Geplaatst op: 12-01-2021
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Samenwerking SVR en Van Hoorne Entertainment rond Fien & Teun

Samenwerking SVR en Van Hoorne Entertainment rond Fien & Teun

De Stichting Vrije Recreatie (SVR) en Van Hoorne Entertainment gaan samen de karakters Fien & Teun naar de kleinschalige boerencampings brengen. Dit jaar start een pilot bij 12 SVR-campings. Als die succesvol is, komen Fien & Teun naar alle SVR-campings die dat willen.

Van Hoorne Entertainment is in de vrijetijdssector vooral bekend van de succesvolle Avonturenboerderij Molenwaard in de Alblasserwaard. Daar spelen de karakters Fien & Teun en het boerenleven de hoofdrol. SVR wil met de samenwerking meer gezinnen met kinderen interesseren voor een verblijf op een boerencamping. Voor Van Hoorne Entertainment  is deze samenwerking een kans om Fien & Teun zichtbaar te maken onder een brede doelgroep in het hele land. 

Volop kinderactiviteiten op SVR-campings

Fien & Teun zijn twee boerenkinderen die staan voor het agrarische landleven, oorsprong en traditie. De samenwerking begint in 2021 met 12 Nederlandse kindvriendelijke SVR-campings die Fien & Teun een zichtbare rol gaan geven op hun terrein. Op deze campings maken kinderen middels laagdrempelige activiteiten kennis met dieren, natuur en voedsel. Elke camping krijgt een pakket met boekjes, kleurplaten, doeboeken en een fotobord. 

Fien & Teun


Daarnaast komt in mei het educatieve (voor)leesboekje uit: Fien & Teun Kamperen op de Boerderij. In het boekje staat overnachten in een landelijke omgeving centraal. Verder mogen de campings enkele vrijkaartjes voor de Avonturenboerderij verloten en kunnen ze in de toekomst tickets verkopen. Elke boerderij mag bovendien 1x per jaar een Meet & Greet met Fien & Teun organiseren. 

Vakantiepark Molenwaard

Van Hoorne Entertainment en SVR zijn beide ‘geworteld’ in de Alblasserwaard en dragen deze omgeving een warm hart toe. Zij delen het doel om kinderen met hun ouders te laten genieten van de natuur en om kinderen op een toegankelijke manier te laten kennismaken met het leven op een boerderij. In mei 2021 zal – op slechts vijf kilometer van Avonturenboerderij Molenwaard – in Ottoland Vakantiepark Molenwaard worden geopend. Weliswaar zal daar voor tent en caravan geen kampeermogelijkheden zijn, maar bestaat wel de mogelijkheid om thematisch te verblijven; in diverse vakantieaccommodaties, volledig in stijl van Fien en Teun.

Kamperen zonder toeters en bellen

SVR heeft ruim 2000 aangesloten kleinschalige (boeren)campings in heel Europa. "SVR bestaat nu 50 jaar en is destijds opgericht om mensen uit de stad de rust en ruimte van het platteland te laten ervaren. We groeien mee met de tijd, maar in de kern blijft die visie staan. Fien & Teun zijn voor ons een mooie manier om een jongere doelgroep kennis te laten maken met onze stichting. De activiteiten blijven laagdrempelig, kamperen bij de boer is een vakantie zonder de spreekwoordelijke toeters en bellen en dat blijft zo”, aldus Bas van Mill van SVR.

"Voor ons is deze samenwerking een kans om Fien & Teun zichtbaar te maken onder een brede doelgroep in het hele land. We zien daarin een kruisbestuiving, deze kampeerders krijgen de mogelijkheid om ook onze avonturenboerderij of vakantiepark te bezoeken. Vooral de gezamenlijke visie maakt dit voor ons een interessante en leuke samenwerking voor de komende jaren’, aldus Michael van Hoorne.”

Trefwoorden: attractieparken, verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, kamperen, boerencampings, minicampings

CELTH
 






||| Nieuws |||

26/04/24
MagSafe accessoires voor Samsung
Er zijn tegenwoordig nog weinig mensen die zonder hun smartphone de deur uitgaan, laat staan dat ze op vakantie gaan zonder smartphone. Waarbij eerder de trend rondom iPhone en MagSafe accessoires zeer groot was, is deze trend nu ook te zien bij Samsung gebruikers.
26/04/24
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst
In 75 jaar Beerze Bulten is er heel veel veranderd, maar het park blijft zich ontwikkelen. Van een huuske en een waterpomp op een kale zandvlakte, naar een 5-sterren Vakantiepark met luxe faciliteiten.
26/04/24
SEA LIFE Scheveningen opent interactieve tentoonstelling ‘Kracht van de Natuur’
SEA LIFE opent een nieuwe interactieve tentoonstelling over het windpark Hollandse Kust Zuid dat voor de kust van het Scheveningse aquarium ligt. Kinderen leren van de karakters Milly en Windston meer over het onderwaterleven in de Noordzee, de bouw van een windpark en over onderzoek om ecologie te versterken.
26/04/24
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies
De informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken zijn vernieuwd om de bijzondere status van UNESCO Werelderfgoed Hollandse waterlinies onder de aandacht te brengen.
26/04/24
Nieuwe webapplicatie Explore Gouda feestelijk in gebruik genomen
Vanaf nu kan jong en oud de stad Gouda te voet ontdekken met Explore Gouda, een webapplicatie met gesproken routeaanwijzingen die informatie geeft over interessante punten onderweg.
26/04/24
Kom naar Buuten in mei
Buuten, een nieuw merk voor het oostelijke natuur- en recreatiegebied in Leeuwarden. Het gebied biedt een scala aan buitenbelevenissen voor toeristen, dagjesmensen en inwoners van Leeuwarden en omgeving en is 365 dagen per jaar toegankelijk.
26/04/24
Provincie Groningen investeert in veilig en aantrekkelijk lopen
In de loopagenda 2024-2027 staat hoe de provincie de komende vier jaar met onderzoek, samenwerking en subsidies gaat bijdragen aan een veilige en aantrekkelijke provincie voor de voetganger.
26/04/24
Recreatie Vakbeurs 2024: eerste twee segmenten volgeboekt
De eerste twee segmenten Recreatietechniek en Digitalisering en Marketing in hal 3 en 4 zijn volledig volgeboekt tijden de jaarlijkse recreatie Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg. De belangstelling is groot.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...