Geplaatst op: 16-07-2021
Auteur: Marc Gerlings

Verplaatsing vakbeurs Tuin & Park Expo naar 2023

Verplaatsing vakbeurs Tuin & Park Expo naar 2023
De eerste editie van Tuin & Park Expo die gepland stond op 31 augustus en 1 september 2021 wordt verplaatst naar september 2023.

 "Het concept van een kennis- en productevent op de locatie Gorinchem is zeker positief ontvangen, maar het tijdstip in de markt is iets te vroeg gebleken. Als we het doen, dan willen we het ook goed doen. Juist bij een eerste editie van een nieuw concept. En daarom hebben we besloten Tuin & Park Expo te verplaatsen. Dit besluit wordt gesteund door onze samenwerkingspartners en ook alle exposanten zijn inmiddels op de hoogte, waarbij het overgrote merendeel direct liet weten mee te gaan naar september 2023”, zegt Ramon Schlepers namens Tuin & Park Expo.

Tuin & Park Expo werd eerder dit jaar gelanceerd door beursorganisator Easyfairs. Het idee om een nieuwe, kwalitatieve beurs te organiseren voor de beslissers in de groene branche leefde al een tijdje bij Easyfairs. Schlepers: "En onze locatie in Gorinchem leent zich hier uitstekend voor, omdat in de regio Zuid-Holland een gigantische populatie hoveniers- en groenbedrijven zijn. Ook is Gorinchem op rij-afstand van Belgische groenprofessionals. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een succes van te maken, maar helaas bleek de aanlooptijd naar deze beurs iets te kort te zijn. Bovendien is het momenteel ontzettend druk in de markt. Al met al hebben we dus besloten om Tuin & Park Expo te verplaatsen en gaan we vol aan de slag voor 2023. Want dat er potentie in dit evenement zit, dat is ons de laatste maanden meerdere malen bevestigd door zowel exposanten als potentiële bezoekers.”

Door de verplaatsing van Tuin & Park Expo naar september 2023 is de eerstvolgende ‘groen-beurs’ van Easyfairs De Groene Sector Vakbeurs op 11, 12 en 13 januari 2022 in Evenementenhal Hardenberg. "Daar kijken we met elkaar ontzettend naar uit. De Groene Sector Vakbeurs is een begrip in de markt en is bovendien elk jaar weer een feest om te mogen organiseren. We hopen dan ook weer vele groenprofessionals te mogen verwelkomen in Hardenberg. De beursvloer is al nagenoeg volgeboekt, dat betekent weer zeven beurshallen vol met exposanten. Dat zijn fantastische vooruitzichten”, aldus Schlepers.
Trefwoorden: vakbeurs, park, groen, natuur

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Slecht en minder slecht nieuws voor evenementen
Maandag neemt het Nederlandse kabinet waarschijnlijk een beslissing over het al of niet doorgaan van eendaagse festivals zonder vaste placering. Het kort geding is daarom aangehouden. Inmiddels is ook meer duidelijk over de recente uitbraken bij festivals en horeca. Vanwege de ontwikkelingen krijgen evenementen 40 miljoen euro extra aan steun.
26/07/21
Doek valt voor meerdaagse evenementen
De Alliantie van Evenementenbouwers begrijpt het besluit van de Nederlandse regering om meerdaagse evenementen waar kan worden overnacht af te gelasten. Ze roept de regering wel op om snel een besluit te nemen over de andere evenementen.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
16/07/21
Verplaatsing vakbeurs Tuin & Park Expo naar 2023
De eerste editie van Tuin & Park Expo die gepland stond op 31 augustus en 1 september 2021 wordt verplaatst naar september 2023.
16/07/21
TeamNL Olympic Festival wordt geopend door de koning
Het TeamNL Olympic Festival, dat van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden wordt op hét sportstrand van Den Haag (Scheveningen), inclusief de huldigingen van de Olympische sporters kan doorgaan.
15/07/21
Evementenorganisatoren willen gedegen onderzoek naar uitbraken
De Alliantie van Evenementenbouwers vraagt de politiek niet te snel conclusies te trekken naar aanleiding van de berichtgeving rondom het Verknipt Festival in Utrecht. De alliantie pleit voor gedegen onderzoek en heeft zelf nog veel vragen.