Geplaatst op: 05-01-2021
Auteur: Marc Gerlings

Landal Lommerbergen heeft eind in zicht van twee jaar renovatie

Landal Lommerbergen heeft eind in zicht van twee jaar renovatie
Je kunt naar het Avontureneiland via de hangbrug of via het pontje. Foto: Landal GreenParks

Vakantiepark Landal De Lommerbergen in Reuver krijgt het eind in zicht van een 24 miljoen euro grootte renovatie. Pronkstukken de Duo racer glijbaan en de Cone glijbaan staan op het punt om geleverd te worden. Van centrale faciliteiten tot de bungalows worden aangepakt. In de lockdown bleken het nieuwe Avontureneiland en het interactieve multifunctionele sportveld een hit.

Op 18 december 2020 werd de vernieuwde ParkShop met geïntegreerde Gifts & Fashion onderdelen in gebruik genomen. Ook is het nieuwe indoor speelparadijs opgeleverd. Door de nieuwe coronamaatregelen kan dat op dit moment echter nog niet in gebruik worden genomen. Gasten kunnen wel gebruik maken van een nieuwe snackbar, een multifunctioneel sportveld en een vernieuwd Avontureneiland. In februari 2021 heropent het subtropisch Zwemparadijs, dat is uitgebreid met twee spectaculaire waterglijbanen.

Alle vernieuwingen en uitbreidingen maken deel uit van een grootscheeps revitalisatieprogramma van het vakantiepark, dat in 2019 startte en doorloopt tot in 2021. In totaal wordt 24 miljoen euro geïnvesteerd in het toekomstbestendig maken van bungalows en faciliteiten.

Speciale kinderbungalows vaak verhuurd

Vorig jaar is op Landal De Lommerbergen gestart met de renovatie van alle 502 bungalows, een proces dat tot eind 2021 doorloopt. In groepjes van zes worden de bungalows in vijf weken tijd aangepakt waarna ze weer in de verhuur komen. General Manager Marcel Glaser van Landal De Lommerbergen: "Tot eind december hebben we bijna 300 bungalows gerenoveerd. Daar zijn ook nieuwe, gethematiseerde bungalows aan toegevoegd, zoals speciale kinderbungalows en babybungalows. Deze bungalows sluiten volledig aan op de belevingswereld van kinderen. De kinderbungalows beschikken onder meer over een stapelbedglijbaan, een spellentafel en kikkerbadkamer. Aangezien deze bungalow een goedlopend product is, verdubbelen we nu bijna het aantal kinderbungalows.” Buiten op het terras is een spel toegevoegd aan de buitenmuur en de kinderen kunnen springen op een trampoline.

De kinderbungalows zijn bijna altijd volgeboekt. Ook in deze lockdown blijft dit type bungalow het relatief goed scoren. Daarom besloot het management dit type in aantal meer dan te verdubbelen.

In lockdown is buiten actief zijn populair

Buiten voor Park Plaza staat blikvanger Avontureneiland, waarvan beide speeltuinen werden voorzien van nieuwe toestellen met onder meer elementen van water. Het thema van de Draak, het symbool van de gemeente Beesel is toegevoegd. De oude tennisbanen werden weggehaald en dat gaf ruimte voor een multisportveld dat in december openging. Deze Sports Arena is een multifunctioneel sportveld compleet met Sutumuur (interactieve voetbalmuur), Soccer 44 veld, basketbalveld, tafeltennistafels, sprintveld (2 banen) en multispeelveld. Voor dit in de lockdowntijd populaire veld zijn producten van Yalp en Kompan gecombineerd. In kerstperiode werd constant bij de Sutumuur gespeeld.

Naar twee glijbanen in zwemparadijs

In september van 2020 is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe, spectaculaire Subtropische Zwemparadijs, dat op 12 februari 2021 opent. Er komen twee nieuwe glijbanen; een cone glijbaan en een duoracer voor kinderen en volwassenen. Die laatste is belangrijk voor de vele families die hier vakanties en weekendjes weg beleven. Glaser: "We krijgen niet alleen nieuwe glijbanen, maar ook worden tegelwerk, verlichting, decoratie en beplanting wordt aangepakt, evenals de ligweide. Het zwembad is leeg en is dan gesloten tot en met 11 februari, zodat alles geïnstalleerd kan worden.” 

