Geplaatst op: 19-05-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Prijsvrij Vakanties neemt D-reizen over

Prijsvrij Vakanties neemt D-reizen over

Prijsvrij Vakanties neemt een groot deel van D-reizen over. Niet alle winkels zullen worden gered en ook zal waarschijnlijk de helft van de arbeidsplaatsen vervallen.

De komende weken zal na gesprekken met onder meer de OR, het personeel en de verhuurders duidelijk worden welke D-reizen winkels heropend zullen worden. Prijsvrij Vakanties is met de curatoren overeengekomen dat op dit punt nog een definitieve vaststelling zal plaatsvinden.

CEO van Prijsvrij Vakanties, Marc van Deursen, is blij dat hij een deal met de curatoren heeft kunnen maken: "Toen ik 20 jaar geleden als ICT ondernemer begon was D-reizen mijn eerste klant. Dat eerste vertrouwen dat ze mij als het grootste reisbedrijf van Nederland toen gaven heeft vervolgens de deur geopend bij onder andere KLM en veel andere reisbedrijven. Ik heb heel veel aan D-reizen en de familie Van den Broek te danken.” Volgens Van Deursen is D-reizen een waanzinnig mooi bedrijf met een rijke historie en een grote groep zeer enthousiaste en loyale medewerkers. "Dat was in 2001 zo en datzelfde voel ik nu nog steeds. Het is enorm triest dat de corona crisis D-reizen geveld heeft en zoveel gezinnen in onzekerheid heeft gebracht. Het bedrijf ging winstgevend de corona crisis in, maar is helaas niet heelhuids tot de eindstreep gekomen. Het is nu aan ons om met het nieuwe D-reizen aan een gezonde toekomst te bouwen.”

Prijsvrij Vakanties is, met het Duitse miljardenconcern REWE als mede aandeelhouder (groep omzet van 75 miljard), een zeer sterk en gezond bedrijf met een zeer succesvol businessmodel. REWE heeft haar toeristische activiteiten ondergebracht in DER Touristik waar ook de merken Kuoni en in Nederland Koning Aap en Shoestring onder vallen. DER Touristik heeft een jaaromzet van 6,7 miljard euro en verzorgt de reizen van 8,4 miljoen mensen vanuit 15 Europese landen. "We gaan met de nieuwe collega's van D-reizen er alles aan doen om D-reizen zo snel mogelijk door te starten en te zorgen voor een zonnige toekomst. Daar is iedereen, met het einde van de corona crisis in zicht is, enorm aan toe.”

Trefwoorden: reisbranche, touroperators, reisbureaus

||| Blogs |||

30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
25/02/21
Voorwaarts Mars!
Voorwaarts Mars!
25/02/21 · Reis & vervoer · Marcel Baltus | Lees meer
Het begon zo rond mijn voortgezet onderwijsperiode. De verslaving waarvan ik nimmer meer afkickte. N...
30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

23/06/21
Transavia deze zomer op 85%
Vanaf 21 juni zet luchtvaartmaatschappij Transavia aanzienlijk meer vluchten in. Die capaciteitsuitbreiding laat Transavia synchroon lopen met een actie om minder online te zijn.
23/06/21
Exclusief voor leden
Stip Reizen biedt Makro klanten reizen aan
Stip Reizen gaat samen met Makro Nederland vakanties aanbieden. Op 22 juni is de eerste papieren reisfolder op de mat gevallen bij de pashouders van de groothandel. Ook komt er een online versie beschikbaar. De touroperator wil met de samenwerking snel inspelen op de veranderende vraag vanuit de klanten. Fred Verlinden licht de samenwerking toe.
21/06/21
Nederland weer open op 1,5 meter
Nu het met de coronabesmettingen en ziekenhuisopnames de goede kant opgaat en 9 miljoen mensen (deels) zijn gevaccineerd, kan Nederland weer grotendeels open. Het kabinet heeft voor zaterdag 26 juni stap vier van het openingsplan aangekondigd.
17/06/21
Exclusief voor leden
Vliegshop Natuur & Milieu aanklacht tegen te lage vliegprijzen
Met een pop-upstore in het centrum van Utrecht vraagt Natuur & Milieu donderdag 17 juni aandacht voor de veel te lage prijs van vliegtickets en de klimaatschade die dit oplevert. In de reiswinkel ‘Sheeptickets’ kunnen klanten een bestemming kiezen en zij krijgen dan te horen wat hun ticket eigenlijk zou moeten kosten.
16/06/21
ANVR regelt goedkope testen voor vakantiegangers
ANVR gaat Nederlandse vakantiegangers goedkope COVID-19 testen aanbieden. De koepel is daarvoor een samenwerking aangegaan met coronatest2travel.nl. Daarmee moet reizen deze zomer weer een stapje aantrekkelijker worden.
14/06/21
Nederlanders boeken massaal zomervakantie
Nederlanders staan in de startblokken voor een mooie zomervakantie. Zowel aanbieders van binnenlandse vakanties, als die van vliegtickets en bootverhuurders melden een overweldigende belangstelling voor hun vrijetijdsdiensten.
10/06/21
Europees Parlement stemt voor covidcertificaat
De verordeningen over het nieuwe Europees digitaal covidcertificaat werden in de plenaire vergadering aangenomen met 546 stemmen voor, 93 tegen en 51 onthoudingen (voor EU-onderdanen) en 553 voor, 91 tegen en 46 onthoudingen (voor niet-EU-onderdanen). Daarmee komt vrij reizen in de Europese Unie weer een stap dichterbij.
31/05/21
Wilt u echte verandering van de toerismesector? Pas dan op voor kameleons!
10 juni verdedigt Harald Buijtendijk aan de Wageningen Universiteit zijn proefschrift over innovatie en de Nederlandse reisbranche. Zijn proefschrift laat zien hoe innovatie verandering tegenhoudt. “Innovatie is verworden tot een sleets politiek spel van de gevestigde orde”.