Geplaatst op: 10-03-2020
Auteur: redactie
NRIT Media

Nieuwe Master Strategic Events Management geeft verdieping aan eventsindustrie

Nieuwe Master Strategic Events Management geeft verdieping aan eventsindustrie

De publieke en zakelijke eventssector ontwikkelt zich onder invloed van technologische en maatschappelijke veranderingen in hoog tempo. Dat vraagt om hoogopgeleide professionals met een duidelijke strategische visie op de eventsindustrie en de uitdagingen waar deze voor staat. Breda University of Applied Sciences (BUas) speelt hier op in door, naast een hbo-bachelor op het gebied van eventsmanagement, nu ook een verdiepende parttime Master Strategic Events Management aan te bieden. Dit om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen in de eventsindustrie op het gebied van kennis, strategie en innovatie.

De nieuwe masteropleiding is in de eerste plaats gericht op professionals die al enkele jaren in de eventsindustrie werkzaam zijn en hun visie en kennis willen verbreden. Ook geinteresseerden die deze master willen combineren met een traineeship in de eventsindustrie zijn welkom.

Opleidingsmanager Peter van der Aalst: "Deze master biedt de mogelijkheid om een collega of trainee tijdens de 18 maanden durende masterperiode structureel aan een strategisch vraagstuk voor je organisatie te laten werken. Op die manier investeer je in het strategisch innoverend vermogen van je organisatie.”


Draagvlak binnen en samenwerking met de eventsindustrie

Deze nieuwe masteropleiding is mede ontstaan vanuit de behoefte van de publieke en zakelijke eventssector aan personeel dat op strategisch master-niveau is opgeleid. Een groep van enthousiaste industriepartners is al in het voortraject nauw betrokken bij de vormgeving van het curriculum. Denk aan partners als MOJO, Efteling, SOLID, Beurs van Berlage Amsterdam, Jaarbeurs Utrecht, Stad Gent / Gentse Feesten, Stichting Vierdaagsefeesten en een scala aan andere prominente partijen uit de eventsindustrie.

Martijn van Daalen, commercieel directeur bij ID&T: "Nederland is toonaangevend op het gebied van elektronische muziekevenementen. Om voorop te blijven lopen, moeten we getalenteerde jongeren opleiden tot professionals, vooral in de strategische aspecten van het werk. Bedrijven moeten steeds meer investeren in hun eigen strategieën op toekomstige trends. Bovendien stellen overheden hun eisen aan de kwaliteit van evenementen op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en veiligheid van de menigte. Dit masterprogramma zal jonge professionals helpen om de vaardigheden hiervoor te ontwikkelen”.

Michiel Middendorf, general manager World Forum Den Haag: "Tegenwoordig draait het in onze business allemaal om evenementenstrategie, bedrijfsmodellen en de bijbehorende return on investment. Het vereist een nieuwe generatie die de volgende stap in onze geweldige industrie kan zetten. Ik heb er vertrouwen in dat deze master van Breda University of Applied Sciences ons naar dit nieuwe tijdperk zal leiden.”

Frens Frijns, directeur-bestuurder van Poppodium 013 in Tilburg vult daarop aan: "De live music eventssector wordt steeds professioneler en zakelijker. De belangen in de branche zijn groot, het krachtenveld steeds complexer. Daarbij worden evenementen steeds vaker ingezet om bijvoorbeeld steden als aantrekkelijke verblijfslocatie en vestigingsplaats te positioneren. Deze ontwikkelingen vragen van de eventsprofessional om competenties op een strategisch niveau. Ik denk dat de Master Strategic Events Management precies die waarde aan het onderwijs toevoegt.” 


Aan de slag

Vanaf september 2020 gaat de parttime Master Strategic Events Management van start. Geinteresseerden kunnen zich direct aanmelden

Link: https://www.buas.nl
Topics:Beleid
Trefwoorden: Nieuwe master, eventindustire, evenmanagement, hbo bachelor

CELTH
 


||| Nieuws |||

24/06/24
Koningin Máxima opent vernieuwde Museum Hindeloopen en het gloednieuwe VVV-bezoekerscentrum
Eén van de oudste musea in Friesland dat op 16 juli 1919 werd geopend als het Hidde Nijland Museum is vernieuwd en werd door Koningin Máxima officieel geopend op 18 juni.
24/06/24
Meer weten over klimaatrisico's, impact of bewonersbetrokkenheid? CELTH komt met drie nieuwe onderzoeken!
Het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitalitu (CELTH) heeft de afgelopen week maar liefst drie nieuwe onderzoeken gepubliceerd. Zo brachten ze de klimaatrisico’s van Nederlandse reisorganisaties in kaart, onderzochten hoe ze bewoners beter bij toerisme(beleid) kunnen betrekken en ontwikkelden ze een impact label voor vakantiehuizen in de natuur.
21/06/24
Exclusief voor leden
Tweede IntercityHotel open
IntercityHotel heef zijn tweede hotel in Nederland geopend. Het gaat om de Octagon-vestiging in Leiden.
20/06/24
Met het vliegtuig naar de zon blijft populair
Ondanks de grotere kans op extreem weer zoals een hittegolf wil het overgrote deel van de vlieg/zon-vakantiegangers zon/zee/strand vakanties blijven ondernemen.
20/06/24
Exclusief voor leden
Ticket verkopen buiten Ticketmaster om mag
Consumenten die hun mobiele Ticketmaster-tickets willen doorverkopen buiten het platform van Ticketmaster, kunnen dat blijven doen. Ticketmaster doet deze toezegging na een onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de doorverkoop van mobiele Ticketmaster-tickets.
19/06/24
Dit zijn de top 3 IT-trainingen om te volgen
Als IT-professional is het van belang dat je constant je skills ontwikkelt, aangezien technologie ook elke dag sterk verandert. Ook voor de professionals onder ons die een carrière switch willen maken naar IT is het belangrijk dat je een aantal IT-gerelateerde skills oppakt. Gelukkig zijn er online voldoende cursussen te vinden die je vanuit huis kan doen of kan combineren met je huidige baan.
18/06/24
Horeca prominente plek op Recreatie Vakbeurs 2024
Horecaleveranciers krijgen op de komende editie van Recreatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 november 2024 in Evenementenhal Hardenberg een nieuwe en prominente plek op de beursvloer.
18/06/24
Exclusief voor leden
Start beleidsaanpak duurzame Utrechtse Heuvelrug
Samen met het ministerie van Defensie, Waterschap Vallei en Veluwe, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, verbindt de provincie Utrecht zich aan een integrale aanpak van de ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen in het gebied.

||| Agenda |||

24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...
23/09/24
23/09/24 t/m 23-09-24: Toerisme Top 2024
De zevende editie van de Toerisme Top wordt op maandag 23 september 2024 in Venlo georganiseerd. Het...
24/09/24 t/m 26-09-24
24/09/24 t/m 26-09-24: IAAPA EXPO EUROPE 2024
The leisure industry’s premier event in Europe arrives to Amsterdam, the Netherlands in 2024. Get...
10/10/24
10/10/24 t/m 10-10-24: Education & Research Day
Op donderdag 10 oktober 2024 organiseert de Hotelschool The Hague een Education & Research Day. ...