Geplaatst op: 02-02-2021
Auteur: Redactie
NRIT Media

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

Franck Gervais benoemd tot nieuwe CEO van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep

De Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Group heeft Franck Gervais (44) benoemd als CEO. Franck Gervais treedt in de voetsporen van Yann Caillère. Patricia Damerval zal hem als Executive CEO terzijde staan. De benoeming van Gervais is met ingang van januari 2021 van kracht.


Frank Gervais studeerde af aan de prestigieuze Franse École Polytechnique en aan de ENPC. Hij stuurde op succesvolle wijze de transformatie aan van de Europese divisie van de Accor Group. In het verleden gaf hij als CEO leiding aan de Franse spoorweggroep SNCF, van Thalys en van Voyages-SNCF.com. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid als CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep combineert hij zijn jarenlange ervaring op het gebied van digitale marketing, strategische visie met het vermogen om leiding te geven aan grote organisaties.


"Ik ben vereerd dat ik tot CEO van de Pierre & Vacances-Center Parcs Groep ben benoemd. De Groep heeft sinds 1967 voortdurend ingezet op innovatie en speekt hiermee een voortrekkersrol in de internationale toeristische sector: van het Avoriaz ski-station tot Village Nature in Parijs. Ik zal voortbouwen op de strategie waarvoor Yann Caillière de basis heeft gelegd, met de ambitie om bedrijfsmodel van de Groep, de merkpositionering en bedrijfsprestaties te versterken. Onze merken moeten relevant blijven voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een bijzondere beleving tijdens hun vakantie. De vastgoed- en toerismeteams in onze organisatie, vooral buiten Frankrijk, zullen leiding geven aan nieuwe projecten en een waardevolle bijdrage leveren aan de performance van de Groep”.


Brémond: "We zijn erg blij met het aantreden van Franck Gervais als de nieuwe CEO van de Groep. Zijn lange staat van dienst in de toeristische sector stelt ons in staat veranderingen door te voeren die nodig zijn na om na de pandemie goed te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.”


Yann Caillère werd in september 2019 benoemd tot CEO met als opdracht de transformatie van de Groep, als onderdeel van het strategische programma Change Up, in een stroomversnelling te brengen. Ondanks de ingrijpende impact van de coronacrisis heeft hij deze strategie zonder vertragingen tot een goed einde gebracht. De kracht van de nieuwe strategie heeft zich bewezen door de groei van de Groep gedurende periodes dat geen sprake was van een lockdown. Ook tekende Caillère voor een nieuwe organisatiestructuur.


"We hebben veel waardering voor de verfrissende wijze waarop Yann Caillère onze missie in deze uitzonderlijke periode heeft volbracht. Deze transformatie heeft hij met veel verve en op uiterst efficiënte wijze gerealiseerd. We hebben het volste vertrouwen dat hij met het Change Up-programma een stevig fundament heeft gelegd voor de herpositionering van de Groep”, vertelt Gérard Brémond, oprichter en voorzitter van Raad van Bestuur van Pierre & Vacances-Center Parcs Groep.


Caillère heeft besloten zijn consultancy-activiteiten te hervatten. "Ik wil Gérard Brémond en alle leden van de Raad van Bestuur bedanken voor hun vertrouwen en steun. Onze strategie heeft tot goede resultaten geleid dankzij de grote professionaliteit en betrokkenheid van alle teams die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Dit stelt de Groep in staat om invulling te geven haar ambities voor de toekomst.”

Trefwoorden: Nieuwe CEO Center Parks

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/04/21
Vrijetijdssector heeft 4,2 miljard euro aan ondersteuning ontvangen
In 2020 hebben Nederlandse bedrijven in totaal 17,6 miljard euro ontvangen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. Het meeste geld, 15 miljard euro, werd uitgegeven aan loonkostensteun. De meeste steun ging naar de handel en de horeca. In totaal heeft de vrijetijdssector voor 4,2 miljard euro aan ondersteuning ten gevolge van de pandemie aangevraagd.
09/04/21
Willem Bijleveld in raad van toezicht Mondriaan Fonds
Willem Bijleveld is sinds 1 april 2021 lid van de raad van toezicht van het Mondriaan Fonds. Bijleveld heeft naast bestuurlijke en toezichthoudende ervaring, grote kennis van actuele ontwikkelingen binnen het erfgoedveld in Nederland. Bijleveld was tot zijn pensioendatum in 2018 directeur van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.
06/04/21
April is pilotmaand voor de recreatie
De Rijksoverheid heeft alle pilots voor de cultuur-, sport- en recreatiesector online gezet. Deze pilots zijn toegankelijk voor mensen met een negatieve coronatest. In totaal worden er ruim 450 experimenten opgezet voor in 230.409 bezoekers. Welke bedrijven staan op de rol?
01/04/21
Sector op een kier: Pilots met toegangstesten
De dagrecreatie gaat op een heel klein kiertje open. Er komen in april pilots met toegangstesten bij dagattracties. In Utrecht komen experimenten met openstelling van vijf cafés.
01/04/21
Museum Arnhem krijgt unieke gevel die overgang naar Veluwe toont
82.000 kleurrijke tegels markeren de overgang tussen Arnhem en de Veluwe op de gevel van Museum Arnhem. Deze duizenden tegels komen op de nieuwe vleugel van het museum. De regio wordt gesymboliseerd met een overgang in kleur van paars, blauw en groen.
31/03/21
Exclusief voor leden
Groot Rotterdams industrieel erfgoed wordt leisuregebied
Het plan van consortium Team Crossing Keileweg voor de voormalige fabriek aan de Rotterdamse Keileweg 26-28, beter bekend als ‘Kunst & Complex’, is als beste uit de bus gekomen in de openbare verkoopprocedure. Met kunts, cultuur, horeca en wonen zet leisure een duidelijk stempel op dit grote gebied dat behouden wordt als indistrieel erfgoed. Roel Willems van het Team voorspelt al: "we never sleep"
24/03/21
Exclusief voor leden
Tiqets en Ticketbar starten samenwerking
Ticketplatform Tiqets werkt samen met Ticketbar. Ticketbar heeft sinds hun lancering in 2009 een sterke positie in de museum- en attractiesector dankzij hun brede netwerk van affiliate partners.
24/03/21
Gemeenten gaven deel uit verkoop energiebedrijven een recreatie en cultuur
Sinds 2015 kiezen gemeenten vooral voor extra uitgaven in het sociaal domein als zij meer geld te be...