Geplaatst op: 07-08-2020
Auteur: Marc Gerlings

Japan kiest ander pr-bureau

Japan kiest ander pr-bureau
Het gouden paviljoen in Kyoto.
Japan National Tourism Organization (JNTO), het officiële marketing en toerisme bureau voor Japan heeft USP Marketing PR in Amsterdam aangesteld als PR en travel trade bureau in Nederland. JNTO kijkt al naar de toepassing van het nieuwe normaal in reizen.

In 2019 bezochten ruim 79.000 Nederlanders Japan, het hoogste aantal bezoekers en dat betekende een groeipercentage van 10.3%. JNTO streeft naar verdere groei binnen de Nederlandse markt.

Tomohide Ichikawa, Executive Director van JNTO London Office: "In de nabije toekomst zal ‘het nieuwe normaal’ de reisvoorkeuren van consumenten hervormen. Japan heeft veel te bieden als toeristische bestemming en verwelkomt bezoekers uit Nederland graag om hen kennis te laten maken met de schat aan belevingen die het land te bieden heeft. Denk aan de unieke landschappen, regionale culturen en culinaire ervaringen. We zijn verheugd om USP Marketing PR als onze partner te hebben en kijken ernaar uit om met hen samen te werken om onze marketingstrategieën te versterken, in nauwe samenwerking met Nederlandse media en reisorganisaties."

Jeannette Spits, CEO van USP Marketing PR: "Japan is een prachtig land met een rijke cultuur, een spectaculaire keuken, fascinerende steden en natuur en veel intrigerende verhalen. We zijn erg blij om samen te werken met JNTO en samen met ons media- en travel trade netwerk de Nederlandse consumenten te inspireren om Japan te bezoeken.”
Trefwoorden: Japan, reizen, pr, marketing, communicatie

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
13/12/19
Pleasure for all! Hoe gastvrij zijn vrijetijdsbedrijven …?
Nederland heeft 2 miljoen mensen met een beperking. Wat doet de vrijetijdssector om ook deze gasten een warm welkom te heten?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

18/09/20
Rotterdam bereidt Eurovisie Songfestival voor met 4 scenario's
In de eerste maanden van het nieuwe jaar wordt bepaald hoe het 65ste Eurovisie Songfestival in Rotterdam er precies uit zal zien.
17/09/20
Gasten en medewerkers maken zaterdag kust schoon
Het is de derde maal dat Roompot aan de World Cleanup Day deelneemt.
16/09/20
Exclusief voor leden
Eenvijfde Nederlanders loopt corona op in vrijetijdssector
In hoeverre is de vrijetijdsbranche verantwoordelijk voor het oplopend aantal besmettingen? Met de epidemologische rapporten van het RIVM vanaf 1 juli analyseert de redactie van NRIT de situatie.
09/09/20
Gastvrij Nederland doet beroep op Tweede Kamer voor betere steunmaatregelen sector
Deze morgen debatteert de Tweede Kamer met staatssecretaris Mona Keijzer van EZK over toerisme. Gastvrij Nederland heeft bij de commissieleden een wensenlijstje neergelegd. Kern is dat zij voor de sterk getroffen sector maatwerk binnen de generieke steunpakketten wil.
07/09/20
KunstRAI gaat toch door in 2020 openingsdag op 15 oktober
De KunstRAI kon in april van dit jaar niet plaatsvinden door de coronacrisis. De beurs gaat toch door en opent op 15 oktober .
03/09/20
Woudagemaal krijgt munt het Woudagemaal Vijfje
Het Woudagemaal Vijfje is de negende uitgifte in de werelderfgoed herdenkingsmuntenserie en viert het honderdjarig bestaan van het Ir. D.F. Woudagemaal.
02/09/20
Retail Schiphol wil stevig saneren
Winkelmedewerkers van Schiphol Airport Retail (SAR) komen in actie tegen een plan van hun directie o...
01/09/20
Exclusief voor leden
Bonnefanten werkt samen met Amsterdam en Rotterdam in tonen videokunst BLKNWS
Het videokunstwerk BLKNWS (Black News) van de uit Los Angeles afkomstige filmmaker en kunstenaar Kahlil Joseph zal vanaf half september tegelijk te zien zijn in Amsterdam, Maastricht en Rotterdam.