Geplaatst op: 16-01-2019
Auteur: Hans van Leeuwen
PleisureWorld NRIT

Bouwmarkt Praxis Maastricht maakt plaats voor Leisure Boulevard

Glow Golf – Space Jump – Basic Fit wel of geen synergie?

Bouwmarkt Praxis Maastricht maakt plaats voor Leisure Boulevard
Leisure Dome Parkstad - Kerkrade
Zolang er ondernemers zijn die kansen in de markt zien, ontstaan er op de meest bijzondere locaties nieuwe vrijetijdscentra. Naast de nieuwbouw van dergelijke locaties zoals de Leisure Dome in Kerkrade, The Wall te Utrecht, Breepark in Breda en Miracle Planet in Enschede zien wij met name nieuwe ontwikkelingen in bestaande oudere locaties met voorheen een andere bestemming. Je kunt denken aan een oude gymzaal, een leegstaande kerk maar ook oude fabriekshallen of zelfs bouwmarkten. Voorbeelden zijn de Voltage in Tilburg een oude Phillips Gloeilampenfabriek of de Avontuurfabriek te Loosdrecht wat eerder een oude tennishal is geweest.


Bekend zijn ook de Avontura’s, Indoor Speeltuinen en Krazy Kangaroo, een door Optisport in eigen beheer ontwikkeld indoorconcept. Optisport is een keten die veelal risicodragend gemeentelijke sport- zwemaccommodaties exploiteert en met een nieuwe invulling een hogere opbrengst realiseert in overtallige gymnastiek lokalen en tennishallen.


Bezoek de Expert Meeting Retailtainment – 29 januari 2019:

Expertmeeting Retailtainment – waar retail en leisure elkaar ontmoeten! Binnensteden, winkelcentra en shopping malls zullen om de consument te blijven boeien, meer entertainment moeten gaan bieden. Het integreren van retail en entertainment noemen we retailtainment en wordt dé reddingsboei voor het funshoppen. Nu en in de toekomst zal het integreren van entertainment de retailbeleving rijker maken en zorgen voor extra transacties. Lees hier meer over op: https://www.nritmedia.nl/events/20/expertmeeting-retailtainment/?topicsid=


Goede bereikbaarheid en gratis parkeren zeer belangrijk

De nieuwe Leisure Boulevards zijn allemaal ontwikkeld aan de randen van de stad, makkelijk bereikbaar met veelal gratis parkeerplaatsen. In de directe omgeving vindt men er vaak enkele bekende fastfoodgiganten zoals McDonalds en KFC met enkele grote weidewinkels zoals Intratuin of Decathlon. Een groot bioscoopcomplex is er ook vaak te vinden met uitbaters van o.a. Kinepolis, Pathe of VUE. Het geheel wordt compleet gemaakt met formulerestaurant van Happy Italy (Pizza’s), Beeren (Hamburgers) en een wereldrestaurant of een wokconcept. Wie kijkt naar de nieuwe locaties waaronder Leisure Dome Kerkrade en Breepark Breda ziet een aantal overeenkomsten. De belangrijkste is volumebouw in meerdere lagen zodat er een gestapelde huurprijs wordt gerealiseerd die daarmee in de buurt komt van de commerciële huurprijzen van traditioneel vastgoed.


Kangaroo Enschede


Langzamerhand zien ook zij dat er mogelijkheden zijn voor de leisure in plaats van alleen maar standaard retailaanbod. Een van die ontwikkelaars is het bedrijf Wyckerveste Adviseurs die de Leisure Dome in Kerkrade hebben ontwikkeld en de onlangs geopende Leisure Boulevard in Maastricht. Zij zijn op dit moment op meerdere plaatsen in ons land actief met de ontwikkeling van grootschalige leisure-achtige vastgoedaccommodaties. Mede door de opmars van internetaankopen zijn er meer leegstaande locaties ontstaan die geschikt zijn voor een leisure-achtige invulling. Met een slimme aanpak van de bouw en de clustering van de juiste leisure exploitanten is men in staat dergelijke formule te bouwen.


