Geplaatst op: 23-10-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Derde overname van TopParken

Derde overname van TopParken
En weer kondigt TopParken een overname op de Veluwe aan. Na eerder deze maand camping de Hertshoorn in Garderen te hebben overgenomen, wordt nu de koop van minicamping Berkenrode in Beekbergen aangekondigd. De camping wordt na de overname onderdeel van Recreatiepark Beekbergen, het bestaande vakantiepark van TopParken dat direct grenst aan camping Berkenrode.

De uitbreiding van Recreatiepark Beekbergen geeft TopParken letterlijk en figuurlijk meer ruimte om beter aan te sluiten op de huidige wensen en behoeften van de markt. Zo zal TopParken de ruimte gebruiken om meer faciliteiten en vakantiewoningen te plaatsen. Hierin wordt de bekende uniforme en kwalitatieve uitstraling van TopParken doorgevoerd.

Familie verkoopt na 33 jaar camping

De overname is tot stand gekomen nadat de familie Janson heeft besloten de camping te verkopen. De familie is 33 jaar eigenaar geweest van de camping, wat heeft geresulteerd in een prachtige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en vakantiegangers die van gezelligheid en rust houden. Naast kampeergelegenheid worden ook 8 bungalows en 8 stacaravans voor de verhuur aangeboden. 

De overname van camping Berkenrode betreft de derde overname van TopParken binnen twee maanden. Zo nam TopParken het Project Dommelsvoort in Cuijk over, inmiddels omgedoopt tot TopParken The Dutch Palm, waar een kwalitatief hoogwaardig vakantieresort van 80 hectare wordt gebouwd. Daarnaast heeft TopParken afgelopen maand familiebedrijf camping De Hertshoorn te Garderen overgenomen, dit is eveneens in goed overleg gebeurd met de verkopende familie. 

Visie van TopParken

De familie Bergervoet en Ferris van Hes, aandeelhouders en directie van TopParken zijn erg tevreden met deze overname: "De groei van de organisatie weerspiegelt onze bedrijfsdoelstelling en maakt het mogelijk om meer vakantiegangers een zorgeloze en kwalitatieve vakantie in Nederland aan te bieden, hetgeen aansluit bij onze totaalvisie. Binnen TopParken staan vitaliteit, kwaliteit en met plezier duurzaam ondernemen hierin centraal”, aldus Ferris van Hes, CEO van TopParken. 

TopParken is in 1970 als familiebedrijf opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende vakantie aanbieder in Nederland. Met de oprichting en overnames van vakantieresort The Dutch Palm vorige maand en de overname van camping de Hertshoorn en camping Berkenrode in november, beheert TopParken in totaal 21 vakantieparken in Nederland.
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, kampeerterreinen, campings, bungalowparken

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...