Geplaatst op: 09-07-2021
Auteur: Marc Gerlings

Spuit graffiti in VVV Experience Heerlen-Parkstad

Spuit graffiti in VVV Experience Heerlen-Parkstad
De opening van Experience Heerlen-Parkstad. Foto: Pascal Moors
Op 8 juli in de middag opende burgemeester Roel Wever van Heerlen, samen met Wim Heuts, voorzitter van Stichting VVV Zuid-Limburg en Barry Braeken, directeur van Weller, de nieuwe Experience Heerlen-Parkstad van Visit Zuid-Limburg.  Met in de exxperience opvallend veel interactieve elementen.

Deze is gelegen in het Maankwartier; het OV-knooppunt van de regio Parkstad en het symbool van deze opkomende toeristische bestemming. Binnen de museale Experience wordt ‘Het Verhaal’ van Parkstad verteld. Dat ‘Verhaal’ begint bij de Romeinse bezetting en loopt via de tijdsperiodes Ridders & Rovers, Mijntijd en Transitiejaren naar het heden.  

Virtueel digitaal en interactief

De bezoeker vindt in de Experience informatie en inspiratie voor een bezoek aan de stad en de regio - gebruikmakend van de nieuwste technieken die de zintuigen prikkelen. ‘Virtueel, digitaal en interactief’ zijn daarbij de sleutelwoorden waarmee ook aan de jongste bezoeker is gedacht. Voor de eerste gasten zijn er speciale openingsacties.

De bezoeker krijgt een beeld van Heerlen en Parkstad door de tijden heen. Vijf tijdsperiodes waren daarbij dominant in de vorming van het gebied: het Romeins knooppunt , Ridders en rovers, de Mijntijd, de Transitiejaren en Nieuw Elan. 

Spuit graffiti en luister naar podcasts

Deze periodes komen overal terug in het twee verdiepingen tellende pand. Daarnaast worden er hedendaagse activiteiten en bezienswaardigheden vermeld die bij deze tijdvakken passen. Niet alleen met (levensgrote) kaarten, boeken, gidsen en streekproducten maar ook met de nieuwste snufjes. Spuit er bijvoorbeeld je eigen digitale graffiti, luister er naar podcasts, ontdek de interactieve tafel en reis virtueel door Zuid-Limburg. De wisselende expositie en de cinema op de eerste verdieping - waar onder andere de nieuwste film ‘Parkstad door de tijden heen’ te zien is - maken het af. Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/parkstad-experience.

Een fotoalbum van de experience vind je op deze pagina.

Openingsacties

Speciaal voor de opening organiseert Visit Zuid-Limburg gratis stadswandelingen door Heerlen. Op 14, 18 en 17 juli onder begeleiding van een gids. Belangstellenden kunnen zich melden via shop.tickli.nl/event/Heerlen. Er is plaats voor 48 personen.

Ook het City Escape Spel door Heerlen is nu voor € 29,95 in plaats van € 35 te spelen. Met dit spel los je uitdagende opdrachten op en kraak je de codes. Ideaal voor groepsuitjes en teambuilding. Voor een dagdeel spelplezier voor 6 personen. De actie is geldig t/m 18 juli. Voor meer informatie kijk op visitzuidlimburg.nl/doorgrondheerlen.

Wil je het als vakgenoot zien? Vanaf het station - voordat je de hellingbaan afloopt naar het centrum van Heerlen - aan de linkerkant ligt het. De openingstijden zijn op maandag van 13.00-17.00 uur, van dinsdag t/m vrijdag van 09.30-17.00 uur en op zaterdag van 09.30-16.00 uur.

 
Trefwoorden: VVV, experience, Heerlen, Parkstad

CELTH
 






||| Nieuws |||

25/04/24
Exclusief voor leden
Wat beoogt Venetië met de invoering van tickets voor dagtoeristen?
Vanaf vandaag moeten toeristen die Venetië voor een dagje willen bezoeken een toegangskaartje reserveren. De maatregel, die geldt op de drukste dagen van het jaar, is een proef om de overweldigende toestroom van toeristen te reguleren en de impact op de stad te beperken.
25/04/24
Schiphol verwacht grote drukte met meivakantie
Luchthaven Schiphol verwacht 10% meer reizigers in de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. Het wordt daarmee drukker op de luchthaven dan normaal. Nieuwe en snellere securityscanners moeten reizigers sneller door de controles helpen.
24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...