Geplaatst op: 02-07-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

MarketingOost partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland

MarketingOost partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland
MarketingOost wordt partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Daarmee treedt deze toonaangevende destinatiemarketing- en –managementorganisatie toe tot het landelijke DMO netwerk om samen krachtig te werken aan de versterking van het vakgebied destinatiemanagement en de verdere ontwikkeling van de ‘spin in het web’ rol van DMO’s bij de bestemmingsontwikkeling.

De afgelopen periode werkte MarketingOost al op diverse onderwerpen en projecten samen met Kennisnetwerk Destinatie Nederland, onder meer op het gebied van Data & Inzichten en het Hersteloffensief #hiermoetjezijn. Het aangaan van een partnership met Kennisnetwerk Destinatie Nederland is een stap om deze samenwerking te intensiveren.

Belangrijke stap voor professionalisering

Evelyn Borgsteijn, directeur-bestuurder bij MarketingOost: "Onze toetreding tot Kennisnetwerk Destinatie Nederland is een belangrijke stap in verdere professionalisering en versterking van het vakgebied Destinatie Management binnen Nederland. Als professionals versterken en ondersteunen we elkaar door samenwerking in de programmalijnen en expertgroepen. Samen sterk door het delen van inzichten en data en een gedeelde visie op Gastvrijheidsontwikkeling voor en door DMO’s”.

Kennisnetwerk Destinatie Nederland is er blij mee dat MarketingOost partner wordt. "MarketingOost is een van de toonaangevende DMO’s in Nederland, met veel kennis op het gebied van data, inzichten en digitale toepassingen. Ook is er veel ervaring en expertise op het gebied van bestemmingsontwikkeling en regiobranding”, aldus Kees van Wijk, algemeen directeur Kennisnetwerk Destinatie Nederland / VVV Nederland. "Het partnership van MarketingOost betekent een verrijking van ons nationale DMO netwerk”.

Over Kennisnetwerk Destinatie Nederland en MarketingOost

Kennisnetwerk Destinatie Nederland is een netwerk van, voor en door professionals van circa 70 destinatiemarketing- en managementorganisatie. Door middel van samenwerking, gezamenlijke agendering van thema’s, kennisdeling, verbinding en ontmoeting draagt het netwerk actief bij aan de ontwikkeling en versterking van het vakgebied destinatiemarketing en destinatiemanagement. Met als doel om bij te dragen aan de ontwikkeling van aantrekkelijke bestemmingen om te bezoeken en teverblijven, voor bewoners en bezoekers. MarketingOost is de toonaangevende partij in de Vrijetijdseconomie die vanuit de rol van regisseur, adviseur en strategisch partner staat voor (de belangen van) de sector in Overijssel. 
Link: https://www.vvvnederland.nl/vvv-en-destinatiemarketing/kennisnetwerk/
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, dmo's, overijssel

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

04/08/20
Booking.com ontslaat kwart van personeel
Booking.com gaat wereldwijd een kwart van alle banen schrappen.
04/08/20
Consumentenbond niet blij met communicatie rond vouchers
De Consumentenbond is niet tevreden over de communicatie van reisorganisaties rond de vouchers die ANVR-reisorganisaties uitgeven met SGR-dekking.
04/08/20
Exclusief voor leden
easyJet wil op 40% capaciteit vliegen
Voor de komende drie maanden wil easyJet de capaciteit uitbreiden naar 40% van de vloot. Dat is 10% hoger dan aanvankelijk gepland.
04/08/20
Druktemonitor voor stad en regio Utrecht van start
Inwoners en bezoekers die er in de provincie Utrecht veilig op uit willen, kunnen vanaf vandaag tere...
04/08/20
Ongekende omzetgroei voor winkels in recreatieartikelen
Het tweede kwartaal heeft de Nederlandse detailhandel 5,9% meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de internetverkopen groeiden sterk. Voor onze branche is de omzet in recreatiegoederen relevant en die gaven een nog noot vertoonde groei te zien.
03/08/20
Campagne moet publiek weer naar bioscoop trekken
Vandaag gaat de campagne Ganaardefilm.nl van start met twee spots die te zien zijn op televisie, online en op social media. Dat is hard nodig want het publiek weet de weg naar de bioscoop nog niet te vinden.
03/08/20
Intensieve samenwerking tussen De Jong Intra en Oad
De coronacrisis levert ook mooie initiatieven op. De Jong intra vakanties en Oad gaan intensief samenwerken bij de uitvoer van de busreizen. Per direct vertrekken de reizen van beide organisaties vanaf hetzelfde vertrekpunt in Zeddam.
03/08/20
Winactie Duitse trips bij Bever
Winkelketen van outdoor producten Bever heeft een winactie opgezet met het Duits Verkeersburo. Vijf ...