Geplaatst op: 20-09-2018
Auteur: Marc Gerlings
Pleisureworld NRIT
Publicatie: Recreatie & Toerisme, september 2018

Ondernemers zoeken ontwikkellocaties

Kwantiteit telt maar meer aandacht voor kwaliteit

Ondernemers zoeken ontwikkellocaties
Hotel, horeca en ontwikkellocatie De Rotonde langs de A2 bij Enspijk.

De trend naar meer luxe bij kampeerterreinen en bungalowparken geldt al lang. Dat merkt ook Maas recreatie bedrijfsmakelaardij. Directeur Klaas van Erp ziet bij de veranderingen in de markt van het recreatieve vastgoed dat ontwikkellocaties extra gewild zijn.


Kocht je vroeger een camping of bungalowpark dan was je dagelijks bezig met de exploitatie. Dat geldt anno 2018 ook maar de snelheid van innovaties zorgt er voor dat mensen die op zoek zijn naar recreatief vastgoed verder kijken dan de bestaande mogelijkheden. Het gaat niet meer om dat centrumgebouw en hoeveel groen er is, de potentiële ontwikkelingen worden alvast meegewogen in het koopproces.


Ontwikkelen in kwaliteit

"We zien veel vraag naar locaties maar meteen horen we potentiële kopers spreken over ontwikkelingen die zij in hun hoofd hebben. Gold vroeger nog dat ontwikkeling samenhing met kwantiteit van het aantal plaatsen, nu gaat de discussie steeds meer over het verbeteren van kwaliteit. De trend naar meer luxe daar houden kopers zich bewust mee bezig,” vertelt Klaas van Erp.


Dat zorgt ook voor een dynamisch koop- en verkoopproces. Veel ontwikkelingen zijn nog niet te voorzien maar nieuwe eigenaren kijken of bestaande gebouwen een opwaardering kunnen krijgen. Ook komt de vraag naar voren of er ruimte is voor kwalitatieve en kwantitatieve uitbreidingen. Klaas geeft verkopende partijen het advies mee om goed te kijken naar de kansen van een locatie. "Vertel meer over wat kan en benadruk zeker ook de sterke punten van het moment,” meldt Klaas. Dat geeft vertrouwen dat de exploitatie goed loopt en dat kopers zich al een voorstelling kunnen maken van de kansen die er zijn. Dat is geen eenvoudig proces want het vraagt om een creatieve instelling om de potentie te zien. Met voorbeelden kan dat dynamische proces ondersteund worden.


Trend ontwikkellocaties

Klaas: "Ontwikkellocaties, dat is toch wel de trend in recreatief vastgoed van het voorjaar en de zomer van 2018. Het maakt het vak van makelaar nog interessanter. We moeten altijd goed op de hoogte zijn van markttrends maar daarbij ook kunnen uitleggen wat dat kan betekenen op de schaal van de locatie. Vrijwel alle kopers zoeken naar groei. Hoe meer je dat in kwantiteit en kwaliteit kunt bieden, hoe soepeler het proces gaat. Bij veel overdrachten ben ik nu heel benieuwd hoe alle nieuwe concepten er over een paar jaar uitzien. Het vak van makelaar is er na de crisis die tot eind 2016 duurde een stuk leuker op geworden.”


Wil je meer weten over ontwikkellocaties en recreatief vastgoed, neem dan contact op met Klaas van Erp: 073-640 88 88.

Link: https://www.maasrbm.nl
Trefwoorden: verblijfsrecreatie, watersport, vastgoed

||| Blogs |||

25/11/21
Verduurzaming Toerisme in Nederland moet sneller
Jos Vranken en Martin Cnossen nodigen de sector uit om een duurzame versnelling in te zetten.
08/11/21
Gooi je oude schoenen niet te vroeg weg
Bij de oprichting van je bedrijf is je concept cruciaal. Wat is je product, wie behoort tot de doelgroep, welke prijs vraag je, wat is het onderscheidend vermogen, wat is de toegevoegde waarde van je bedrijf? En nog 10 vragen uit het boekje voor beginners. Als een bedrijf eenmaal draait lijkt het allemaal vanzelf te gaan toch? Niet is minder waar natuurlijk. Waar wij de echte uitdaging zien is als een bestaand bedrijf wil of moet transformeren naar een ander of aanvullend concept. De winkel verbouwen als het ware, terwijl die wel open moet blijven.
14/10/21
Varkens in nood op Lisboa Airport
Claustrofobie. Je vraag er niet om. Dat heb je, of niet. En fijn is het geenszins. Hele kleine liften? Ik neem de trap wel. Al is die 10 verdiepingen hoog. Grote mensenmassa’s? Ik vermijd ze liever. - Marcel Baltus komt terecht in terminal 2 van Lisbon Airport en krijgt veel waardering voor Schiphol.
20/09/21
New opportunities arise
New opportunities arise
20/09/21 · · Roland Kleve | Lees meer
This edition, with many in-depth articles, highlights the past corona period (what hit us?) but also looks ahead and focuses on new opportunities for our ‘new normal’. Here is an assembly of passioned articles written by our lecturers, students and industry partners.
16/07/21
Van duurzaam herstel naar  een duurzame sector
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt (21 mei jl.) “wereldwijd 14 procent minder coronabesmettingen dan vorige week”. Het herstel van de gastvrijheidssector lijkt daarmee met de toenemende vaccinatiegraad ingezet. Maar of er ook daadwerkelijk sprake is van een duurzaam herstel, dat is maar de vraag ...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

02/12/21
Utrechtse Heuvelrug voert verplicht Ruitervignet in
Ruiters en menner moeten met ingang van 1 januari 2022 op de Utrechtse Heuvelrug een Ruitervignet aanschaffen. Een bijzondere stap om het onderhoud van de ruiterpaden te bekostigen.
02/12/21
“Het beantwoorden van reviews beïnvloedt verkoopcijfers”
Bijna iedereen leest wel eens reviews op het internet. Die reacties (en de manier waarop een onderne...
02/12/21
Staycation weer populair: 70% Nederlandse vakantiehuizen bezet door Nederlanders
Met de groeiende onzekerheid rondom de coronamaatregelen kiezen Nederlanders weer steeds meer voor e...
02/12/21
Exclusief voor leden
Kasteel Hoensbroek kaapt Museumprijs weg voor Volkenkunde en Amsterdam Museum
Vanmorgen werd Kasteel Hoensbroek, tijdens de live uitzending van Koffietijd, verrast met het nieuws dat het met een overtuigende 41% van de publieksstemmen (27.745 stemmen), de VriendenLoterij Museumprijs 2021 in de wacht heeft gesleept.
02/12/21
Bouw van nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen gestart
Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het ni...
02/12/21
Fries Museum biedt meer voor mensen met visuele beperking
Speciaal voor bezoekers met een visuele beperking organiseert het Fries Museum rondleidingen die een nieuw perspectief bieden op de tentoonstellingen Icons en Ferhaal fan Fryslân. Vooral voelen wordt ingezet om de tentoonstelling te beleven.
02/12/21
CityLab010 levert vooral duurzame ideeën op
De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vooruitstrevend plan voor de stad. In toerisme zijn meerdere living labs actief en daarom is het goed om te zien wat uit dit stadslab komt. Circa 150 aanvragen zijn ingediend, waarvan 49 initiatieven door de vakkundige stadsjury van CityLab010 zijn uitgekozen.
01/12/21
Showroom met 80 verschillende leaseboten
Kun je een boot leasen en in een showroom uitkiezen? Nog niet maar vanaf 6 december wel.