Geplaatst op: 05-02-2021
Auteur: Redactie NRIT

Kickstart Cultuurfonds maakt herstart

Kickstart Cultuurfonds maakt herstart
In 2020 is door het fonds 16 miljoen euro uitgekeerd.

Kickstart Cultuurfonds, waar ook het Prins Bernhard Cultuurfonds aan bijdraagt, gaat de culturele sector opnieuw ondersteunen. Er is in totaal circa €20 miljoen beschikbaar gesteld voor de volgende fase van Kickstart Cultuurfonds.

Muziekpodia kunnen vanaf 8 februari een aanvraag indienen. Musea vanaf 15 februari en theaters vanaf 22 februari.

Van Engelshoven: "voorbereiden op de anderhalve meter economie"

"Ontzettend belangrijk dat het Kickstart Cultuurfonds een doorstart maakt. Dat heeft de culturele en creatieve sector in deze crisis keihard nodig. Zo kunnen voorstellingen, exposities en concerten zich goed voorbereiden op de anderhalve meter, zodat publiek veilig kan genieten van al dat moois dat onze creatieve talenten te bieden hebben", aldus Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Kickstart Cultuurfonds werd afgelopen zomer opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation, samen met een groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW, om snel financiële ondersteuning te bieden aan culturele instellingen die door de coronamaatregelen in zwaar weer terecht waren gekomen.

16 miljoen euro in 2020

Theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumproducties kregen geld van Kickstart Cultuurfonds voor aanpassingen aan de anderhalve-meter-samenleving. Zodat ze nieuwe producties konden opstarten of aanpassen en publiek coronaproof konden blijven ontvangen. In totaal werd er €16 miljoen uitgekeerd.

"Dankzij de bijdrage die wij van Kickstart Cultuurfonds ontvingen, is het ons gelukt onze theaterzaal dusdanig aan te passen zodat we een intieme en veilige setting konden creëren waarin we zowel bezoekers als artiesten kunnen ontvangen. Van beiden ontvingen we veel positieve reacties over onze Club Luxor!" aldus Marc van Kaam, directeur Luxor Theater in Rotterdam.

Kickstart Cultuurfonds aanvraagloket open

Theaters, musea, muziekpodia en producenten van professionele podiumkunsten kunnen weer aanvragen indienen bij Kickstart Cultuurfonds, in verschillende fases. En deze keer ook voor livestreams van voorstellingen en tentoonstellingen. Kijk nu op www.kickstartcultuurfonds.nl voor de criteria en indiendata van 2021.
Link: https://kickstartcultuurfonds.nl/
Topics:Beleid, Cultuur
Trefwoorden: museum, theater, podium, kickstart, steun

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies
De informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken zijn vernieuwd om de bijzondere status van UNESCO Werelderfgoed Hollandse waterlinies onder de aandacht te brengen.
26/04/24
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale
De laatste kans om Panorama Hanze te bezoeken. Het hoogtepunt van het Zwolse Hanzejaar sluit op 30 juni de deuren.
26/04/24
Grensoverschrijdende fietsverbinding langs eeuwenoud erfgoed
In samenwerking met de gemeenten Sittard-Geleen, Maaseik (BE), Selfkant (DE) en met Visit Zuid-Limburg is de gemeente Echt-Susteren een project gestart die stilte- en bezinningsplekken verbindt en ontsluit. Het project wordt gesubsidieerd door Interreg Deutschland-Nederland.
26/04/24
Erepenning voor directie Archeon
Lintjesregen vandaag in Nederland maar eerder deze week was het al feest bij Museumpark Archeon. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte de erepenning van de stad uit aan de directie van het park.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
09/04/24
De Kunst van de Korte Keten centraal in Overijssel
In Overijssel is het kleinste mobiele museum van Nederland gepresenteerd: Blij in de Wei!' op Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug. De Korte Keten Experience gaat niet alleen om de kunstwerken maar vooral om het verhaal van de korte keten en streekproducten en hun producenten.

||| Agenda |||

11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...