De hoge huurprijs per m2 was vaak de bottleneck

De gemiddelde huurprijs voor een trampolinepark, indoor speeltuin of glowgolf ligt gemiddeld tussen de € 45,- en € 85,- per m2 per jaar. Er zijn uitschieters naar boven en beneden afhankelijk van omvang, activiteiten, huurtermijn en aantrekkingskracht. Zo weet ik dat er een trampolinepark gevestigd is in een oude fabriekshal met een huur van slechts € 25,- per m2 per jaar. In een van de nieuwere locaties zien wij ingroei modellen bij een huurperiode van minimaal 10 jaar te beginnen met een aanvangshuur in het eerste jaar van € 75,- per m2 per jaar naar wel € 125,- m2 per jaar. In dit laatste geval zien wij problemen ontstaan wanneer men, na enige jaren, in de hoogste schaal terecht komt.


Morgen behandelen we de eerste case JumpSpace

Overmorgen richten we het vizier op Glow Golf


Leisure Dome Kerkrade: http://www.leisure-dome.nl/

Vastgoedontwikkelaar: http://www.wyckerveste.nl/


Soccer in het oude Miracle Planet Complex Enschede

Topics:Leisure
Trefwoorden: leisure, leisureaccommodaties, leisurecentra, vrijetijdsbesteding

CELTH
 






||| Nieuws |||

19/04/24
ZooParc in Overloon biedt bezoekers bijzondere kans: word een dag dierenverzorger
Vanaf mei kunnen bezoekers in de dierentuin een halve dag meelopen met een dierenverzorger en helpen met dagelijkse werkzaamheden bij de verzorging van de dieren.
19/04/24
Liberationroutes in Salland & Twente met persoonlijke verhalen
De Liberation Route Europe die een schakel vormt tussen de belangrijkst regio's tijdens de opmars an de geallieerden, is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt.
19/04/24
Marketing Drenthe lanceert campagne om eigen omgeving te herontdekken
Twee weken lang gaan door heel Drenthe posters hangen in bushokjes om de inwoners van Drenthe te inspireren hun eigen omgeving te verkennen.
19/04/24
Onderzoek naar Europees vaarbewijs
De Europese Commissie wil weten wat de voor- en nadelen van een eventueel uniform vaarbewijs of vaar...
17/04/24
Exclusief voor leden
Jaarbeurs zet campagne congrescoaches op voor vasthouden toppositie
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
Exclusief voor leden
Boekingstrends meivakantie
Met de meivakantie aanstaande komen diverse touroperators met hun boekingstrends. TUI Nederland ziet 10% meer reizigers tijdens de meivakantie in vergelijking met vorig jaar. De VakantieDiscounter ziet een grote belangstelling voor een all-inclusive naar Turkije.
17/04/24
Exclusief voor leden
Erfgoeddag met thema 'Thuis'
Zondag 21 april is het Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel. Een 700-tal erfgoedorganisaties biedt meer dan 1.000 gratis activiteiten aan. Het thema van de Erfgoeddag is 'Thuis'.
17/04/24
ANVR pleit voor flexibiliteit rondom schoolvakanties
De ANVR pleit voor meer flexibiliteit rondom schoolvakanties. Hiermee wordt vakantiedrukte beter gespreid op wegen en luchthavens, maar ook op de bestemmingen zelf, meent ANVR. Frank Oostdam reageert op het gemaakte position paper over de gewenste flexbiliteit.

||| Agenda |||

14/05/24
14/05/24 t/m 14-05-24: Bekendmaking ‘Top 10 Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’
Op dinsdag 14 mei organiseert Pleisureworld bij Yala in Emmeloord de bekendmaking van de ‘Top 10 M...
23/05/24
23/05/24 t/m 23-05-24: LDA Kennisdag 2024
Op donderdag 23 mei organiseert de Landelijke Data Alliantie weer haar jaarlijkse Kennisdag. Locatie...
27/05/24
27/05/24 t/m 27-05-24: Sustainable Tourism Mobility Forum
De Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen ...
05/06/24 t/m 07-06-24
05/06/24 t/m 07-06-24: THE INC Conference
Van 5 tot en met 7 juni 2024 is de Hotelschool The Hague gastheer van de internationale INC Conferen...
11/06/24
11/06/24 t/m 11-06-24: Openhuis Posta7 - FEC & Retailtainment
Op dinsdag 11 juni organiseert Pleisureworld Openhuis bij FEC Posta7. Dat is dé hotspot ...