Geplaatst op: 06-05-2019
Auteur: Ton Vermeulen
PleisureWorld NRIT

Wat brengen de attractieparken dit voorjaar voor vernieuwingen?

Wat brengen de attractieparken dit voorjaar voor vernieuwingen?
Europa_Park

Met het voorjaar komt ook het nieuws van de diverse Nederlandse attractieparken weer los. In dit artikel gaan we die ontwikkelingen voor u bijhouden en steeds actualiseren. Vandaag met de nieuwe Triple Launch Coaster van Bobbejaanland.


Bobbejaanland

  

Bobbejaanland is een triple launch coaster aan het bouwen die op het hoogte punt meer dan 40 meter hoog zal zijn en 100 km/u gaat. Bijzonder is dat de bezoekers zelf kunnen kiezen in welke kijkrichting ze gelanceerd worden. Dat gaat per 12 personen en de meeste stemmen gelden. Geen enkele achtbaan ter wereld beschikt op dit moment over dergelijke interactie. Fabrikant is Gerstlauer die de pitch won. De opening van de Fury wordt in juni verwacht.

Burgers’ Zoo

  

Burgers’ Zoo heeft het gebied tussen de hoofdingang, de olifanten en het Park Restaurant volledig vernieuwd. De oorspronkelijke dierverblijven in dit deel van het park stamden uit de jaren zestig van de vorige eeuw en zijn compleet vervangen door moderne dierverblijven. In één van de nieuwe verblijven zijn ringstaartmaki’s en zwarte maki’s te zien, terwijl in het andere verblijf Peruaanse doodshoofdaapjes kennismaken met rode neusberen. Naast de volledige overdekte Bush, Desert, Ocean, Mangrove en Kids Jungle is het Arnhemse dierenpark nog weeronafhankelijker geworden dankzij de verwarmde binnenverblijven waar de dieren ook bij mindere weersomstandigheden goed zichtbaar blijven voor de bezoekers. Daarnaast zijn de bezoekerspaden minder steil dan voorheen. 

BillyBird Park Hemelrijk

  

Op 1e Paasdag opent BillyBird Park Hemelrijk een nieuw speelgebied, Oervallei.  In de Oervallei kunnen kinderen op zoek naar goudstukken, graven ze fossielen op, swingen zje op schommels van wel 10 meter hoog en kunnen kinderen nog veel meer avonturen beleven. Eigenaar Ton Derks is trots op het eindresultaat: "Het is een unieke speelwereld geworden, met veel ruimte voor de fantasie van het kind. Het goed uitgewerkte thema past perfect in de natuurspeeltuin. Met de Oervallei gaan we nieuwe en bestaande gasten écht iets compleet nieuws bieden ”. De bouw van de Oervallei heeft 5 maanden in beslag genomen. Het totale ontwerp en de uitvoering ligt in handen van BillyBird. Het gebied  met de opgraving van dinosaurusbotten is samen met Joop van de Heuvel ontwikkeld.



Plopsaland De Panne

 

In Plopsaland De Panne hebben de meiden van K3 een eigen zone gekregen met bijbehorende achtbaan: De K3 Roller Skater. In een K3-rolschaats zoeven de gasten met een duizelingwekkende snelheid naar beneden langs een verrassend parcours met kriebelende hoogtes en leuke bochten in een Roller Disco-thema! De kleintjes gaan in het Plopsa Theater op avontuur met PAW Patrol in een spannende show.

Plaswijckpark

 

Plaswijckpark maakt dit jaar veel werk van duurzaamheid. De dieseltrein is met pensioen en ingeruild voor een  elektrische boemeltrein die door partner Greenchoice de komende 3 jaar van groene stroom wordt voorzien. Te zijner tijd zal de trein op zelf opgewekte stroom gaan rijden via zonnepanelen die op het park geplaatst gaan worden. De kinderraad is aan de slag gegaan met afvalscheiding. Na veelvuldig testen, brainstormen en een flinke portie toekomstkijken hebben zij een bijzonder afvalscheidingsstation bedacht. Het station biedt ruimte voor papier, blik, petflessen, gft, drinkpakjes en (koffie)bekers en is speciaal ontworpen om kinderen te leren over het belang van afvalscheiding. Het eerste prototype is onlangs geplaatst. Het Rotterdamse attractiepark mikt dit jaar op 460 duizend bezoekers.



