Geplaatst op: 31-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Ambulances krijgen direct toegang tot Roompot parken

Ambulances krijgen direct toegang tot Roompot parken
Roompot voorziet alle eigen vakantieparken van een slagboom die door de hulpdiensten automatisch kan worden geopend. Dan kunnen hulpdiensten 24 uur per dag en 7 dagen per week bij nood binnenrijden en gasten kunnen helpen.

Het systeem is ontwikkeld door de Stichting SOS Toegang die in haar doelstellingen ondersteund wordt door de koepelorganisatie van ambulance organisaties AZN. 

Hoe werkt SOS Toegang?

In de schakelkast van een elektrische toegang wordt een ontvanger ingebouwd waardoor de slagboom of hek vanuit de ambulance kan worden geopend. De installatie kan voor 349 euro worden ingebouwd.

Kostbare tijd winnen

Met SOS Toegang kunnen ambulancediensten slagbomen automatisch openen. Roompot realiseert zich dat met de tussenkomst van een medewerker kostbare tijd verloren gaat, die in dergelijke situaties zelfs het verschil kan maken tussen leven en dood en rust daarom zijn parken uit met SOS Toegang.

Op dit moment heeft Roompot al 10 vakantieparken van SOS Toegang voorzien. Alle andere parken die Roompot zelf uitbaat, en die van een slagboom zijn voorzien, krijgen binnenkort ook een dergelijke ontvanger, zodat hulpverleners zelfs niet meer uit de ambulance moeten om tot de patiënt in nood te rijden.


Nog niet in Limburg

In Limburg gebruiken de ambulancediensten SOS Toegang nog niet. Zodra ook Limburgse ambulancediensten SOS Toegang gaan gebruiken, zal Roompot ook op die parken een ontvanger installeren. Roompot hoopt dat de brandweer hetzelfde systeem zal aannemen. SOS Toegang is hierover al in gesprek met diverse brandweerkorpsen.

En hoe hebben Center Parcs en Landal het geregeld?

Center Parcs laat desgevraagd weten dat op hun parken 24 uur per dag eigen beveiliging aanwezig is die de slagbomen voor de hulpdiensten opent. Bovendien is afgesproken dat ambulances zich vooraanmelden zodat de slagbomen dan al open staan. Ook worden de ambulances over de grote parken van Center Parcs begeleid zodat de meest efficiënte aanrijroute wordt gevolgd en geen tijd verloren gaat.  

Ook Landal GreenParks heeft de toegang voor hulpdiensten goed geregeld. De eerste Landal parken zijn zo’n vijf jaar geleden al aangesloten toen het SOS systeem werd geïntroduceerd. Dat hulpdiensten snel toegang hebben en goed de weg vinden op een vakantiepark is van groot belang. De meeste Landal parken met een slagboom zijn aangesloten op SOS. Op de Landal parken zonder slagboom is dit vanzelfsprekend niet nodig. Landal parken staan in nauw contact met lokale hulpdiensten en slagbomen kunnen op afstand bediend worden via de telefoon.

Link: https://www.sostoegang.nl/#home
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, veiligheid

||| Blogs |||

13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...
03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
18/06/19
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
Van Industrieel Erfgoed en Ultra moderne Ski Centrum
18/06/19 · Attractieparken · Dagrecreatie · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Vandaag deel 3 van mijn vijfdaags avontuur bij onze Oosterburen. We gaan op bezoek bij het Bernepark waar het bezoekerscentrum in een oude waterzuivering is gebouwd. Je kunt er zelfs slapen in rioolbuizen. Ook bezoeken we Ski Resort Alpenpark- Neuss en slapen daar in Hotel Fire & ICE.

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/02/20
Roompot gaat gasten helpen zoeken
Nieuws met een knipoog, maar ook nieuws dat aangeeft dat Roompot echt om haar gasten geeft.
21/02/20
Green Key voor alle Europese Center Parcs parken
Alle parken van Center Parcs in Europa zijn Green Key gecertificeerd. Wat heeft Center Parcs bereikt?
20/02/20
Landgoed Hizzard voor de tweede keer Camperlocatie van het jaar
Landgoed Hizzard in Friesland is door camperaars gekozen tot Camperlocatie van het jaar 2020.
20/02/20
De Betteld Groep opent de eerste accommodatie in het buitenland
De Betteld Groep, de grootste Nederlandse christelijke aanbieder van vakanties en conferenties, opent haar eerste vestiging in het buitenland.
19/02/20
Zesde vakantiepark voor Landal GreenParks in Denemarken, eerste op Funen
Landal GreenParks opent haar zesde vakantiepark in Denemarken. Landal neemt hier de exploitatie en bungalowverhuur over van het bestaande vakantiepark en conferentiecentrum Sund & Skov.
18/02/20
Exclusief voor leden
Libéma investeert miljoenen in Brabantse vakantieparken
Libéma gaat de bungalows op haar twee Brabantse vakantieparken Dierenbos en Beekse Bergen grondig renoveren en restylen.
17/02/20
Exclusief voor leden
Roompot neemt 90 strandhuisjes Landal in Julianadorp over
Na de aankondiging van afgelopen maandag dat de 74 Beach Villa’s van Hoek van Holland op 1 januari...
14/02/20
Ook Noord-Holland gaat investeren in vitalisering van bungalowparken
De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen en winkelgebieden. Bijzonder is dat een deel van het geld beschikbaar is voor het vitaliseren van bungalowparken.