Geplaatst op: 08-07-2021
Auteur: NRIT redactie

Drents Museum verjongt raad van toezicht

Drents Museum verjongt raad van toezicht
Raad van toezicht Drents Museum. Foto: Drents Museum
De raad van toezicht van het Drents Museum heeft met ingang van 1 juli vier nieuwe leden verwelkomd: Harmen van der Hoek, Kawita Mohan, Martin Schoonheim en Ria Soedhoe. Vanwege de aflopende termijn hebben voorzitter Han Noten en Harjo Niebuir afscheid genomen. De nieuwe voorzitter Alexander Pechtold en de leden Rocky Tuhuteru, Titia Vellenga en Jan Zegering Hadders zijn erg verheugd met de versterking binnen de raad: ‘De nieuwe leden passen uitstekend in het profiel dat wij voor ogen hebben: een raad van toezicht die verjongt, meer vrouwen heeft en ook leden met een niet-westerse achtergrond.’

Harmen van der Hoek (1982) – zakelijk directeur van het theatergezelschap Noord Nederlands Toneel en dansgezelschap Club Guy & Roni in Groningen – is expert op het gebied van bedrijfsvoering in culturele omgevingen. ‘Het Drents Museum brengt de wereld naar Assen met belangwekkende internationale topexposities en tegelijkertijd toont het aan die wereld ook het verhaal van Drenthe. Die wederzijdse ontmoeting vind ik erg inspirerend. Vanuit de raad van toezicht hoop ik bij te kunnen dragen aan de continuïteit en verdere ontwikkeling van dit unieke profiel.’

Kawita Mohan (1978) is Manager Frontoffice KPN in Groningen en heeft ruime ervaring in het klantgericht maken van organisaties en het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. ‘Het Drents Museum is een museum met internationale allure dat jong en oud inspireert met een indrukwekkende eigen collectie. Beoefening van kunst en cultuur versterkt de maatschappelijke betrokkenheid, de ontwikkeling van buurten en het leerklimaat op scholen. Dit is voor mij dé intrinsieke motivatie om toezichthouder bij het Drents Museum te zijn.’

Martin Schoonheim (1967) is directeur eigenaar van Digityze Consultants in Hoogeveen en adviseert organisaties in het ontwikkelen van business, inzet van innovatie en technologie. ‘Technologie en kunst versterken elkaar. Beide bieden houvast voor vandaag en inspiratie voor morgen. Het Drents Museum heeft in dat opzicht alles in zich om Drenten via kunst naar de wereld te laten kijken en de wereld naar Drenthe. Heel gaaf om daar een bijdrage aan te mogen leveren.’

Ria Soedhoe (1973) is Director Markets & Securities Operations bij ABN AMRO in Amsterdam en is gespecialiseerd in digitalisering en social media. ‘Het Drents Museum is een prachtig museum met mooie internationale ambities. Het is voor mij een cadeautje om als toezichthouder bij te mogen dragen aan het delen van kunst, cultuur en geschiedenis in de samenleving. Ik hoop vanuit mijn digitaliseringsachtergrond en strategische ervaring het museum nog verder de toekomst in te laten kijken.’

De directie van het Drents Museum, algemeen directeur Harry Tupan en zakelijk directeur Annelies Meuleman, is zeer content met de toezichthouders. "Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe samenstelling van de raad van toezicht nog sterker bijdraagt om onze ambities te realiseren.’ 
Topics:Beleid, Cultuur
Trefwoorden: museum, raad Drenthe

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

30/07/21
Leidende tentoonstelling Fries Museum voor Arcadia bekend
De collectie Franse impressionisten uit Museum Boijmans Van Beuningen komt volgend jaar naar Leeuwarden. Het Fries Museum maakt samen met het Rotterdamse museum een grote tentoonstelling over de invloed van het Franse licht in de 19de-eeuwse schilderkunst, met landschappen van Franse meesters als Monet en Cézanne maar ook Nederlandse kunstenaars als Maris en Weissenbruch.
29/07/21
Via VR zomaar sprong naar 17e eeuw maken
Kinderen zijn gek op tijdrijzen. Het kan niet maar in het Westfries Museum in Hoorn toch weer wel. In het museum kun je extra tours boeken waardoor je via een virtual reality bril opeens door Batavia loopt in 1627. Het museum verdient ook wat extra met de tours.
26/07/21
Pop-up kunstinstallatie in Tilburg daagt mensen uit tot duurzamer leven
Duurzaam denken leidt niet altijd tot duurzaam doen. Velen weten niet waar te beginnen of onderschatten hun eigen bijdrage. Maar daar heeft Kevin van Welie iets moois op bedacht. Het is een installatie die Tilburg aan het denken zet.
22/07/21
Maritiem Museum in de zomer langer open
Nu de zomer begonnen is, pakken attractieparken de succesformule op van langere openingstijden. Dit wordt ook door de musea gezien. Het Maritiem Museum is tot en met eind augustus tot 20.00 open en biedt met het nieuwe Leuvepaviljoen een complete buitenprogrammering.
21/07/21
Verkenning voor nationaal museum slavernijverleden
Een gezamenlijke commissie van de Amsterdamse Kunstraad en de Raad voor Cultuur buigt zich de komende maanden over de plannen voor een nationaal museum slavernijverleden in Amsterdam.
19/07/21
Musea ondanks versoepelingen nog lang niet op pré coronaniveau
Nederlandse musea herstellen maar traag van de coronapandemie. In juni liepen de bezoekcijfers nog fors achter op 2019. Het achterblijvend toeristisch bezoek aan Nederland helpt ook niet. De Museumvereniging doet een dringend appèl op het demissionaire kabinet om de steunpakketten ook door te zetten in het vierde kwartaal.
08/07/21
Drents Museum verjongt raad van toezicht
De raad van toezicht van het Drents Museum heeft met ingang van 1 juli vier nieuwe leden verwelkomd: Harmen van der Hoek, Kawita Mohan, Martin Schoonheim en Ria Soedhoe.
08/07/21
Bouwplannen in strijd met UNESCO nominatie Hollandse Waterlinie
Op twee locaties zat de ontwikkeling van woningbouw en industrie te dicht op de waterlinie. Dit is in de planfase tegengehouden en nu is het afwachten of de UNESCO dit als een voldoende oplossing ziet voor de nominatie.