Geplaatst op: 14-06-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Nieuwe sluis Kornwerderzand enorme opsteker voor superjachtbouw

Nieuwe sluis Kornwerderzand enorme opsteker voor superjachtbouw

De superjachtbouw in Noord-Nederland krijgt een enorme impuls nu de financiering voor de nieuwe sluis bij Kornwerderzand in de Afsluitdijk rond is. Mede dankzij lobby van HISWA Verenigin kunnen werven nu nog grotere jachten bouwen en komt de voor Nederland belangrijke refitmarkt eindelijk binnen bereik.


Het belang van de superjachtbouw voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid is indrukwekkend. In 2018 lanceerden zes Nederlandse werven 18 superjachten groter dan 30 meter met een geschatte waarde van ruim anderhalf miljard euro. Dat is gemiddeld 86 miljoen euro per jacht. Het totaal aantal nieuw geleverde, in aanbouw zijnde en bestelde superjachten was in 2018 maar liefst 60, waarvan er 13 groter zijn dan 80 meter (bron: SuperYacht Times). Wereldwijd heeft Nederland een toppositie in dit segment. 


Maar liefst 10 jaar van onafgebroken onderzoek en lobby in de regio en Den Haag ging hier aan vooraf. "Het bedrijfsleven had al vertrouwen in deze ontwikkeling. Zo gaf De Vries Scheepsbouw in Makkum recentelijk het startschot voor de bouw van een tweede bedrijfshal. Deze hal heeft een lengte van 166 meter en een hoogte van maar liefst 28 meter waarin nog grotere jachten kunnen worden gerealiseerd. De werkgelegenheid zal door de nieuwe sluis sterk toenemen bij de jachtwerven en de vele toeleveranciers. Gedeputeerde Klaas Kielstra van de Provincie Friesland en minister Cora van Nieuwenhuizen brachten dit project samen tot een goed einde en dat verdient een groot compliment”, aldus directeur Geert Dijks van HISWA Vereniging.

 
Topics:Watersport
Trefwoorden: watersport, jachtbouw, werven, IJsselmeer

||| Blogs |||

13/05/20
Meer marketing? Nu even geen Holland-promotie!
Hans van Leeuwen vindt dat er geen geld moet worden gestoken in Holland Promotie maar juist ondernemers moeten worden ondersteund.
09/05/20
Van de verblijfsrecreatieparadox naar de toerismeparodie…
Deel 1 van de toerismeparodieRECRON lanceerde ooit eens de term ‘verblijfsrecreatieparadox’ waar...
06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
06/05/20
De revival van de stacaravan en andere na-Coronaase trends in 2025
Herinnert u zich nog vaag het artikel uit het Algemeen Dagblad in november 2019? "In 2018 gaven...
30/03/20
VrijetijdsTrends 2020 en de invloed van Corona: Thuisentertainment, lokalisering, on- en offline, herstel of crisis
Het Coronavirus heeft een grote impact op ons vrijetijdsgedrag. In een paar weken tijd zijn ons gedrag en de VrijetijdTrends 180 graden gedraaid. De vraag is: wat gebeurt er als deze crisis weer op zijn retour is?

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

28/05/20
Fietsroute Waddenkust moet Friese kustregio een boost geven
Friesland krijgt een doorgaande fietsroute langs de kust van de Waddenzee, met zicht op de Wadden. Daardoor moet de economie en toerisme in de kustregio een boost krijgen.
28/05/20
Duurzame reisgids voor Nederland laat zien hoeveel CO2-uitstoot je bespaart
Nu de grenzen voor uitgaand toerisme in de meeste gevallen dicht zijn, verwachten we nog extra boekingen voor de zomer in Nederland. Natuur & Milieu speelt daarop in en heeft een gratis reisgids voor Nederland gemaakt.
28/05/20
Medeoprichter van Toverland Caroline Kortooms neemt afscheid van Attractiepark Toverland
Caroline Kortooms heeft besloten om Toverland te gaan verlaten na 20 jaar Algemeen Directeur te zijn geweest. Het Algemeen Directeurschap droeg ze in november 2019 over aan Jean Gelissen jr. en het afgelopen halfjaar was Caroline werkzaam als Leider Visie en Bedrijfscultuur.
28/05/20
Veluwe gaat recreatiezonering invoeren
De Veluwe krijgt een recreatiezonering. Die moet het evenwicht tussen natuur en recreatie herstellen.
28/05/20
Toerisme mag niet meer domineren in Amsterdamse binnenstad
Na de coronacrisis mag in de Amsterdamse binnenstad het toeristisch aanbod niet meer domineren. Dat schrijft burgemeester Halsema in een brief aan de gemeenteraad. De binnenstad moet weer aantrekkelijk worden voor bewoners en mensen die in de stad werken. Toerisme moet worden teruggedrongen.
27/05/20
Studenten gaan sector met COVID-19-crisis helpen
CELTH organiseert samen met UNWTO, Saxion, NHL Stenden, HZ en BUas de eerste editie van de UNWTO Students’ League in Nederland voor derde- of vierdejaarsstudenten van leisure, toerisme en hospitality opleidingen. De studenten gaan aan de slag aan een case rond de COVID-19-crisis.
26/05/20
Na weken van videobellen lijkt vraag naar meetings groot
Op 1 juni openen de meeste meetingbedrijven weer hun deuren. Na de lockdown sinds 15 maart maken de ...
26/05/20
VisitBrabant officieel partner van Kennisnetwerk Destinatie Nederland
VisitBrabant is partner geworden van het Kennisnetwerk Destinatie Nederland. Dit kennisnetwerk bestaat uit circa 70 destinatie- en citymarketingorganisaties in Nederland.