Geplaatst op: 26-04-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Langzaam maar zeker gaat de toeristische sector weer open

Langzaam maar zeker gaat de toeristische sector weer open

Vanaf 1 mei vaart er weer een veerboot naar Marker Wadden, de nieuwe natuureilanden in het Markermeer. De veerdienst lag een tijd stil in verband met de coronamaatregelen, maar dankzij de versoepelingen zijn de vaartochten weer mogelijk. Tickets zijn vanaf nu te boeken via de website van Natuurmonumenten. De overtocht is al een belevenis op zich. Eenmaal op Marker Wadden gaat het avontuur verder. Je kan er genieten van de weidsheid van de eilanden, mooie wandelingen maken en ontdekken hoe de nieuwe natuur ontluikt.

 

Veilige overtocht

De veerdienst vaart nog niet met volle capaciteit. Er is ruimte voor een beperkt aantal opvarenden. Op deze manier blijft het mogelijk om voldoende afstand te houden en bieden de rederijen die de veerdienst verzorgen elke bezoeker een veilige overtocht. De boten varen voorlopig op vrijdag tot en met maandag, in de meivakantie zijn er meer afvaarten. Op de website van Natuurmonumenten staat op welke dagen en tijden de veerdienst precies vaart en zijn de tickets direct te boeken. Elsa Pater, boswachter op Marker Wadden: "Ik ben echt heel blij dat de boot weer gaat varen. We kregen zoveel vragen naar de veerdienst. Nu kunnen ook mensen zonder eigen boot Marker Wadden weer bezoeken".

 

Volop ontdekken

Op de recent aangelegde natuureilanden in het Markermeer ontwikkelt de natuur zich razendsnel. Marker Wadden is een paradijs voor vissen en vogels, maar ook voor mensen is het er heerlijk vertoeven. Er zijn prachtige wandelingen te maken langs drie bijzondere vogelkijkhutten en een indrukwekkende uitkijktoren. Ook is er naast het eilandpaviljoen met een riant terras een uitgestrekt strand, bij mooi weer nodigt het water uit tot pootje paden of een frisse duik. Het voorjaar is bijzonder, het geluid van de vogelkolonies en de geur van de bloeiende moerasandijvie dragen bij aan de unieke ervaring op Marker Wadden. Bezoekers zijn alleen welkom op het haveneiland, op de andere vier eilanden wordt de natuur met rust gelaten.

 

Nieuwe natuureilanden

Boskalis start nog deze maand met de bouw van twee nieuwe natuureilanden, waarmee het totaal op zeven komt. Het is een mooie impuls voor het herstel van waterkwaliteit en natuur in Nationaal Park Nieuw Land. Onderzoek heeft inmiddels laten zien dat Marker Wadden van grote waarde is voor het natuurherstel in het Markermeer.

Link: https://www.natuurmonumenten.nl/
Trefwoorden: Toeristische sector open, veerdiensten

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
14/03/21
Op zoek naar perspectief voor de gastvrijheidssector: ‘afslaan is een must’
De laatste tijd wordt door Jan en alleman in de media, waaronder ook onze eigen minister-pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/05/21
Diamond Award Health Safety voor KLM
KLM heeft de APEX Diamond Award Health Safety toegekend gekregen. Deze award is de hoogst haalbare status voor luchtvaartmaatschappijen op het gebied van Health Safety. KLM is de tweede Europese luchtvaartmaatschappij die deze Diamond-certificering ontvangt, na Virgin Atlantic.
07/05/21
Kamer steunt testen voor toegang
De Tweede Kamer heeft gisteren gedebatteerd over de regeling om mensen via testen toegang te geven tot diverse recreatieve activiteiten. In principe is de wet drie maanden geldig. Vanmorgen stond in diverse dagbladen een paginagrote advertentie van Libémadirecteur Dirk Lips die de regering opriep dierentuinen te openen juist zonder testen voor toegang. V
07/05/21
Holland Marketing tourt met Panorama caravan door Nederland
Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen tourt voor haar landelijke campagne Ode aan het Landschap deze lente en zomer met een unieke 'Kip Panorama-caravan' door Nederland.
07/05/21
Stratetch lanceert tool voor dynamisch prijsbeleid recreatiebedrijven
Onlangs heeft reserveringssofwareleverancier Stratech een tool gelanceerd waarmee ondernemers in de verblijfsrecreatie eenvoudiger een dynamisch prijsbeleid kunnen voeren.
07/05/21
183 Blauwe Vlaggen voor Nederland
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend voor 127 jachthavens en 56 stranden.
07/05/21
Koningsdag heeft positieve invloed op imago Eindhoven
Eindhoven was dit jaar gaststad voor Koningsdag 2021. Helaas zonder drommen feestvierders maar wel met live televisie en een hoofdrol voor de Koning en zijn gezin. Wat heeft de organisatie van deze dag de stad opgeleverd?
07/05/21
Exclusief voor leden
Flight compensation: profitable or pitiful?
In de scriptie “Flight compensation: profitable or pitiful?” heeft NHL Stenden-studente de vraag naar vrijwillige bijdrage ter compensatie van de CO² uitstoot van vluchten onderzocht en de prijselasticiteit hiervan bepaalt. Zo blijkt vluchtcompensatie tamelijk prijsinelastisch, zowel voor Europese als intercontinentale vluchten, maar wel elastischer zodra het keerpunt van elasticiteit wordt overschreden. De prijzen die luchtvaartmaatschappijen hanteren voor CO²-compensatie voor vluchten zijn daardoor niet in overeenstemming met de prijselasticiteit van de vraag onder Nederlandse luchtreizigers.
06/05/21
Campingmuseum in Denemarken
Denemarken heeft het eerste campingmuseum ter wereld. Het museum is een initiatief van de Deense Camping Unie (DCU) en kasteel Egeskov.