Geplaatst op: 29-10-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Gemeente Willemstad draagt exploitatie jachthaven over

Gemeente Willemstad draagt exploitatie jachthaven over

Het bedrijf Stadshaven Willemstad gaat per 1 januari 2020 de gemeentelijke jachthaven in Willemstad exploiteren. Dat is het resultaat van de aanbesteding die de gemeente Moerdijk recent op de markt zette. De gemeente vindt de exploitatie van een jachthaven niet passen binnen haar taken maar wil wel invloed blijven uitoefenen. Het gaat om een looptijd van in totaal vijf jaar: 1 jaar met een verlengingsmogelijkheid van 4 jaar.


Wethouder Zwiers meent in Stadshaven Willemstad een goede partij te hebben gevonden voor de exploitatie van de jachthaven: "Jachthaven de Batterij in Willemstad is al 14 jaar in handen van Stadhaven Willemstad. De eigenaren zijn geworteld in Willemstad. Ze hebben laten zien dat zij kennis van zaken hebben en een goed contact met de inwoners van Willemstad.”


Gemeente geen geschikte partij voor exploitatie jachthaven

Met de gunning aan Stadhaven Willemstad gaat het beheer weg bij de gemeente. In de ogen van het college is de gemeente niet de geschikte partij om een jachthaven te exploiteren. "Wij willen wel kunnen sturen op zaken die we van wezenlijk belang vinden’, aldus wethouder Zwiers. ‘In het geval van de jachthaven Willemstad wordt er meer gediend dan alleen het belang van ligplaatshouders en de exploitant. De haven heeft een belangrijke economische waarde voor de stad en is een beeldbepalend element. Zo willen we bijvoorbeeld invloed kunnen blijven uitoefenen op de monumentale uitstraling van de haven. Omdat de haven een belangrijke toeristische trekpleister is, hechten we ook veel waarde aan samenwerking met en een proactieve houding richting ondernemers en inwoners - via de stadstafel - van Willemstad. Dat hebben we ook zo afgesproken met de gemeenteraad. Daarom zijn bij de beoordeling van de aanbesteding ook vertegenwoordigers van de stadstafel en het Toeristisch Fonds Moerdijk betrokken.”


Infrastructuur blijft van gemeente

In de nieuwe situatie blijven het water en de fysieke infrastructuur zoals havenkantoor, aanlegsteigers en sanitaire voorziening eigendom van de gemeente.De gemeente is ook verantwoordelijk voor het groot onderhoud, bijvoorbeeld vervanging van aanlegsteigers, meerpalen en sanitaire voorziening indien noodzakelijk. Al het overige onderhoud is voor rekening van de exploitant, zoals bijvoorbeeld het onderhouden, repareren en schoonhouden van het havenkantoor en de sanitaire voorzieningen en het verwijderen van zwerfvuil van het oppervlaktewater. Ook het beheer van de haven, het bijhouden van de ligplaatsadministratie, toewijzen van ligplaatsen en inning van ligplaatsgelden is de verantwoordelijkheid van Stadhaven Willemstad.
Topics:Watersport
Trefwoorden: watersport, jachthavens, Noord-Brabant

||| Blogs |||

22/10/19
Pleasure for all; ook Amerikaanse toestanden in Nederland …?
Autistische Amerikaan klaagt Disney aanDe Tampabay Times kopt op 2 oktober jl. ‘Man with Auti...
10/10/19
Thoma Cook Failliet. Wie volgt?
Wat kan de Nederlandse taal toch gortdroog zijn. Kil en koel. Terwijl de aankondiging van de onderga...
10/09/19
WARNING – VAKANTIESCHAAMTE!
De Wereld Draait Door gaat weer van start. De files zwellen aan. De scholen zijn weer begonnen. De meteorologische zomer is beëindigd. Dan weet je dat het jaarlijkse ritueel van massale volksverhuizingen wederom achter de rug ligt: de vakanties zijn voorbij. Toch zit daar ook een negatief kantje aan.
06/09/19
Drie misvattingen bij het opzetten van een actie
Consumenten hebben steeds meer behoefte aan een totale beleving en willen hun vrije tijd optimaal be...
03/09/19
Duurzame bestemmingen; hoe doe je dat? Op zoek naar ‘pareltjes’ uit de Oostenrijkse Alpen
Veel toeristische bestemming willen het zijn of willen het worden in de toekomst; een duurzame beste...||| Twitter |||

||| Nieuws |||

13/11/19
Andelsch Broek biedt meer voor recreanten (+video uitbreiding natte natuur)
Na de aanleg van nieuwe waterberging in het gebied Andelsch Broek, zetten Brabants Landschap en Wate...
13/11/19
Sponsor voor Invictus Games Den Haag
Lockheed Martin is ‘official supporter’ geworden van de Invictus Games Den Haag 2020, gepresente...
13/11/19
Reis & Co groeit met 700 vierkante meter
Op 11 en 12 januari 2020 vindt de zesde editie plaats van Reis&Co Event. Deze consumentenbeurs i...
13/11/19
Veranderingen in winterzonbestemmingen
Egypte is dit jaar wederom in populariteit gestegen ten opzichte van vorig jaar als het gaat om reiz...
12/11/19
Trendrapport Live: Gratis kennismiddag rond Trendrapport
Op maandagmiddag 25 november 2019 organiseren CBS, NBTC Holland Marketing, CELTH en PleisureWorld NRIT bij het CBS in Den Haag het jaarlijkse event Trendrapport Live.
12/11/19
Sophie van den Top wint TUI CELTH Sustainable Tourism Thesis Award 2019
Sophie van den Top, student Tourism Management aan Saxion Hogeschool in Deventer, heeft vrijdag 8 no...
12/11/19
Exclusief voor leden
Landal mag huisjes verhuren op Markerwadden en verdient er niets aan
Landal GreenParks gaat de vier eilandhuisjes op de Markerwadden verhuren. Vanaf het voorjaar van 2020 kunnen gasten dan op de nieuwe eilandengroep van Natuurmonumenten in het Markermeer blijven slapen. Landal verdient niets aan de verhuur, de opbrengsten vloeien geheel terug naar de natuur.
12/11/19
Exclusief voor leden
Driekwart van de vakantieparken heeft website niet op orde
Websites van bedrijven in de Nederlandse verblijfsrecreatie zijn niet goed beveiligd. Driekwart beschikt niet over een SSL-certificaat en heeft ook geen responsive site waardoor deze niet goed op alle devices worden weergegeven.
Partners
Breda University of Applied Sciences
Initiatiefnemers
NRIT Media
Vrijetijdsnetwerk