Geplaatst op: 04-07-2018
Auteur: Redactie
NRIT Media

Kick off Gastvrije Binnenstad Eindhoven

Kick off Gastvrije Binnenstad Eindhoven

Eindhoven is een van de 4 pilot-steden in het landelijke project Gastvrije Binnenstad. Het project draait om het verhogen van de gastvrijheid in de stad door het trainen van medewerkers in de horeca en retail, van culturele instellingen en hotels en van de Ergon om naast hun normale werkzaamheden ook ambassadeur van Eindhoven te worden.


Er is bewust gekozen om te investeren in mensen, zodat de stad weer een sociale ontmoetingsplaats wordt en gastvrijheid uitstraalt. Zodat bezoekers zich gastvrij ontvangen voelen, daardoor vaker terugkomen en langer blijven én dit op hun beurt uitdragen naar de mensen om zich heen. 

Eindhoven zet naast de ambassadeurs, ook in op city hosts die de gastvrijheid op straat en tijdens evenementen naar een hoger niveau gaan brengen.

Project coördinatie
Het landelijke project is geïnitieerd door Stad&Co. Zij voeren het landelijke projectleiderschap. Lokaal trekken Eindhoven247 en Stad&Co gezamenlijk op en voert Eindhoven247 de project coördinatie. 

Metingen onderzoeksbureau
Een landelijk onderzoeksbureau heeft een nulmeting uitgevoerd in alle pilotsteden om de gastvrijheid te meten. Verder in het jaar volgt er een tussenmeting en een eindmeting, onder meer door het inzetten van mystery guests. Omdat nauw wordt samengewerkt met de Stichting Gastvrij Den Bosch en hun Blauwe Engelen die als geen ander weten wat Eindhoven wil bereiken, zullen zij worden ingezet als mystery guest. Hiermee kan er een groeicurve getoond worden en het belang van het project worden onderstreept.

Werving city hosts
De wervingsactie is gestart voor city hosts (internationals en Eindhovenaren). Er zijn al diverse aanmeldingen van zowel internationals als Eindhovenaren. De werving loopt tot half augustus. Ook wordt er gewerkt aan een passende herkenbaarheid en naam voor de city hosts.

Pilotjaar 2018
Eindhoven wil het project Gastvrije Binnenstad voortzetten na het pilotjaar 2018. BIZ Centrum Eindhoven heeft inmiddels een financiële bijdrage aan het project toegezegd.

Link: http:/http://www.eindhoven247.nl/nl
Trefwoorden: gastvrije binnenstad, werving city host

||| Blogs |||

06/05/20
Waarom we vooral in onze vrije tijd moeite hebben met de lockdown
We leven inmiddels meer dan 7 weken in een inteligente lockdown. Een ingrijpende maatregel om het Co...
26/03/20
De wederopbouw van de vrijetijdssector
Wat gaat de coronacrisis onze sector van almaar meer-meer-meer opleveren? Wat boeit onze gasten in de toekomst nu echt?
14/01/19
Oude strijder
Er waren mij de laatste jaren al heel wat kwalificaties opgespeld en toch heb ik er weer een nieuw...
13/12/18
Recreatieondernemer: generalist of specialist?
Na de Tweede Wereldoorlog werd het verschijnsel toerisme maatschappelijk steeds belangrijker. Vo...
10/07/18
Gastvrijheidssector: katalysator voor ontwikkeling
"Kamer denkt over glas wijn bij de kapper”, zo luidde de kop bij het NOS deze week. Een slijt...

||| Twitter |||

||| Nieuws |||

14/09/22
Exclusief voor leden
Waarom tikte ACM kampeergigant Decathlon op de vingers?
Kampeer- en sportwinkelketen Decathlon en modeketen H&M zeggen toe duurzaamheidsclaims op hun kleding en/of websites aan te passen of niet meer te gebruiken. ACM tikte hen op de vingers omdat de duurzaamheidsclaims niet te controleren zijn. Een case die verhelderend kan zijn over wat wél en niet misleiding is bij duurzaamheidsclaims.
06/09/22
Exclusief voor leden
Aanstaande ouderen gaan voor vakanties en weekendjes weg
Een leuke bijvangst van een retailonderzoek van ABN-AMRO naar het koopgedrag van aanstaande ouderen.
09/05/22
Exclusief voor leden
Gemeenten kunnen financiële hulp aanvragen voor levendige winkelgebieden
Van 9 mei tot en met 30 mei 2022 kunnen Nederlandse gemeenten financiële ondersteuning aanvragen om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt voor deze ronde in totaal 22 miljoen euro beschikbaar.
04/03/22
Real-time drukte meten in Gelderland: Wat leverde dat op?
De eerste resultaten van de Druktemonitor Gelderland zijn bekend. Op de 80 locaties waar de monitor werd ingezet zijn bijna 240 miljoen bezoeken geteld. Bijzonder is de methode waar real-time, anoniem en automatisch wordt geteld.
13/12/21
De nieuwste trends in toerisme, recreatie en vrije tijd
Vandaag verschijnt de 40ste editie van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd. Wat in de jaren tachtig van de vorige eeuw begon met een dun boekje rond het toen nieuwe ContinuVakantieOnderzoek (CVO) is in veertig jaar uitgegroeid tot een volwaardig jaarboek voor de gehele toerisme- en vrijetijdssector met trends, data, ontwikkelingen en inspiratie.
07/10/21
Toeristische Infodesk bij Designer Outlet Roermond
De Designer Outlet Roermond beschikt sinds kort over een toeristische Infodesk in de nieuwe Guest Services Terminal. De bedoeling is het winkelende publiek op piekmomenten actief te informeren over de uitgebreide toeristische en recreatieve mogelijkheden in de binnenstad en de regio.
27/05/21
FNV: Schipholbaas moet winkeleigenaren See Buy Fly terugfluiten
De FNV wil dat Schipholbaas Dick Benschop de directie van de See Buy Fly-winkels terugfluit. Dat sch...
12/03/21
Musea openen museumshops
De musea mogen nog niet open door de geldende coronamaatregelen. Toch gaan diverse musea een klein beetje open doordat de museumwinkels winkelen op afspraak mogen uitvoeren.