Geplaatst op: 14-10-2021
Auteur: redactie
NRIT Media

Provincie werkt mee aan mooie en veilige dijken op trajecten Salmsteke-Schoonhoven en Wijk bij Duurstede-Amerongen

Provincie werkt mee aan mooie en veilige dijken op trajecten Salmsteke-Schoonhoven en Wijk bij Duurstede-Amerongen

Provincie Utrecht heeft als partner de plannen voor de ontwikkelingen op het dijktraject Salmsteke-Schoonhoven en Wijk bij Duurstede-Amerongen ondertekend. De provincie, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, gemeenten, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer trekken samen op voor een veilige en mooie Lekdijk. De samenwerking biedt kans om de noodzakelijke dijkversterking, waar het waterschap primair verantwoordelijk voor is, te combineren met investeringen in natuur, cultuurhistorie en recreatie.


Deze punten geven kans rustig vanaf de dijk te genieten van het prachtige landschap. Bij deeltraject Salmsteke-Schoonhoven kan de natuur eveneens profiteren. De gebiedspartners gaan onderzoeken hoe bij de dijk moeraszones en getijdegeulen kunnen worden uitgebreid en verbeterd. Ook is er aandacht voor de cultuurhistorie op dat traject. Het plan is om het monument De heul van Wiel en Vogelzang op te knappen en meer zichtbaar te maken.

 

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot vindt het belangrijk dat partners de handen ineenslaan. "Het is goed nieuws dat we samen weer nieuwe stappen zetten voor een mooie en veilige Lekdijk. Onze dijken zijn onmisbare schakels voor een veilige woonomgeving en gelijktijdig zijn het waardevolle gebieden waar wandelaars en fietsers kunnen genieten van natuur en cultuurhistorie.

 

Project Sterke Lekdijk

De aanpak van de Lekdijk maakt deel uit van het Hoogwaterbeschermingsprogramma. Het waterschap versterkt de Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven over een totale lengte van 55 kilometer. De aanpak is opgedeeld in zes deeltrajecten. Verschillende partners haken aan bij de deeltrajecten om verschillende opgaven te combineren. De uiteindelijke inzet is zowel een mooie als een veilige dijk te realiseren die klaar is voor de toekomst.

Trefwoorden: Dijkversterking, Lekdijk

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

08/12/21
Longlist Wandelroute van het Jaar 2022
Wandelen is populairder dan ooit. Tijdens lockdowns trokken honderdduizenden Nederlanders, Belgen en...
08/12/21
Eurail introduceert nieuw distributieplatform voor Interrail Passen
Eurail, het bedrijf achter de Eurail en Interrail treinpassen, lanceert een nieuw distributieplatfor...
08/12/21
No Such Ventures investeert zes miljoen euro in camper deelplatform Goboony
Camper deelplatform Goboony heeft de kas goed gevuld tot bijna €10 miljoen met een nieuwe inves...
08/12/21
Nivon nieuwe eigenaar van Camping de Gronselenput in Wijlre
Al sinds 1936 is het stuk grond aan de voet van de Keutenberg in eigendom van de huidige Stichting P...
08/12/21
MarketingOost wil vrijetijdseconomie in coalitieakkoorden
Marketing Oost heeft een Visiedocument geschreven met als doel dat de vrijetijdseconomie een vaste plek krijgt in de coalitieakkoorden van alle Overijsselse gemeenten. Wat stelt deze Overijsselse DMO voor?
08/12/21
Toeristisch imago Groningen sterk verbeterd
Hoe heeft het toeristisch imago van Groningen zich de afgelopen jaren ontwikkeld? De provincie liet het uitzoeken met verrassende resultaten.
08/12/21
De nieuwe LF Waterlinieroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2022!
De nieuwste LF-icoonroute, de LF Waterlinieroute, is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar. De ro...
07/12/21
Enkele reistrends voor 2022
Met nog een kleine maand te gaan, klopt het jaar 2022 aan de deur. We zijn veel bezig met trends en ontwikkelingen. Een paar opvallende en ook vreemde trends zetten we alvast bij elkaar.