Geplaatst op: 24-03-2021
Auteur: Marc Gerlings

Vacansoleil stopt met eigen campings maar voegt 100 campings toe in aanbod

Actueel: vraag naar campingplaatsen groot

Vacansoleil stopt met eigen campings maar voegt 100 campings toe in aanbod
Vacansoleil verkocht de laatste 3 eigen campings.

Een stevige shift in de wereld van campings. Vacansoleil stopt met eigen campings. Het is veel lucratiever om de kernactiviteit te richten op verhuur van campingplekken op hun platform. Het aanbod wordt met 100 campings in Europa uitgebreid. De vraag naar campingplaatsen stijgt fors meldt CEO Jan Willem Verschoor.

Midden in de Corona-crisis voegt Vacansoleil meer dan 100 campings toe aan het aanbod. Vacansoleil breidt daarmee fors uit, omdat de vraag in Europa naar campingvakanties aanhoudend groot is en naar verwachting toeneemt. Ook het aantal bestemmings- en verkooplanden stijgt. Twee verkooppunten worden toegevoegd en er is een samenwerking met Vacanceselect.

Opening verkooppunten in populaire campingbestemmingen Slovenië en Spanje

Vacansoleil opent verkooppunten in Slovenië en Spanje om ook in die landen campingvakanties te kunnen verkopen. Marktleider Vacansoleil voorziet dat het verblijf op een camping deze zomer een favoriete vakantie zal zijn. "Vakantie vieren in de buitenlucht op een bestemming die met eigen vervoer bereikbaar is neemt door Corona in populariteit toe. Hierdoor stijgt de vraag fors ”, aldus CEO Jan Willem Verschoor van Vacansoleil. "Met deze uitbreidingen spelen we hierop in.”

Verkoop campingketen Iris Parc 

Om de gewenste groei te realiseren is Vacansoleil gestopt met het beheer van eigen campings. In de afgelopen twee jaar zijn daarom alle eigen campings van de hand gegaan. Deze maand zijn de laatste drie campings in Frankrijk verkocht aan het Franse Vacanceselect. Samenhangend met deze transactie is een deel van de uitbreiding van het campingaanbod gerealiseerd. "Vacansoleil gaat vanaf het seizoen 2021 ook vakanties aanbieden op de campings van Vacanceselect”, zegt CEO van Vacansoleil Jan Willem Verschoor. "Dit zijn stuk voor stuk topbestemmingen die helemaal passen bij de wensen van onze vakantiegangers.”

Keuze uit bijna 600 campings 

In Europa is Vacansoleil nu volledig gericht op campingvakanties. De forse uitbreiding van het aantal campings, bestemmingslanden en verkooplanden is een grote stap vooruit in de doelstelling om in heel Europa campingvakanties aan te gaan bieden. En samen met de uitbreiding van het aantal campings groeit ook het aantal soorten accommodaties zodat een bredere doelgroep kan worden bedient.

Momenteel biedt Vacansoleil vakanties aan in 19 landen, vanuit 13 verkooplanden. Jaarlijks maken zo’n half miljoen mensen in Europa gebruik van Vacansoleil. Dit aantal stijgt in 2021 door het openen van verkoopkantoren in Slovenië en -binnenkort- Spanje en de forse uitbreiding van het campingaanbod, voorspelt Vacansoleil. 

Vraag uit eigen markt groot?

Dat kan betekenen dat in heel Europa de vraag naar campingplaatsen groot is. Dan zijn de campings sterk afhankelijk van de vraag uit de eigen nationale markt. Gisteravond bij de persconferentie over de coronamaatregelen bleek dat versoepelingen voorlopig niet mogelijk zijn. Dat is een domper voor de reisindustrie want daar zit ook een belangrijke vakantieperiode bij. Het huidige negatieve reisadvies voor het buitenland blijft tot en met 15 mei 2021 van kracht, zei premier Rutte. De aanstaande meivakantie valt ook in die periode. Het kabinet adviseert dringend om de vakantie in eigen land door te brengen.

Scherp in management: Vakantieparken in Nederland

Wil je alles weten over het ontwikkelen van vakantieparken? Verbeter je managementkennis met 'Het vakantiepark in Nederland'.

