Geplaatst op: 20-11-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

 

Nadat Alexander al was verkozen tot Beste Praktijkopleider in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid is hij nu uit 8 sectorwinnaars uitgeroepen tot de allerbeste! De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en een voortrekkersrol vervult bij de Kennemer Duincampings. Zelfs onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hierbij het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren voor kan stellen.

 

Alexander leidt sinds 2015 met veel aandacht en zorg mbo-studenten op bij de Kennemer Duincampings: "Het winnen van deze prijs is een enorme erkenning en waardering voor wat ik zo graag doe: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ze zetten de eerste stap in het bedrijfsleven en vaak zelfs de eerste stap buiten de deur van hun ouderlijk huis. Er voor ze zijn en ze helpen en steunen op hun weg naar (vak)volwassen worden vind ik het mooiste dat er is.”

 

De Kennemer Duincampings is een organisatie waar 3 duincampings zich onder profileren. Als erkend leerbedrijf hebben al veel mbo-studenten hun stageperiode hier met veel succes doorlopen. Stagiaires worden bij de Kennemer Duincampings ‘Trotse Talenten’ genoemd. Dankzij intensieve begeleiding en interne opleidingen wordt elk Trots Talent gestimuleerd in zijn/haar ontwikkeling, om op die manier zoveel mogelijk groei door te maken tijdens hun stage. Het is dan ook niet voor niks dat de Kennemer Duincampings al drie keer is uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’ in 2015, 2016 en 2017. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wat onlangs ook nog de prijs opleverde van ‘Kroon op het werk 2019’. Excellence Directeur Willemieke de Waal van de Kennemer Duincampings over Alexander: "Zijn passie voor mensen en de tijd en aandacht die hij inzet om jonge mensen tot bloei te brengen is prachtig om te zien. Het begint bij oprechte aandacht en interesse voor de mens in de medewerker en het leidt tot werkplezier en daarmee tot resultaat.”

Trefwoorden: Verkiezing, beste praktijkopleider, talent trainer

||| Blogs |||

28/07/20
Waarom Pinterest voor bedrijven in toerisme & recreatie zo’n geweldig promotiemiddel is
Veel mensen denken bij Pinterest aan hobbyprojecten. Maar wist je dat 1 miljoen Nederlandse gebruikers op Pinterest zoeken naar inspiratie voor reizen en dagjes uit? Pinterest is dus bij uitstek geschikt voor bedrijven in toerisme & recreatie.
28/07/20
I am the greatest!
I am the greatest!
28/07/20 · Reis & vervoer · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Marcel Baltus wil met zijn blog de nieuwsredacties eens opschudden. Zij kiezen steevast voor de grote bedrijven als de reisbranche in de actualiteit staat. De vele duizenden kleine reisbedrijven krijgen geen aandacht terwijl zij het kloppend hart zijn van de branche.
14/07/20
Destinatiemarketing in coronatijd
Hoe werk je als DMO aan een toekomstbestendige positionering, ontwikkeling en zichtbaarheid van het toeristische product in je regio? Astrid Crum, directeur van Marketing Drenthe deelt graag haar inzichten.
30/06/20
De serieuze business achter prikbordjes
De serieuze business achter prikbordjes
30/06/20 · · Yvonne van den Nieuwenhuizen | Lees meer
Pinterest wordt in Nederland door bedrijven nauwelijks ingezet. Dat is jammer want je kunt er gratis meer dan 3,5 miljoen consumenten mee bereiken. Hoe? Dat lees je in het blog van Yvonne.
29/06/20
Oost west thuis best
Oost west thuis best
29/06/20 · Marketing · Vakanties · Marcel Baltus | Lees meer
Vrijwel iedereen boven de 40 jaar kan zich de volgende situatie heel goed voor de geest halen. Het i...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

05/08/20
Stelling van Amsterdam maakt zich klaar voor Fort & Vrij
Van zaterdag 5 t/m zondag 13 september is Fort & Vrij!, met op 12 en 13 september ook het Open Monumenten Weekend. Het thema van Fort & Vrij! is dit jaar ‘Voel je vrij’.
05/08/20
Exclusief voor leden
Start campagne veilig 1,5 meter op de Heuvelrug
Met de overhandiging van de eerste folder aan directeur Piers de Jong van Bungalowpark ’t Eekhoornnest gaf de Soester wethouder Liesa van Aalst vanmorgen het startsein voor de Utrechtse campagne ‘1,5 meter #opdeheuvelrug’.
05/08/20
ANVR blij met uitbreiding SGR-garantie op reisvouchers
De garantie voor de SGR-vouchers wordt uitgebreid. Gisteren was ophef ontstaan omdat die vouchers alleen door SGR gedekt zijn als de boekingsdatum op of voor 16 maart lag. Dat criterium heeft SGR nu laten vallen. Daarnaast is de regeling met vier maanden verlengd tot 1 januari 2021.
04/08/20
Booking.com ontslaat kwart van personeel
Booking.com gaat wereldwijd een kwart van alle banen schrappen.
04/08/20
Consumentenbond niet blij met communicatie rond vouchers
De Consumentenbond is niet tevreden over de communicatie van reisorganisaties rond de vouchers die ANVR-reisorganisaties uitgeven met SGR-dekking.
04/08/20
Exclusief voor leden
easyJet wil op 40% capaciteit vliegen
Voor de komende drie maanden wil easyJet de capaciteit uitbreiden naar 40% van de vloot. Dat is 10% hoger dan aanvankelijk gepland.
04/08/20
Druktemonitor voor stad en regio Utrecht van start
Inwoners en bezoekers die er in de provincie Utrecht veilig op uit willen, kunnen vanaf vandaag tere...
04/08/20
Ongekende omzetgroei voor winkels in recreatieartikelen
Het tweede kwartaal heeft de Nederlandse detailhandel 5,9% meer omgezet dan een jaar eerder. Vooral de internetverkopen groeiden sterk. Voor onze branche is de omzet in recreatiegoederen relevant en die gaven een nog noot vertoonde groei te zien.