Oorspronkelijk zou het zwembad op 4 januari leeggehaald worden. Door de lockdown ging het bad al half december dicht en er wordt sindsdien hard aan het bad gewerkt. Voor de gast onzichtbaar maar wel een grote investering is de verbetering van de ondergrondse waterbuffer voor de glijbanen en het bad.

Samenwerking in VVV-punt

Verspreid over 2021 staan ook nog talloze vernieuwingen op het programma, waaronder het Grand Café, het buitenterras, de restaurants, midgetgolfbaan, het Fun House, fietsverhuur, boogschietbaan en een nieuw receptiegebouw met uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. General Manager Marcel Glaser: "De gemeenteraad van Beesel heeft unaniem akkoord gegeven voor de investering in een VVV-inspiratie- en informatiepunt bij ons in het receptiegebouw op het park. Daar zijn we bijzonder trots op! Als straks alles gereed is, is het park weer volledig klaar voor de toekomst!”

Meer over de samenwerking in het nieuwe VVV-punt is te vinden in het  eerste nummer van magazine R&T van 2021.
Trefwoorden: bungalowpark, vakantiepark, faciliteiten, renovatie, Reuver, Lommerbergen, Landal

||| Blogs |||

30/10/20
Open brandbrief
Open brandbrief
30/10/20 · Reis & vervoer · Toerisme · Marcel Baltus | Lees meer
Beste reisindustrie collega,Je kent hem vast wel  – Atlas, de krachtpatser op de achterg...
05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

22/01/21
673 duurzame accommodaties voor recreatie, vakantie en zakelijke markt ontvangen het Green Key certificaat 2021
Vandaag worden door het keurmerk Green Key 673 certificaten verstrekt aan ondernemers in de toeristi...
22/01/21
Exclusief voor leden
Kampioen recycling is nog niet sterk in de circulaire economie
In de recreatiesector biedt de circulaire economie een grote kans om de duurzaamheid naar een hoog peil te brengen. Bouwmaterialen, inrichting en verlichting van accommodaties, het kan allemaal de cirkel in voor hergebruik. Nederland is goed in het scheiden van afval maar de stap naar een circulaire economie blijkt moeilijk. Daarom verbetert Van Veldhoven het beleid op dit gebied.
19/01/21
MBO hospitality heeft stageplaatsen hard nodig
Onder meer via www.stage010.nl een campagne waarin bedrijven in de regio Rijnmond worden opgeroepen stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Veel stageplekken zijn door de coronacrisis in de afgelopen tijd weggevallen: ruim 4.000 mbo-studenten zijn momenteel dringend opzoek naar een stageplek.
15/01/21
Verkiezing Camping van het Jaar 2021
De ANWB heeft tijdens een online evenement de winnaars bekendgemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2021. Acht campings vielen in de prijzen. De prijs kan van invloed zijn na de forse populariteit van deze vorm van recreatie in 2020 door de coronacrisis. In de weging van de onderdelen is te zien wat consumenten verlangen van een type camping.
15/01/21
Naar verhouding veel bedrijven die stoppen in recreatie en horeca in 2020
Het aantal bedrijven in Nederland is in 2020 met 78.312 toegenomen tot 2.078.716. Dit aantal bedrijven stond geregistreerd in het Handelsregister op 1 januari 2021. Maar net in de gastvrijheidsbranche en recreatie stoppen veel bedrijven.
15/01/21
Reisplannen naar Nederland op dieptepunt
Steeds minder buitenlanders plannen op korte termijn een reis naar Nederland. De reisintentie daalt met de groei van de coronabesmettingen. Korter van te voren boeken is nu de trend.
13/01/21
Eelke Horselenberg nieuwe directeur Stichting De Groene Koepel
Met ingang van 1 januari 2021 is Eelke Horselenberg de nieuwe directeur van Stichting de Groene Koep...
13/01/21
Monitor bezoekersdrukte in de race voor internationale prijs
De Monitor Bezoekersdrukte Gelderland is uitgeroepen tot één van de finalisten in de c...