Avonturenpark Hellendoorn

 

Avonturenpark Hellendoorn krijgt er dit siezoen twee gloednieuwe attracties bij. Fort KnalKruit is een nieuwe indoor attractie in het Piratengebied met botsauto’s. Er zijn twee gedeeltes; één waar de kleintjes rustig rondjes kunnen rijden, terwijl het er op de andere vloer explosief aan toe gaat. In de nieuwste attractie Baba’s Ruimtereis nemen kleintjes plaats op een rij stoelen die langzaam de lucht in gaat om vervolgens een spannende vrije val naar beneden te maken. Baba’s Ruimtereis is te vinden in Dreumesland, een speciaal gebied voor de kleinste avonturiers waar alle attracties speciaal geschikt zijn voor kinderen tot 120 cm. Hellendoorn is ook goed voorbereid op warme zomers met het Aquaventura Slidepark met 11 waterglijbanen, een zandstrand en een waterspeelpark.

Tivoli

 

Amusementspark Tivoli in Berg en Dal is dit seizoen een nieuwe attractie rijker. In de afgelopen winter is ‘Tivoli’s 4D Bios’ ontwikkeld en gebouwd. Daarnaast zijn de waterfietsen veranderd in Zwanenbootjes.

Drievliet

 

Familiepark Drievliet in Den Haag krijgt dit jaar een Spray Park. Het is een interactieve waterspeelplaats met 30 speelelementen geplaatst op een waterdoorlatende vloer. et Spray Park is gefabriceerd door het Canadese Waterplay en geïnstalleerd door Watergames & More uit Zoetermeer. Drievliet verwacht het Spray Park eind mei in gebruik te kunnen nemen. In het filmtheater ‘CineMagic 5D’ presenteert Drievliet dit seizoen de spectaculaire animatiefilm The Curse of Skull Rock.

Legoland

 

Het LEGOLAND Billund Resort, dat zich uitstrekt van de westkust tot de oostkust, introduceert de grootste investering van het park tot nu toe: het nieuwe LEGOLAND® Castle Hotel en de riddershow Battle of the Brick. Het themahotel, dat gelegen is naast de hoofdingang van familiepark LEGOLAND, telt in totaal 142 LEGO® kamers en biedt plaats aan 710 grote en kleine gasten. Overal zijn verwijzingen te ontdekken naar een tijd van dappere ridders, tovenaars, draken en prinsessen. Dit komt nog eens extra tot leven in de nieuwe riddershow Battle of the Brick van LEGOLAND. Vanaf 4 mei tot 17 augustus strijden dagelijks ridders te paard in lansduels tegen elkaar en voeren acrobaten coole stunts op voor het publiek.


Efteling

 

De Efteling krijgt dit jaar een 30ste sprookje in het Sprookjesbos. Het Grimm sprookje De zes Zwanen krijgt een vijver met 75.000 liter water en een 15 meter hoog slot. Eind 2018 is met de bouw gestart en het sprookje zal in het najaar van 2019 openen. Verder is de Efteling vooral druk bezig met het opknappen van attracties zoals de Oude Tufferbaan en Carnaval Festival. In september start het park met de bouw van een nieuwe, dubbele familie-achtbaan: Max & Moritz. Deze komt op de locatie van de huidige bobsleebaan en gaat die dan vervangen. De grote uitbreidingsplannen waardoor het park naar 7 miljoen bezoekers per jaar kan groeien, staan voorlopig in de ijskast. De voorzieningenrechter verwacht dat de huidige plannen in een bodemprocedure qua parkeerdruk en geluidsoverlast geen stand zullen houden.

Linnaeushof

 

Bij de opening van het nieuwe 2019 speelseizoen presenteert de grootste speeltuin van Europa, Linnaeushof een nieuw klim en klauter speeltoestel waarop je een behendigheidsparcours kunt afleggen. Het toestel is vijftien meter lang en vijf meter breed. Met tien overgangen van eucalyptushout en touw leg je er een sportief en vrolijk parcours op af, slingerend en springend van paal tot paal en over eilandjes. Een uitdaging voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook voor volwassenen. Het management hoopt dat dit spannende speeltoestel een van de grootste hits in het komende seizoen wordt.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen

 

Attractie- & Vakantiepark Slagharen opent begin april 2019 in de Main Street een Subway restaurant. De Sandwich artists van Subway maken de gehele dag door versbereide sandwiches, de zogenaamde Subs, en verse salades. De nieuwe locatie heeft 48 zitplaatsen verdeeld over binnen en buiten. In Nederland bestaan inmiddels ruim 200 Subway restaurants. In Slagharen vindt dit voorjaar een primeur plaats met de opening van het eerste Subway restaurant in de attractie- & vakantiepark sector. Binnen de keten Parques Reunidos, waartoe Slagharen behoort, werkt SUBWAY ook samen met Movie Park Germany en Marineland Côte d’Azur. Om aan voldoende personeel te komen, heeft het bedrijf een aparte website voor vacatures in gebruik genomen: werkenbijslagharen.com. Ook kan via WhatsApp worden gesolliciteerd. Daarnaast heeft het park onlangs een voetgangerstunnel geopend om de 1 miljoen bezoekers veilig van de parkeerplaats naar de ingang van het park te laten wandelen.Op de eerste dag van seizoen 2019 is ook het klim- & klauterpark Black Hill Ranger Path geopend. Het parcours is zeer divers, waarbij men bij de ropecourse maar liefst 36 obstakels trotseert om aan de overkant te komen. Voor de echte waaghalzen is er een 115 meter lange rollglider, waarmee men in ruim 30 seconden tijd naar beneden vliegt. De klimliefhebbers kunnen naar hartenlust klimmen op de 8 meter hoge klimwanden. 



