Geplaatst op: 23-09-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Paalberg is eerste koninklijke camping

Paalberg is eerste koninklijke camping
Nederland heeft een eerste koninklijke camping. De eer valt Recreatiepark de Paalberg in Ermelo te beurt. Het bedrijf bestaat dit jaar 100 jaar en heeft deze week het predicaat ‘Koninklijke hofleverancier’ ontvangen. Of koning en koningin er binnenkort komen overnachten is onbekend. 

De toekenning Koninklijke hofleverancier staat alleen open voor kleine en middelgrote bedrijven die een vooraanstaande plaats in hun regio innemen en minstens 100 jaar bestaan. 

100 jaar kamperen op de Paalberg

Recreatiepark de Paalberg is bijna het oudste recreatiepark van Nederland. Het vertelt iets over de geschiedenis. De opkomst van kamperen in Nederland. Het park werd in 1920 opgericht door de nieuwe protestantse club ‘Amsterdamse Maatschappij voor Jongemannen’, kortweg AMVJ. Deze Amsterdammers hebben dit park groot gemaakt door het organiseren van vele zomerkampen op de hei met sport, spel en cultuur. In 1920 ging de eerste paal in de grond. Dit deel van de hei staat bekend als De Paalberg, het hoogste punt. 

De Paalberg maakt onderdeel uit van de VDB Recreatiegroep waar ook Strand Nulde, de Driehoek, Heidepark Veluwsch Karakter en de Voorst bij horen. De Paalberg heeft 224 standplaatsen, 8 verhuuraccommodaties en 8 camperplaatsen. 

Vitaal Vakantiepark

Burgemeester André Baars van Ermelo is trots op deze mijlpaal voor de Paalberg: "De camping is ook een mooi voorbeeld van een Vitaal Vakantiepark. Een park met een kwalitatief goed aanbod. De gemeente Ermelo is één van de gemeentes die meedoet aan het programma Vitale Vakantieparken, dat bijdraagt om de Veluwe de meest gastvrije vakantiebestemming van Nederland te maken. En daar past De Paalberg goed bij.” 

De camping kreeg ook felicitaties van de ANWB:  "De eerste camping in Nederland met het predicaat Hofleverancier! Gefeliciteerd namens heel de ANWB ! Erkenning niet alleen voor De Paalberg, maar voor de hele campingsector. Daar wordt met veel inzet en toewijding hard gewerkt aan het leveren van een topproduct waar heel Nederland trots op mag zijn” Ook directeur Visit Veluwe Herre Dijkema feliciteert het park. "Een unieke gebeurtenis voor de Veluwe, een terechte erkenning voor een bedrijf dat al zo lang gasten ontvangt en een welkome opsteker in een lastige tijd!”

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken

||| Blogs |||

05/10/20
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
Van overtoerisme naar ondertoerisme?
05/10/20 · Toerisme · Jasper Heslinga | Lees meer
Waar tot maart dit jaar de discussie nog volop ging over té veel toeristen, hoe om te gaan me...
08/09/20
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief
Het nieuwe normaal maakt nieuwsgierig en creatief Wat is het nieuwe normaal? Deze vraag heb ik ...
28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

19/10/20
Hoe laag was de bezettingsgraad van Nederlandse hotels de afgelopen periode?
Nederlandse hotels zijn bij lange na nog niet hersteld van de coronacrisis. Zowel de bezettingsgraad als de prijs liggen nog ver onder het niveau van 2019. De provincies doen het wel beter dan Amsterdam dat veel heeft te leiden van het ingestorte zakelijk en inkomend toerisme.
19/10/20
Exclusief voor leden
Steden zijn onderschatte factor in herstel biodiversiteit
Steden kunnen met haar afwisselende landschap en dynamiek een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van biodiversiteit.
18/10/20
Tweede lockdown nekslag voor groepenmarkt
De Nederlandse watersport- en recreatiesector loopt door de tweede lockdown 158 miljoen euro aan omzet mis. Dat gevoegd bij de schade van het voorjaar van 700 miljoen euro en de totale schade loopt bijna naar een miljard euro. Vooral de groepsaccommodaties en buitensportbedrijven worden hard geraakt.
18/10/20
Efteling bouwt speelbos
De Efteling ruilt de passieve bootjesmolen Polka Marina voor de kleintjes in voor een speelbos waar ze actief aan de slag kunnen.
18/10/20
TopParken nieuwe eigenaar camping de Hertshoorn
Camping de Hertshoorn in Garderen wordt overgenomen door TopParken en zal begin volgend jaar verder gaan onder de naam TopParken Resort Veluwe.
18/10/20
Voor 600 miljoen aan SGR-vouchers uitgegeven.
ANVR-reisbedrijven hebben tot nu toe voor zo’n 600 miljoen euro aan vouchers uitgegeven.
16/10/20
Landal in exploitatie futuristisch vakantiepark bij Bergeijk Forest Village
In Luyksgestel, bij Bergeijk, komt een hoogwaardig vakantiepark met 340 recreatiewoningen met centrumvoorzieningen.
16/10/20
Door fonds kan Limburgs Museum open blijven tijdens gedeeltelijke lockdown
Het fonds stelt 73.000 euro beschikbaar die het museum zal gebruiken om extra gastvrouwen en -heren in te zetten en de openingstijden te verruimen.