Geplaatst op: 26-09-2018
Auteur: Marc Gerlings

Kom naar Zet je regio op de kaart (en 5 redenen waarom)

Kom naar Zet je regio op de kaart (en 5 redenen waarom)
Op 1 november 2018 vindt in Roermond plaats de inspirerende vakdag Zet je regio op de kaart. Jij bent er toch ook bij? Natuurlijk kom je er beladen met kennis en praktijkvoorbeelden van terug maar er is meer.

1) Topsprekers

Elizabeth Pilat, Joep Naber, Henk van Voornveld, Stefan Hartman, Anya Niewierra en Paul Makken om maar een paar topsprekers te noemen. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Dat ze precies weten hoe je regio’s ontwikkelt en op de kaart zet. Ieder met zijn eigen specialisaties maar allemaal kennen ze de lastige uitdagende praktijk.

2) Praktijk, met de handen in de klei

Van ervaringen in het jonge Afsluitdijk Wadden Center tot en met hoe je in één weekend heel veel online aandacht voor je regio krijgt. De vakdag zit vol met echte praktijkvoorbeelden, van sprekers die het hebben opgezet en meemaakten.

3) Innovatieplein

Het innovatieplein is permanent open tijdens de dag. Je kunt hier makkelijk netwerken of bijvoorbeeld nog eens de sprekers vragen stellen. Neem daarom zeker je eigen ideeën voor je regio mee en vraag om feed back.

4) Zet je regio op de kaart Award 2018

Op het einde van de dag wordt de Zet je regio op de kaart Award 2018 uitgereikt. Welke regio is top in Nederland in ontwikkeling en marketing? We zijn heel nieuwsgierig. Het is meteen een moment van benchmark om te zien waar jij met je regio staat.

5) Nederland in beeld

De dag vindt plaats in Roermond maar bewust is gekozen om Nederland breed, kennis en praktijkvoorbeelden te bieden. Van Friesland tot en met Limburg, heel veel regio’s komen aan bod.

Schrijf je vandaag nog in en kom op donderdag 1 november 2018 naar Roermond.
Trefwoorden: vakdag, regio, marketing, beleid, inspiratie, kennis, netwerk

||| Blogs |||

12/09/22
Janken om personeel
De gastvrijheidssector zucht na de coronacrisis onder de personeelscrisis. Kunnen ze na de pandemie ...
12/07/22
Het roer om!?
Het roer om!?
12/07/22 · Duurzaam toerisme · Guido Aerts | Lees meer
Minstens sinds de start van de pandemie maar zeker sinds het ingaan van de versoepelingen is de zoge...
28/04/22
Geef toerisme een nieuwe toekomst
Nee, het is niet normaal zoals het er dit paasweekend op de Amsterdamse Wallen aan toeging. De uitwa...
31/03/22
Build Back Better
Aan het begin van de Coronacrisis leek er veel draagvlak te zijn voor misschien wel fundamentele ver...
13/01/22
Toerisme & Gastvrijheid nieuw thema in onderzoeksambities hogesholen
Op 23 november presenteerden de hogescholen hun onderzoeksambities aan demissionair minister van ond...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

29/11/22
Exclusief voor leden
Internationaal veel reisplannen
Internationaal zit reizen weer helemaal in het systeem van de consument. Maar liefst 63% plant de komende twaalf maanden een vakantiereis. Zij hebben een duidelijke voorkeur voor duurzame en sociaal verantwoorde merken en bestemmingen.
29/11/22
Waar zijn die mbo studenten-talenten recreatie?
De instroom van studenten in mbo recreatieopleidingen blijft achter. De klassen worden steeds kleiner. Nieuwe medewerkers zijn lastig te vinden en veel huidige medewerkers verruilen de recreatie voor andere sectoren. HISWA-RECRON en FNV Recreatie willen de sector wakker schudden op het congres op 6 december ‘Recreatie terug op de kaart’.
28/11/22
Stationsgebied Helmond maakt schaalsprong met placemaking
Het Stationskwartier moet dé ontmoetingsplek worden van Helmond en de regio. Met veel groen en een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Dat is de ambitie van de gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant.
28/11/22
Exclusief voor leden
Schoon water en gezonde boden leidend bij beleid gebiedsontwikkeling
Voldoende en schoon water en een gezonde bodem wordt het uitgangspunt voor gebiedsontwikkeling. Daarom wil het kabinet water en bodem sturend laten zijn bij beslissingen over de inrichting van ons land. Dat heeft de ministerraad besloten, op voorstel van minister Harbers en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Dat beleid is van invloed op de recreatiegebieden en recreatiebedrijven.
28/11/22
Avonturenboerderij Molenwaard werkt samen met Keukenhof
In Keukenhof zijn de tuinmannen druk aan het planten voor seizoen 2023: 5 van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant. Fien & Teun hielpen samen met een aantal kinderen de tuinmannen een handje. In het voorjaar keert het duo van Avonturenboerderij Molenwaard terug naar Keukenhof tijdens de meivakantie.
25/11/22
Holidayguru.nl wint award voor Beste Website van het Jaar 2022 in categorie Reizen
Dit jaar is de award voor Beste Website van het Jaar 2022 in de categorie Reizen gewonnen door Holidayguru.
25/11/22
Exclusief voor leden
Groningen bestelt waterstoftreinen
Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen.
24/11/22
Allereerste winteropening Walibi
Voor het eerst in zijn geschiedenis is er een winteropening van attractiepark Walibi. Deze kerstvakantie vindt Bright Nights; Rides & Lights, hét nieuwe winterevenement van Walibi Holland plaats.