vondelkerk de cheque in ontvangst nemen. Wandelaars hebben met elkaar een totaalbedrag van € 4.718,50 opgehaald. 


Editie 2022

Volgend jaar vindt de 8e editie van de Amsterdam City Walk plaats op zaterdag 15 oktober. De inschrijving gaat maandag 16 mei open

Link: https://www.amsterdamcitywalk.nl
Trefwoorden: Wandelevenement, Amsterdam City Walk

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

20/01/22
Versnelde doorontwikkeling door Fonds Verblijfsrecreatie Zeeland
Eind 2021 kregen Ons Buiten (Oostkapelle) en Camping Olmenveld (Serooskerke) een lening via het Fond...
20/01/22
ANVR dringt bij de overheid aan op logische quarantaineregels
Na nu al twee jaar praktisch geen reizen uit te voeren naar bestemmingen buiten de EU vanwege afrade...
20/01/22
EuroParcs Group neemt campings in Zuid-Holland en Drenthe over
EuroParcs Group heeft deze maand jachthaven/camping Spijkerboor in Warmond, Zuid-Holland en camping ...
20/01/22
Exclusief voor leden
15% zzp'ers duikt onder sociaal minimum
De zzp'ers in de culturele, horeca en reissector hebben het zwaar. Over de hele breedte denken de zelfstandigen zonder personeel om te stoppen.
19/01/22
Bioscopen dicht maar Pathé viert Popcorn Day
Vandaag is het National Popcorn Day. Daarom lanceert de bioscoopketen Pathé in samenwerking met JIMMY’s popcorn POPPED: acht recepten voor echte popcorn fans.
18/01/22
Exclusief voor leden
Airbnb start campagne jaar leven in Sambuca
Airbnb is op zoek naar de ideale kandidaat die gratis een jaar in een door een ontwerper opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om gasten te ontvangen. Het traditionele huis staat in het Siciliaanse dorp Sambuca dat al bekendheid kreeg door een opvallende campagne om het dorp te verjongen.
17/01/22
Libelle Zomerweek verhuist dit jaar naar Expo Haarlemmermeer
Libelle Zomerweek, al 25 jaar het grootste buitenevenement voor vrouwen, gaat verhuizen naar Expo Ha...
13/01/22
Nieuwe landmark voor Nederland Zeesluis IJmuiden (de grootste zeesluis in de wereld)
Iedere toerist die Panama bezoekt wil waarschijnlijk ook het beroemde kanaal even zien. Zal straks i...