Geplaatst op: 10-03-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Nieuwe Master Strategic Events Management geeft verdieping aan eventsindustrie

Nieuwe Master Strategic Events Management geeft verdieping aan eventsindustrie

De publieke en zakelijke eventssector ontwikkelt zich onder invloed van technologische en maatschappelijke veranderingen in hoog tempo. Dat vraagt om hoogopgeleide professionals met een duidelijke strategische visie op de eventsindustrie en de uitdagingen waar deze voor staat. Breda University of Applied Sciences (BUas) speelt hier op in door, naast een hbo-bachelor op het gebied van eventsmanagement, nu ook een verdiepende parttime Master Strategic Events Management aan te bieden. Dit om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen in de eventsindustrie op het gebied van kennis, strategie en innovatie.

De nieuwe masteropleiding is in de eerste plaats gericht op professionals die al enkele jaren in de eventsindustrie werkzaam zijn en hun visie en kennis willen verbreden. Ook geinteresseerden die deze master willen combineren met een traineeship in de eventsindustrie zijn welkom.

Opleidingsmanager Peter van der Aalst: "Deze master biedt de mogelijkheid om een collega of trainee tijdens de 18 maanden durende masterperiode structureel aan een strategisch vraagstuk voor je organisatie te laten werken. Op die manier investeer je in het strategisch innoverend vermogen van je organisatie.”


Draagvlak binnen en samenwerking met de eventsindustrie

Deze nieuwe masteropleiding is mede ontstaan vanuit de behoefte van de publieke en zakelijke eventssector aan personeel dat op strategisch master-niveau is opgeleid. Een groep van enthousiaste industriepartners is al in het voortraject nauw betrokken bij de vormgeving van het curriculum. Denk aan partners als MOJO, Efteling, SOLID, Beurs van Berlage Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht, Stad Gent / Gentse Feesten, Stichting Vierdaagsefeesten en een scala aan andere prominente partijen uit de eventsindustrie.

Martijn van Daalen, commercieel directeur bij ID&T: "Nederland is toonaangevend op het gebied van elektronische muziekevenementen. Om voorop te blijven lopen, moeten we getalenteerde jongeren opleiden tot professionals, vooral in de strategische aspecten van het werk. Bedrijven moeten steeds meer investeren in hun eigen strategieën op toekomstige trends. Bovendien stellen overheden hun eisen aan de kwaliteit van evenementen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en veiligheid van de menigte. Dit masterprogramma zal jonge professionals helpen om de vaardigheden hiervoor te ontwikkelen”.

Michiel Middendorf, general manager World Forum Den Haag: "Tegenwoordig draait het in onze business allemaal om evenementenstrategie, bedrijfsmodellen en de bijbehorende return on investment. Het vereist een nieuwe generatie die de volgende stap in onze geweldige industrie kan zetten. Ik heb er vertrouwen in dat deze master van Breda University of Applied Sciences ons naar dit nieuwe tijdperk zal leiden.”

Frens Frijns, directeur-bestuurder van Poppodium 013 in Tilburg vult daarop aan: "De live music eventssector wordt steeds professioneler en zakelijker. De belangen in de branche zijn groot, het krachtenveld steeds complexer. Daarbij worden evenementen steeds vaker ingezet om bijvoorbeeld steden als aantrekkelijke verblijfslocatie en vestigingsplaats te positioneren. Deze ontwikkelingen vragen van de eventsprofessional om competenties op een strategisch niveau. Ik denk dat de Master Strategic Events Management precies die waarde aan het onderwijs toevoegt.” 


Aan de slag

Vanaf september 2020 gaat de parttime Master Strategic Events Management van start. Geinteresseerden kunnen zich direct aanmelden

Link: https://www.buas.nl
Topics:Beleid
Trefwoorden: Nieuwe master, eventindustire, evenmanagement, hbo bachelor

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
03/02/20
Overtoerisme!
Overtoerisme!
03/02/20 · Beleid · Toerisme · Hans van Leeuwen | Lees meer
Overtoerisme zal ongetwijfeld als een van de meest prominente nieuwkomers in de Dikke Van Dale worde...
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
03/09/19
Duurzame bestemmingen; hoe doe je dat? Op zoek naar ‘pareltjes’ uit de Oostenrijkse Alpen
Veel toeristische bestemming willen het zijn of willen het worden in de toekomst; een duurzame beste...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

01/07/20
Waterplanten zitten waterrecreatie nog niet in de weg
Watersporters kunnen voorlopig gewoon blijven varen. "Deze situatie is nieuw voor ons", vertelt Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie.
30/06/20
Exclusief voor leden
Landschap omarmt jongeren met psychische problemen
Hoe kun je als landschapsorganisatie jongeren met mentale problemen helpen? Zorg jij voor het landschap, dan zorgt het landschap voor jou: met deze gedachtegang zochten Landschap Overijssel en Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie Zwolle vanaf 2018 de samenwerking.
30/06/20
VVEM blijft aandringen op extra steun
De aangekondigde versoepelingen rondom evenementen die tijdens de meest recente persconferentie van ...
30/06/20
Ook aangepaste vakanties ‘veilig’
Reiskoepel ANVR en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) zijn blij met het stempel 'veilig' d...
29/06/20
Gemeente Dronten moet vergunning voor Lowlands verbeteren
Lowlands wil graag op twee dagen langer optredens aanbieden. Een bungalowpark dat dicht in de buurt ...
22/06/20
Gelderland steekt 4,6 miljoen euro in toerisme en recreatie
Provincie Gelderland maakt € 4,6 miljoen vrij voor de ondersteuning van toerisme en recreatie dat hard is getroffen door de covid-19-maatregelen.
19/06/20
IJmeer - Markeermeer - Een forse toename van het te maaien areaal
Afgelopen week heeft Kees Wiersema, voorzitter van Stichting maaien waterplanten IJmeer Markermeer (...
17/06/20
Zeeuwse hotelmarkt is vitaal, zorgen om grote hoeveelheid plannen
De Zeeuwse hotelmarkt is overwegend gezond en vitaal. Maar de harde planvoorraad is groter dan de berekende marktruimte. Dat betekent niet dat er geen ruimte is voor nieuwe initiatieven maar die moeten regionale zorgvuldig worden afgewogen en iets toevoegen aan de markt.