Geplaatst op: 17-01-2019
Auteur: Redactie
PleisureWorld NRIT

Caravana 2019 van start

Caravana 2019 van start
Vandaag is in Leeuwarden de Caravana 2019 van start gegaan. De WTC Expo is tot en met zondag met 400 exposanten het kampeerwalhalla.


Op de beurs staan naast de verkopers van kampeerbenodigdheden ook 200 verschillende campings die samen 16 Europese bestemmingen vertegenwoordigen. Een overzicht van de noviteiten:


  • Adria Avia: De Adria Aviva, winnaar van de Europese Innovatie Award, is origineel en uniek in zijn soort. Dankzij diverse slimme oplossingen heeft Adria een gemiddelde gewichtsbesparing van maar liefst 5% weten te realiseren.
  • Flextrash: Flextrash is de prullenbak die met je meereist! Het concept is simpel: je kiest een prullenbak én een bevestigingsclip of campstick, afhankelijk van waar jij de prullenbak wilt gebruiken. De Coverbag van de prullenbak is gemaakt van gerecyclede PET flessen en er zijn afbreekbare navulzakjes gemaakt van mais, wel zo fijn voor het milieu.
  • C'GO: De serie c´go is de moderne, voordelige en compacte caravan voor koppels en jonge gezinnen. Hij is licht, nobel en opvallend anders in vier bijzondere woonwerelden verkrijgbaar.
  • Fortex: Fortex heeft een nieuw model voortent, de Sunncamp Inceptor air Extreme 390. Een standaard zeer luxe uitgevoerde deelvoortent, met single inflation, verwisselbare gaaspanelen, dakramen met kleppen, gordijnen, stormbanden, tochtflap, pomp en verandastang.
  • Giottiline: Deze Italiaanse fabrikant neemt twee nieuwe modellen mee naar Leeuwarden. De Therry 32 en 34.  Beide campers zijn niet groter dan 7 meter. De Therry heeft nieuwe bodem en zijwanden van lichtgewicht fiberglas. De camper is prima geschikt voor de wintersport: de bodem en de wanden zijn extra geïsoleerd en het dak is van hagelbestendig gfk.
  • Gocycles:  Deze elektrische fietsen zijn geïnspireerd door de formule 1 ontwerpen en zullen overal waar je heen gaat onderwerp van gesprek zijn! De fietsen hebben een uniek ‘cleandrive’ system, waardoor je kleren nooit in contact zullen komen met de onderdelen die kunnen vlekken. Geen kabels, kettingen, versnellingen of olie. De fietsen zijn perfect mee te nemen met de caravan of camper. Met zijn 16,5 kg is de fiets lichtgewicht, opvouwbaar en de pitstop wielen kunnen in een seconde verwijderd worden van het frame.
  • Lume Traveler: De Lume Traveler is een Nederlandse design caravan die in drie varianten verkrijgbaar is. Deze echte Hollander is gemaakt van aluminium en heeft een groot open dak. Dat ‘genieten van het buitenleven’ bij het ontwerpen een grote rol heeft gespeelt zie je ook terug in de volledig uitgeruste buitenkeuken.
  • B-Turtle: Deze unieke fiets vouwwagen voor echte fietsnomaden komt van een innovatieve start-up die ook de eerste opblaasbare daktent voor auto’s heeft uitgevonden. In het land van de fietsen en e-bikes zou de B-Turtle een ideaal kampeermiddel kunnen zijn! Deze fietsvouwwagen is groot genoeg voor twee personen. Voor de reiziger alleen is er ook een 1-persoons uitvoering.
De Caravana vindt plaats van 17 tot en met 22 januari in het WTC Expo te Leeuwarden en is alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In 2018 ontving de beurs zo'n 45 duizend bezoekers.


Link: https://caravana.eu
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, kamperen, kampeerterreinen, campings, beurzen, retail

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

26/11/21
Het verhaal van Holwerd op de Arriva bus
Veel partijen acteren op het toneel van gastheerschap en communicatie voor een destinatie. Dat zette busmaatschappij Arriva aan het denken hoe je dat kunt doen. Een chauffeur gaf inspiratie en daar rolt een bijzonder verhaal en een opvallende bus uit.
26/11/21
Evenementensector voorziet ook in 2022 nog veel beperkingen
De evenementensector verwacht ook in 2022 nog het hele jaar met beperkingen te maken te hebben als gevolg van diverse corona maatregelen. Dat blijkt uit een recente quickscan binnen de totale branche waarvan onderzoeksbureau Respons vandaag de resultaten publiceert.
25/11/21
Overhandiging eerste tactiele prentenboek van sprookje De redders van Ruigrijk
Deze week is het allereerste tactiele exemplaar van het sprookje ‘De Redders van Ruigrijk’ overh...
25/11/21
Nederlanders zoeken veiligheid en zekerheid voor vakanties
Wat is het vakantiesentiment onder Nederlanders en de voor ons land belangrijke herkomstlanden? NBTC laat dat zien in haar elfde Vakantie Sentiment Monitor.
24/11/21
Zo kunnen we onze steden groener maken
Volgens de Verenigde Naties woonde in 2018 55 procent van de wereldbevolking in steden, en dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 60 procent in 2030. Door de sterke concentratie van inwoners dragen steden enorm bij aan de algemene niveaus van vervuiling en CO2-uitstoot, maar biedt ook de mogelijkheid om veranderingen door te voeren die een brede en diepe impact kunnen hebben.
24/11/21
Kunstwerk langs A12 trekt aandacht voor Waterliniegebied (met video)
Automobilisten en fietsers zien op het talud langs de A12 bij Houten vast een beeld van een sluis, e...
23/11/21
Pandemie verpest vakantiesentiment van Nederlanders niet
De pandemie verpest de vakantieplannen van de Nederlanders niet. Ze zijn wel voorzichtiger, bereid om een boosterprik te nemen en boeken later. Dat blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Intussen lopen in Nederland de boekingen voor december als een trein, EuroParcs meldt nu al 30% meer boekingen voor de feestmaand.
23/11/21
Hoe waardeer je een toeristisch plan?
Hoe kun je een (verblijfs)recreatief plan op waarde schatten? Dat blijkt nog heel erg lastig en daarom komt er een cursus.