Geplaatst op: 04-06-2020
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT

Breda sluit VVV-winkel

Breda sluit VVV-winkel
De deuren van de Bredase VVV winkel, onderdeel van Breda Marketing, gaan definitief op slot. De winkel lijdt al geruime tijd verlies en pogingen het tij te keren hebben niet voor een ommekeer gezorgd. De VVV ziet het veranderende zoek- en boekgedrag van consumenten als belangrijkste oorzaak. Breda Marketing gaat nu 076 LocalGuides inzetten en de haalbaarheid van een fysieke stadsambassade onderzoeken.

Doordat bezoekers van Breda zich meer en meer digitaal oriënteren, wordt de VVV- winkel steeds minder bezocht. Ook daalt de omzet uit verkoop van producten al jaren. Dit is een landelijke trend en de reden dat veel VVV- winkels omgevormd worden naar inspiratiepunten en brandstores. Het sluiten van de winkel betekent het ontslag van twee personeelsleden. Directeur Hildegard Assies spreekt van een pijnlijke keuze die versneld is door de coronacrisis. "Het is het eind van een tijdperk maar staat ook voor de start van iets nieuws."

Inspiratiepunt?

"Breda Marketing gelooft nog steeds in de kracht van een fysiek inspiratiepunt passend binnen een nieuw gastvrijheidsconcept” zegt Assies. Vorig jaar presenteerden wij al het concept van de Stadsambassade Breda. Als het aan Breda Marketing ligt wordt de haalbaarheid hiervan verder verkend.  De stadsambassade richt zich niet alleen op bezoekers maar ook op bedrijven, bewoners en studenten. Het wordt een brandstore, inspiratiepunt en VVV ineen die steeds haar content aanpast aan de actualiteit. Daarmee lijk de stadsambassade op een fysiek magazine met steeds verrassende content. 

Spreiden en verleiden

Marketing Breda blijft bezoekers actief inspireren en informeren over o.a. het aanbod en de activiteiten in onze stad en de regio. Van thuis op de bank tot in de stad. Naast een sterkere focus op onze online activiteiten (website en socials) zetten zij lokale vrijwilligers in. "Deze ‘076 LocalGuides’ zullen vanaf 14 juni bezoekers persoonlijk welkom heten in de stad, hun lokale tips delen, hen attenderen op de verborgen parels in de stad en daarmee zorgen voor een goede spreiding in de stad” zegt Raoul Joosen, manager hospitality bij Breda Marketing. 

De LocalGuides worden de komende weken opgeleid en vormen het nieuwe gezicht van de stad Breda. Nieuwe plattegronden worden bovendien op verschillende plekken in de stad beschikbaar gesteld en we onderzoeken de haalbaarheid van een chatfunctie zodat we bezoekers met vragen online snel kunnen helpen.
Topics:Marketing
Trefwoorden: marketing, gastheerschap, Vvv, dmo

||| Blogs |||

30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...
29/05/20
Niet doemdenken maar doendenken
Patronen doorbreken is moeilijk. En dat is precies wat er in deze tijden noodzakelijk is.
29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

11/07/20
Antwerpen maakt site met groen dicht bij huis
Tijdens de coronacrisis werden we gedwongen recreatie dicht bij huis te zoeken. Voor veel consumenten begon een zoektocht naar mooie natuur in de buurt. Om dat te faciliteren heeft de provincie Antwerpen een GroenZoeker gemaakt.
11/07/20
MarketingOost ontwikkelt ‘Hier-moet-je-zijn’ widget
MarketingOost voert diverse campagnes om toeristen te interesseren voor een bezoek aan Overijssel.Om te zorgen dat alle ondernemers eenvoudig online kunnen aansluiten bij deze campagne heeft MarketingOost een widget ontwikkeld.
11/07/20
Prognose toerisme in Amsterdam: -62% tot -74%
Amsterdam verwacht dit jaar tussen de 62% tot 74% minder verblijfsbezoekers. Ook het dagbezoek krijgt een flinke knauw en daalt met 44% tot 54%. Dat heeft de dienst Onderzoek, informatie en Statistiek berekend.
11/07/20
Levensgrote KLM DC-3 is Madurodam’s nieuwste attractie
Madurodam heeft een nieuwe attractie waar de luchtvaart en de Nederlandse ondernemersgeest centraal staat. Na een bouwtraject van ruim 1,5 jaar opende de cabin crew vanochtend voor het eerst voor bezoekers de deur in van de levensgrote zilvergrijze KLM DC-3.
11/07/20
Eerste Vestingstedenroute gelanceerd
De eerste autoroute voor vestingsteden is een feit. Gisteren werd in het Brabantse Geertruidenberg de Zuiderwaterlinieroute geopend.
11/07/20
Pintransacties herstellen maar niet in vrije tijd
Consumenten betalen weer bijna net zoveel met pin als in dezelfde periode een jaar geleden. Maar de verschillen tussen de branches zijn aanzienlijk.
11/07/20
Horeca verkocht 80.000 waardebonnen
Het initiatief ‘Help de Horeca’ heeft maar liefst 3,7 miljoen euro opgeleverd voor horecazaken in Nederland.
10/07/20
Bezoekerslift Utrechtse Dom open
De 24-jarige Thom Stulen is vrijdag als eerste met de bezoekerslift van de Utrechtse Domtoren omhoog...