Geplaatst op: 23-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Tips van vrienden zien op Terschelling Tips app

Tips van vrienden zien op Terschelling Tips app
Afbeelding van ei6 via Pixabay
De VVV Terschelling lanceerde onlangs ‘Terschelling Tips’, een app vol tips met activiteiten in de natuur op Terschelling. Bijzonder is dat gebruikers kunnen zelf ook tips toevoegen, tips van vrienden zien en vragen. De app is op het nieuwe platform GoHere ontwikkeld dat dit jaar nog in de finale stond van het beste reisidee

Natuur centraal in visitor management

De app biedt inspiratie voor toeristen en legt de nadruk op de mogelijkheden op het eiland, in plaats van de onmogelijkheden op dit moment. Naast het bieden van inspiratie is de app ook bedoeld als extra communicatiemiddel zodat er snel geschakeld kan worden als het te druk wordt op plekken of als meer spreiding wenselijk is. ‘Door middel van tips kunnen we sturing geven aan toeristenstromen en indien nodig via een pushbericht een oproep doen of waarschuwen. We willen vooral inspireren, je hoort al genoeg wat er niet mag’, zegt Michel Aaldering, directeur VVV Terschelling.

#TerschellingChallenge

Er zijn extra voorzieningen getroffen om de gasten van Terschelling goed de natuur te kunnen laten beleven. Enkele fietspaden zijn verbreed en voorzien van markeringen. Ook heeft Staatsbosbeheer 25 nieuwe picknickbanken geplaatst op verschillende plaatsen op het eiland. Via de hashtag #TerschellingChallenge worden gasten uitgedaagd om de mooiste plekken in de natuur te ontdekken. Staatsbosbeheer heeft hiervoor een selectie gemaakt van bijzondere plekken. Een mobiele hashtag komt op diverse plekken op het eiland terug om de gasten te prikkelen voor een ontdekkingstocht.   

GoHere

De app kon op korte termijn gelanceerd worden door gebruik te maken van het GoHere platform. Dit platform biedt (reis) organisaties en gemeenten de mogelijkheid snel een eigen app live te zetten met betrouwbare tips en is begin dit jaar door de ANVR uitgeroepen tot de top-3 beste reisideeën. ‘Doordat de basis van de app al ontwikkeld is, konden we snel schakelen. Dat bleek nu een uitkomst’, aldus Menno Biesiot, directeur van GoHere. De ‘Terschelling Tips App is gratis te downloaden in de Appstore of Google Play.


Link: http://app.gohere.app/share/terschelling/download/
Trefwoorden: dmo, marketing, natuur, apps, visitor management, kusttoerisme, friesland, waddeneilanden

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
24/03/20
Leidt het coronavirus straks tot een reset in ons denken en handelen?
En dan nu wat positief nieuws over het coronavirus2020. Alleen al om de allitererende getallen zou j...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/08/20
Japan kiest ander pr-bureau
Japan National Tourism Organization (JNTO), het officiële marketing en toerisme bureau voor Japan h...
03/08/20
Winactie Duitse trips bij Bever
Winkelketen van outdoor producten Bever heeft een winactie opgezet met het Duits Verkeersburo. Vijf ...
30/07/20
Whitepaper Digitale Vrijetijdswereld
MarketingOost heeft een whitepaper gemaakt die ondernemers in de vrijetijdssector moet inspireren over digitalisering. De provincie Overijssel ondersteunt met subsidiemogelijkheden.
23/07/20
Tips van vrienden zien op Terschelling Tips app
De VVV Terschelling lanceerde onlangs ‘Terschelling Tips’, een app vol tips met activiteiten in de natuur op Terschelling. Bijzonder is dat gebruikers kunnen zelf ook tips toevoegen, tips van vrienden zien en vragen.
20/07/20
Goene pop-up van Breda Marketing op Grote Markt
Breda wil bezoekers en de eigen bewoners in deze coronatijd de ruimte geven. Dat doen ze vanaf dit weekend ook letterlijk met een pop-up vestiging hartje binnenstad waar bezoekers worden verleid de natuur in en rond de stad te bezoeken.
15/07/20
Positief resultaat voor VVV Zeeland in 2019
VVV Zeeland heeft het boekjaar 2019 met een positief financieel resultaat af weten te sluiten. Dat is opmerkelijk aangezien de organisatie in mei van dat jaar nog de noodklok luidde.
15/07/20
Campagne Welkom terug in Nederland bereikt met een budget van 2.500 euro ruim 9,5 miljoen mensen
De online promotiecampagne ‘Welkom terug in Nederland’ is succesvol afgesloten. Met de belangeloos opgezette campagne en een (gesponsorde) investering van slechts 2.500 euro werd in amper zes weken tijd een bereik op (social) mediakanalen van ruim 9.5 miljoen mensen gerealiseerd.
11/07/20
MarketingOost ontwikkelt ‘Hier-moet-je-zijn’ widget
MarketingOost voert diverse campagnes om toeristen te interesseren voor een bezoek aan Overijssel.Om te zorgen dat alle ondernemers eenvoudig online kunnen aansluiten bij deze campagne heeft MarketingOost een widget ontwikkeld.