Trefwoorden: camping, kamperen, verkoop, Vacansoleil, Vacanceselect, marketing

||| Blogs |||

02/05/21
Pegasus of luchtfietserij?
Pegasus of luchtfietserij?
02/05/21 · Dagrecreatie · Thijs Vossen | Lees meer
Er zal in een ver verleden ongetwijfeld ooit een blog geschreven zijn met de titel: ‘De auto wordt...
30/03/21
Hoe je een imago verkwanselt met een kop koffie
In het stemhokje schoot de gedachte door mijn hoofd. Merkwaardig eigenlijk dat meerdere politieke pa...
18/03/21
Het ontwikkelen van recreatiebedrijven begint met het eind voor ogen
Overheden buitelen over elkaar rondom het thema: vitale verblijfsrecreatie. Terecht, want een sterke verblijfsrecreatie draagt bij aan de leefbaarheid in een stad, dorp of gemeente. Goed dat overheden daar op letten. In onze optiek hebben veel gemeenten echter weinig oog voor het sturen op nieuwe concepten die gebaseerd zijn op toeristisch-recreatieve exploitatie.
18/03/21
Ken jij al een recreatief boetiek park?
In deze blog aandacht voor een nieuwe nichemarkt die we zien in de verblijfsrecreatie en die in de branding naar de gast voor een nieuw onderscheidend merk zou kunnen zorgen. We zien dit als een mooie tegenhanger van veel grootschalige ontwikkelingen in de verblijfsrecreatie.
14/03/21
Op zoek naar perspectief voor de gastvrijheidssector: ‘afslaan is een must’
De laatste tijd wordt door Jan en alleman in de media, waaronder ook onze eigen minister-pr...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/05/21
Diamond Award Health Safety voor KLM
KLM heeft de APEX Diamond Award Health Safety toegekend gekregen. Deze award is de hoogst haalbare status voor luchtvaartmaatschappijen op het gebied van Health Safety. KLM is de tweede Europese luchtvaartmaatschappij die deze Diamond-certificering ontvangt, na Virgin Atlantic.
07/05/21
Kamer steunt testen voor toegang
De Tweede Kamer heeft gisteren gedebatteerd over de regeling om mensen via testen toegang te geven tot diverse recreatieve activiteiten. In principe is de wet drie maanden geldig. Vanmorgen stond in diverse dagbladen een paginagrote advertentie van Libémadirecteur Dirk Lips die de regering opriep dierentuinen te openen juist zonder testen voor toegang. V
07/05/21
Holland Marketing tourt met Panorama caravan door Nederland
Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen tourt voor haar landelijke campagne Ode aan het Landschap deze lente en zomer met een unieke 'Kip Panorama-caravan' door Nederland.
07/05/21
Stratetch lanceert tool voor dynamisch prijsbeleid recreatiebedrijven
Onlangs heeft reserveringssofwareleverancier Stratech een tool gelanceerd waarmee ondernemers in de verblijfsrecreatie eenvoudiger een dynamisch prijsbeleid kunnen voeren.
07/05/21
183 Blauwe Vlaggen voor Nederland
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend voor 127 jachthavens en 56 stranden.
07/05/21
Koningsdag heeft positieve invloed op imago Eindhoven
Eindhoven was dit jaar gaststad voor Koningsdag 2021. Helaas zonder drommen feestvierders maar wel met live televisie en een hoofdrol voor de Koning en zijn gezin. Wat heeft de organisatie van deze dag de stad opgeleverd?
07/05/21
Exclusief voor leden
Flight compensation: profitable or pitiful?
In de scriptie “Flight compensation: profitable or pitiful?” heeft NHL Stenden-studente de vraag naar vrijwillige bijdrage ter compensatie van de CO² uitstoot van vluchten onderzocht en de prijselasticiteit hiervan bepaalt. Zo blijkt vluchtcompensatie tamelijk prijsinelastisch, zowel voor Europese als intercontinentale vluchten, maar wel elastischer zodra het keerpunt van elasticiteit wordt overschreden. De prijzen die luchtvaartmaatschappijen hanteren voor CO²-compensatie voor vluchten zijn daardoor niet in overeenstemming met de prijselasticiteit van de vraag onder Nederlandse luchtreizigers.
06/05/21
Campingmuseum in Denemarken
Denemarken heeft het eerste campingmuseum ter wereld. Het museum is een initiatief van de Deense Camping Unie (DCU) en kasteel Egeskov.