Europa-Park

 

Eind 2019 opent het Duitse Europa-Park een tweede park naast het al bestaande attractiepark. In Rulantica draait alles om water  en zal jaarrond geopend zijn. Als thema is niet gekozen voor de tropen of palmbomen maar voor mystieke Noordeuropese sferen. Het indoorgedeelte van het waterpark telt 32.600 m2 en is ingedeeld in acht themagebieden. . Er komen 25 waterattracties waaronder 17 glijbanen. Eveneens vind je hier Duitslands grootste golfslagbad en een ontspannende 'Mystery River'. In het rustgedeelte staan 1.700 ligstoelen klaar en er komen 8 exclusieve cabana's met bediening. Buiten de 20 meter hoge schelpvormige hal is nog eens 8.000 m2 waterplezier. Naast een buitenbad (500 m2) en een 'Wild River' is er een ligweide waar je op een van de 500 ligstoelen kunt relaxen. Er zijn omkleedruimtes in verschillende groottes met in totaal 3.588 lockers. Verder neemt Europa-Park een zesde themahotel in gebruik voor 1.300 gasten. Het hotel krijgt ook twee restaurants, een fine dining restaurant met 220 zitplaatsen en een familierestaurant met 650 zitplaatsen. In het park kan in het voorjaar van 2019 het Scandinavische themagebied weer in gebruik worden genomen. Dit parkdeel werd in 2018 samen met de attractie 'Piraten in Batavia' getroffen door brand. In bioscoop 'Magic Cinema 4D' draait het komende seizoen de nieuwe 4D-film 's Nachts in het park'


Walibi Holland

 

Walibi Holland gaat haar houten achtbaan Robin Hood ombouwen tot een hybride coaster, Untamed. Hoewel veel onderdelen hergebruikt worden, zijn er ook een aantal die ze niet meer kunnen gebruiken. Die worden op 16 maart 2019 geveild. De hele opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Stichting Opkikker zodat zieke kinderen met hun families een onbezorgde dag kunnen beleven in Walibi Holland. Voor de veiling zij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan op de speciale veilingsite

Trefwoorden: attractieparken, innovaties, investeringen

CELTH
 






||| Nieuws |||

24/04/24
De Leistert is beste camping van Nederland
Recreatiepark De Leistert is door kampeerders uitgeroepen tot ‘Beste camping van Nederland’. In Belgie werd de award gewonnen door Camping Sandaya Parc La Clusure en in de Luxemburg door Camping Fuussekaul.
23/04/24
Exclusief voor leden
Eurocamp ziet kansen in Oranje sportzomer
Kampeeraanbieder Eurocamp ziet marketing- en saleskansen bij de grootste sportevenementen van het jaar: de Olympische Spelen, het EK Voetbal, de Tour de France en de Formule 1.
23/04/24
Exclusief voor leden
Geen andere weg voor horeca dan kosten doorberekenen?
In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent blijkt uit cijfers van het CBS. Maar de horeca lijkt geen andere weg te zien dan de gestegen kosten door te berekenen aan de gasten.
23/04/24
Exclusief voor leden
Start vereniging mobiliteit KNV Connected Mobility
De transitie naar een groenere, efficiënter en meer vraaggestuurde mobiliteitsstructuur is in volle gang. Die transitie is hard nodig om als mobiliteitssector door te kunnen groeien en onze maatschappelijke ambities te realiseren. Daarvoor wordt KNV Connected Mobility opgestart.
23/04/24
Moskee Al Hijra  in Leiden sluit aan bij Grootste Museum
Op vrijdag 3 mei sluit de Al Hijra Moskee in Leiden zich aan en wordt hiermee de 23ste ‘museumzaal’.
22/04/24
Exclusief voor leden
Nieuwe waterattractie voor Bellewaerde
Het Vlaamse attractiepark Bellewaerde heeft een nieuwe waterattractie. Amazonia ligt in het hart van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia waar in totaal 21 miljoen euro is geïnvesteerd.
19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
06/06/24
06/06/24 t/m 06-06-24: Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing heeft dit jaar als thema: Talent & Impacts. Gaststad is dit ...