Geplaatst op: 20-11-2019
Auteur: Redactie
NRIT Media

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland 2019

Alexander van der Doorn, Talent Trainer bij de Kennemer Duincampings, is verkozen tot beste praktijkopleider van Nederland. Dat maakten minister van OCW Ingrid van Engelshoven en directievoorzitter van SBB Hannie Vlug gisteren in theater Orpheus te Apeldoorn bekend.

 

Nadat Alexander al was verkozen tot Beste Praktijkopleider in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid is hij nu uit 8 sectorwinnaars uitgeroepen tot de allerbeste! De jury stelde vast dat hij uitblinkt in de wijze waarop hij verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid en een voortrekkersrol vervult bij de Kennemer Duincampings. Zelfs onder stressvolle omstandigheden weet hij de studenten verder te brengen en verliest hierbij het persoonlijk contact niet uit het oog. Een zelfbewuste praktijkopleider die zich geen werken zonder leren voor kan stellen.

 

Alexander leidt sinds 2015 met veel aandacht en zorg mbo-studenten op bij de Kennemer Duincampings: "Het winnen van deze prijs is een enorme erkenning en waardering voor wat ik zo graag doe: Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jongeren die aan het begin staan van hun carrière. Ze zetten de eerste stap in het bedrijfsleven en vaak zelfs de eerste stap buiten de deur van hun ouderlijk huis. Er voor ze zijn en ze helpen en steunen op hun weg naar (vak)volwassen worden vind ik het mooiste dat er is.”

 

De Kennemer Duincampings is een organisatie waar 3 duincampings zich onder profileren. Als erkend leerbedrijf hebben al veel mbo-studenten hun stageperiode hier met veel succes doorlopen. Stagiaires worden bij de Kennemer Duincampings ‘Trotse Talenten’ genoemd. Dankzij intensieve begeleiding en interne opleidingen wordt elk Trots Talent gestimuleerd in zijn/haar ontwikkeling, om op die manier zoveel mogelijk groei door te maken tijdens hun stage. Het is dan ook niet voor niks dat de Kennemer Duincampings al drie keer is uitgeroepen tot ‘Leerbedrijf van het jaar’ in 2015, 2016 en 2017. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, wat onlangs ook nog de prijs opleverde van ‘Kroon op het werk 2019’. Excellence Directeur Willemieke de Waal van de Kennemer Duincampings over Alexander: "Zijn passie voor mensen en de tijd en aandacht die hij inzet om jonge mensen tot bloei te brengen is prachtig om te zien. Het begint bij oprechte aandacht en interesse voor de mens in de medewerker en het leidt tot werkplezier en daarmee tot resultaat.”

Trefwoorden: Verkiezing, beste praktijkopleider, talent trainer

||| Blogs |||

03/12/19
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
Referentiekader ontbreekt voor vitale vakantieparken
03/12/19 · Verblijfsrecreatie · Hans van Leeuwen - Trendwatcher, Adviseur & Concept Ontwikkelaar Recreatie & Toerisme | Lees meer
Weet u nog mijn vorige column met daarin een vurig pleidooi dat het tijd wordt voor een minister van...
22/11/19
De plaag van goedkoop, goedkoper, goedkoopst
Het lijkt het toverwoord voor ons brein. Goedkoop. Een spotprijs werkt nog immer als een magneet voo...
14/11/19
Naar toekomstgerichte bewuste bestemmingen
Column van Menno Stokman (CELTH) over de nieuwe rol van de gastvrijheidsindustrie
22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...
10/10/19
Thoma Cook Failliet. Wie volgt?
Wat kan de Nederlandse taal toch gortdroog zijn. Kil en koel. Terwijl de aankondiging van de onderga...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

09/12/19
Efteling vernieuwd 4D filmtheater en introduceert digitale bestelzuilen
De Efteling heeft een nieuwe 4D-film: Fabula. In slechts zes weken tijd werd de attractie PandaDroom omgetoverd tot Fabula.
09/12/19
Schiphol-directeur: Klimaatdoelen luchtvaart niet ambitieus genoeg
Schiphol wil dat de luchtvaart in Nederland in 2050 volledig klimaatneutraal is. Om dat te bereiken moet de uitzonderingspositie van de luchtvaart in de klimaatdoelen worden opgeheven.
09/12/19
Exclusief voor leden
Meer gematigde omzetgroei in horeca verwacht
De omzet in de Nederlandse horeca blijf groeien maar wel op een lager niveau dan eerdere jaren. Welke factoren stimuleren de bestedingen en welke remmen de omzet juist?
09/12/19
Nederland en Duitsland dragen Limes voor als werelderfgoed
Nederland gaat samen met Duitsland de voormalige noordelijke grens van het Romeinse Rijks, de zogenaamde Neder-Germaanse Limes voordragen voor Unesco Werelderfgoedlijst.
09/12/19
Drenthe wil 10 miljoen investeren in vitale vakantieparken
In Drenthe zijn provincie en gemeenten bereid 5 miljoen in het vitaliseren van vakantieparken te investeren en vragen het Rijk hetzelfde te doen.
06/12/19
Meldpuntroutes.nl: één plek voor fiets- en wandelmeldingen
Met vele duizenden kilometers bewegwijzerde fiets- en wandelroute is het aanbod voor recreanten in N...
06/12/19
Exclusief voor leden
Tulp Festival 2020 weer groter met 7 extra locaties
Tulp Festival Amsterdam zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2020 in bloei. Voor het zesde...
06/12/19
Festivals weren zal drugsoverlast niet beperken
In reactie op het intrekken van de vergunning van het Hardshock Festival in Hellendoorn, stelt de Ve...
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk