Geplaatst op: 08-01-2020
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot introduceert nieuw concept voor centrumgebouw

Roompot vakantiepark De Soeten Haert in het Zeeuwse Noordwelle krijgt een nieuw centrumgebouw met horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten. Roompot introduceert hier een compleet nieuw concept met geïntegreerde functies voor alle generaties gasten.


Het nieuwe centrumgebouw is voor Roompot een pilot maar dat betekent niet dat het concept op alle parken één-op-één wordt gekopieerd. Roompot werkt qua voorzieningen altijd op de maat van het park en in functie van de behoeften van de gasten op het park. Wel wil het bedrijf in alle centrumgebouwen muren tussen verschillende diensten zoals horeca-, kids-, retail- en verhuurfaciliteiten verwijderen zodat functies beter in elkaar overvloeien. 


Compleet gestript

Het bestaande gebouw wordt tot de ruwbouw gestript om dan helemaal in het nieuw te komen. Het nieuwe gebouw moet eind maart, voor de start van het seizoen, klaar zijn. Roompot investeert enkele honderdduizenden euro's in het nieuwe gebouw.  Gasten krijgen dan een splinternieuw centrumgebouw dat er niet alleen fris, leuk en uitnodigend uitziet maar ook aan de specifieke wensen van de gasten van dat park voldoet. De Soeten Haert is een middelgroot park met 160 vakantiewoningen aan de Noordzeekust. 


Van Kinderclub naar Kinderspeelzone

Het park ruilt de kinderclub die alleen maar op bepaalde tijden op was in voor een Kinderspeelzone met multifunctioneel indoorspelen. Ze kunnen zich daar volop uitleven met de doe-, voel- en zoekgames. Het centrale klim- en kruiptoestel bestaat uit verschillende niveaus waarin ze al hun energie kwijt kunnen maar ook kunnen chillen. De kinderzone is met een grote glazen wand van de nabijgelegen bar en restaurant afgeschermd zodat de ouders kunnen zien hoeveel plezier de kids hebben, zonder elk woord van hun spel te moeten horen.
Drie generaties in één gebouw

Filosofie achter het nieuwe centrumgebouw is dat 3 generaties in hetzelfde centrumgebouw zowel passief als actief een superleuke tijd zullen beleven, zonder dat de ene zich aan de andere hoeft te storen, of omgekeerd. Op die manier vindt Roompot de ideale kruisbestuiving tussen de kinderspeelzone en de horecaomgeving. 


Grab & go

Uit gastonderzoek bleek dat gasten hogere verwachtingen van de minimarket en de horeca op het park hebben. Daarom introduceert Roompot voor het eerst een geïntegreerde shop- en horecaconcept. Gasten kunnen hun bestelling niet alleen aan tafel maar ook aan de counter doorgeven en meenemen naar de vakantiewoning. Dit zogenaamde ‘grab & go assortiment’ is beschikbaar voor ontbijt, lunch en diner.
Voor uitstapjes zal Roompot fietsen, e-bikes en e-choppers vanuit de totaal vernieuwde receptie verhuren, zodat gasten en het parkpersoneel niet meer om hoeven te lopen.

Trefwoorden: verblijfsrecreatie, horeca, vakantieparken, Zeeland

||| Blogs |||

29/05/20
Wie breekt de macht van de Online Travel Agency’s?
Leisure Brains begrijpt er geen (J)OTA van dat er nog een OTA bestaat…. Ze vragen zich af of omdenken kans van slagen heeft.
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
13/01/20
Eenzijdige beeldvorming
Met veel bombarie trokken boeren op 4 oktober naar De Haag om te protesteren. Aanleiding voor dit pr...
27/12/19
Wat een nepjaar was het eigenlijk…
Het is december 2019. De maand van oliebollen, pepernoten, kerstbomen, kadostress en koffiedik kijke...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

07/08/20
Bij coronauitbraak in leisure wordt het bedrijf twee weken gesloten
Gisteravond bij de persconferentie van premier Rutter en minister van gezondheid De Jonge was vooral...
03/08/20
Horecava op de agenda
RAI heeft de Horecava voor 2021 op de agenda gezet. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn.
30/07/20
Logiesaccommodaties krabbelen in mei op
Nederlandse logiesaccommodaties hebben zich in mei weer een heel klein beetje van de coronaklap van april hersteld. Ze moesten het vooral hebben van het binnenlands toerisme.
29/07/20
Restaurant aan Roompot Marina Beach wordt hippe Beach Club
Roompot heeft het restaurant Bestevaer aan Roompot Marina in Kamperland tot een hippe Beach Club omgebouwd. Bijzonder is de high-end beeld- en muziekinstallatie voor gestreamde optredens.
24/07/20
Nog hele lastige kwartalen voor bedrijven in vrijetijdssector
De Nederlandse vrijetijdssector gaat nog hele lastige kwartalen tegemoet. Rabobank voorspelt voor de meeste deelsectoren in kwartalen 3 en 4 forse dalingen in omzet.
17/07/20
KHN spant kort geding aan tegen Nederlandse staat
Een uniek stap: Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spant een kort geding aan tegen de Nederlandse staat voor het versoepelen van de coronamaatregelen voor de horeca.
13/07/20
Strandpaviljoens mogen overwinteren
Ook strandpaviljoens aan de Hollandse kust mogen dit jaar onder voorwaarden overwinteren.
13/07/20
Exclusief voor leden
De keiharde realiteit van de CBS-cijfers
April 2020 was de eerste volledige coronamaand die de Nederlandse logiesaccommodaties doormaakten. Het CBS komt nu met de cijfers uit de Statistiek Logiesaccommodaties en die zijn keihard.