Geplaatst op: 31-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Ambulances krijgen direct toegang tot Roompot parken

Ambulances krijgen direct toegang tot Roompot parken
Roompot voorziet alle eigen vakantieparken van een slagboom die door de hulpdiensten automatisch kan worden geopend. Dan kunnen hulpdiensten 24 uur per dag en 7 dagen per week bij nood binnenrijden en gasten kunnen helpen.

Het systeem is ontwikkeld door de Stichting SOS Toegang die in haar doelstellingen ondersteund wordt door de koepelorganisatie van ambulance organisaties AZN. 

Hoe werkt SOS Toegang?

In de schakelkast van een elektrische toegang wordt een ontvanger ingebouwd waardoor de slagboom of hek vanuit de ambulance kan worden geopend. De installatie kan voor 349 euro worden ingebouwd.

Kostbare tijd winnen

Met SOS Toegang kunnen ambulancediensten slagbomen automatisch openen. Roompot realiseert zich dat met de tussenkomst van een medewerker kostbare tijd verloren gaat, die in dergelijke situaties zelfs het verschil kan maken tussen leven en dood en rust daarom zijn parken uit met SOS Toegang.

Op dit moment heeft Roompot al 10 vakantieparken van SOS Toegang voorzien. Alle andere parken die Roompot zelf uitbaat, en die van een slagboom zijn voorzien, krijgen binnenkort ook een dergelijke ontvanger, zodat hulpverleners zelfs niet meer uit de ambulance moeten om tot de patiënt in nood te rijden.


Nog niet in Limburg

In Limburg gebruiken de ambulancediensten SOS Toegang nog niet. Zodra ook Limburgse ambulancediensten SOS Toegang gaan gebruiken, zal Roompot ook op die parken een ontvanger installeren. Roompot hoopt dat de brandweer hetzelfde systeem zal aannemen. SOS Toegang is hierover al in gesprek met diverse brandweerkorpsen.

En hoe hebben Center Parcs en Landal het geregeld?

Center Parcs laat desgevraagd weten dat op hun parken 24 uur per dag eigen beveiliging aanwezig is die de slagbomen voor de hulpdiensten opent. Bovendien is afgesproken dat ambulances zich vooraanmelden zodat de slagbomen dan al open staan. Ook worden de ambulances over de grote parken van Center Parcs begeleid zodat de meest efficiënte aanrijroute wordt gevolgd en geen tijd verloren gaat.  

Ook Landal GreenParks heeft de toegang voor hulpdiensten goed geregeld. De eerste Landal parken zijn zo’n vijf jaar geleden al aangesloten toen het SOS systeem werd geïntroduceerd. Dat hulpdiensten snel toegang hebben en goed de weg vinden op een vakantiepark is van groot belang. De meeste Landal parken met een slagboom zijn aangesloten op SOS. Op de Landal parken zonder slagboom is dit vanzelfsprekend niet nodig. Landal parken staan in nauw contact met lokale hulpdiensten en slagbomen kunnen op afstand bediend worden via de telefoon.

Link: https://www.sostoegang.nl/#home
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, campings, kampeerterreinen, bungalowparken, veiligheid

||| Blogs |||

09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

03/07/20
Tim en Tom Coronel openen nieuwe duo-racer waterglijbaan in Center Parcs De Eemhof
Een leuke en heel toepasselijke openingsactie op Center Parcs de Eemhof. Autocoureurs en tweeling Tim en Tom Coronel openden de nieuwe duo-racer waterglijbaan. Zij werden gevolgd door drie andere tweelingen die op de glijbaan van ruim 85 meter met elkaar raceten om te kijken wie het snelst beneden was.
03/07/20
Exclusief voor leden
Duitse wijnboeren maken plek voor campers
De groei van het netwerk aan wijnboeren dat plek wil bieden aan campers kan nog veel groter worden als die ene vergunning niet in de weg zit.
02/07/20
Exclusief voor leden
Roompot test horeca 2.0 uit
Thuis is op de bank eten bestellen en laten bezorgen heel normaal. Maar nog niet op vakantieparken. Daar gaat Roompot verandering in brengen. De keten test op 2 parken 3 digitale diensten uit om zijn horeca- en parkgasten nog sneller en beter te kunnen bedienen.
02/07/20
Drenthe zoekt ambitieuze ondernemers voor Recreatie Excellentie Programma (REX)
Vitale Vakantieparken Drenthe start vanaf 1 juli 2020 met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Het programma is gericht op ambitieuze ondernemers die met hun vakantiepark tot de (inter)nationale willen behoren.
01/07/20
Rush op kamperen bij locals
Het Nederlandse deelplatform Campspace ziet de vraag naar unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts exploderen.
30/06/20
Hotelketen Fletcher op overnamepad
Het Arc Hotel in Renesse heeft per 15 maart jl. de deuren gesloten in verband met de coronacrisis. H...
29/06/20
Puttense campings worden woonwijk
De recreatieterreinen Hilary’s Camping en Camping ’t Goorzicht in de gemeente Putten krijgen een woonbestemming.
29/06/20
Ondernemers in vrijetijdsbranche minder pessimistisch
Ondernemers in branches die zich richten op de consument zijn minder pessimistisch. Van alle deelbranches zijn de logiesverstrekkers het meest positief, de reisbedrijven het minst.