Geplaatst op: 29-08-2018
Auteur: Marc Gerlings

Dinosaurussen in de dierentuin

Dinosaurussen in de dierentuin
Trend: doe iets met dino’s in 2018. Je kunt er dit jaar bijna niet omheen. Na grote evenementen in de Utrechtse Jaarbeurs en in Schiedam pakt nu ook dierentuin Koninklijke Burgers’ Zoo met dinosaurussen. Net een iets andere beleving waarbij je soms denkt dat de uitgestorven dieren toch nog leven. Het gebrul gaat samen met een educatief programma.

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert in de herfstvakantie van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober 2018 het evenement Dino’s in the Zoo. Meer dan 50 reusachtige brullende en bewegende dinosaurussen doemen overal op, verspreid door het hele dierenpark. Het grootste exemplaar is een indrukwekkende Brachiosaurus met een lengte van maar liefst 12 meter.

Meer dan 50 dinosaurussen

De Tyrannosaurus rex (9 meter) ontbreekt natuurlijk niet als één van de meest gevreesde roofdieren uit de hoogtijdagen van de dinosaurussen. Net zo min als de Brachiosaurus (12 meter), een vreedzame planteneter van reusachtige afmetingen. Of de kenmerkende Triceratops (9 meter), die met zijn drie geduchte scherpe hoorns voor op de kop wel wat weg heeft van de hedendaagse neushoorns. De vliegende Pterodactyls (4 meter) of de zwemmende Plesiosaurussen (4 meter) illustreren de complete heerschappij van deze oerreptielen ter land, ter zee en in de lucht in het Mesozoïcum.

Interactief educatief programma
Van 13 tot en met 28 oktober 2018 verzorgen dierentuingidsen dagelijks om 10.00 uur een dinosaurus-gerelateerde rondleiding, waarbij specifieke kenmerken van dinosaurussen vergeleken worden met reptielen en vogels die nu nog leven. In de Bush staat in dezelfde periode dagelijks van 11.00 tot 13.00 uur een infotafel over dinosaurussen. Op de route langs de dinosaurussen staan diverse informatieborden over deze reusachtige reptielen. Tenslotte kunnen kinderen ook gratis een dinosaurus-speurtocht bij de informatietafel meenemen.

Dino’s in de Parkwinkel
In de Parkwinkel bij de hoofdingang van Burgers’ Zoo zijn tijdens het evenement Dino’s in the Zoo thematische dinoknuffels verkrijgbaar, net als boeken over dinosaurussen en diverse andere dinosaurus-merchandise.

Praktische informatie
Dino’s in the Zoo is van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 18.00 uur. Bezoekers betalen de normale entreeprijs van Burgers’ Zoo, waarbij dit evenement is inbegrepen. Abonnementhouders mogen Dino’s in the Zoo gratis bezoeken. Alle achtergrondinformatie en een eerste sfeerimpressie van het evenement is te vinden op www.burgerszoo.nl/dinos.
Trefwoorden: dierentuin, attractie, recreatie

CELTH
 





||| Nieuws |||

25/03/24
Exclusief voor leden
Goed toeristisch jaar voor Royal Delft
Dat het inkomend toerisme in 2023 weer volop draaide zagen ze ook bij Royal Delft. De bezoekersaantallen en omzet groeiden fors. Het bedrijf richt zich met een unieke propositie op de toeristische markt.
13/12/23
Impact maken met Bureau Ruimte voor Vrije Tijd
Door de toenemende vraag naar beleidsvisies en onderzoeken over recreatie en toerisme is Bureau Ruimte voor Vrije Tijd op zoek naar een projectleider vrijetijdseconomie.
05/12/23
26 miljoen euro voor grote winkelgebieden in negen gemeenten
Negen gemeenten ontvangen in totaal 26 miljoen euro om hun winkelgebied aan te pakken. Dat heeft minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekendgemaakt.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
21/04/23
Met Hospitality Pact Regio Zwolle presenteert vrijetijdssector zich als aantrekkelijke werkgever
Op vrijdag 14 april 2023 is in het Mac3Park Stadion in Zwolle het Hospitality Pact Regio Zwolle ondertekend door vertegenwoordigers van de overheid, het beroepsonderwijs en ondernemersorganisaties actief in de vrijetijdssector.
15/02/23
Hartverwarmend Noordwijk
Campagne Valentijnsdag in Noordwijk. Genieten van "love" op het gebied van culinair, hotels en winkels en een hartenjagen speurtocht.
16/01/23
Beste seizoen ooit voor Europa-Park
Europa-Park in Duitsland heeft in het seizoen 2022 voor het eerst meer dan zes miljoen bezoekers in één seizoen ontvangen. Het park wordt daarmee door de bezoekers ‘beloond’ voor de 80 miljoen euro die de afgelopen drie jaar in het park werd geïnvesteerd. Maar er zijn ook grote uitdagingen.
10/01/23
Exclusief voor leden
Binnensteden weer iets aantrekkelijker voor retail
Investeringsmaatschappij Syntrus Achmea Real Estate & Finance geeft een signaal af dat winkelformules weer meer kansen krijgen in een aantrekkelijke stad.