Geplaatst op: 07-04-2017

Hoe maak je Noord-Nederland nog aantrekkelijker voor bezoekers?

Hoe maak je Noord-Nederland nog aantrekkelijker voor bezoekers?

Op 11 en 12 april 2017 vindt het AIHR congres plaats waar onderzoekers en studenten van Stenden Hotel Management School de kracht van onderzoek en innovatie in de gastvrijheidsindustrie tonen.Het jaarlijkse congres wordt georganiseerd door het onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School, en gaat dit jaar over Innovatie in Gastvrijheid.


Tijdens het congres bespreken de onderzoekers, gastsprekers en studenten ontwikkelingen, innovaties en mogelijkheden om de winstgevendheid en de klanttevredenheid te vergroten van bezoekers aan Leeuwarden. Onderwerpen zijn:

·Wat kan innovatie betekenen voor de gastvrijheidsindustrie?
Online data biedt steeds meer data voor horeca. Denk hierbij aan boekingssites en review mogelijkheden. Ook bij duurzame innovatie wordt stilgestaan. Welke kansen bieden al deze ontwikkelingen? Hoe kan dit optimaal worden ingezet? Hoe gebruiken we alle ontwikkelingen van nu zo goed en efficiënt mogelijk in de gastvrijheidssector?


·Culturele hoofdstad 2018.

Professor en lectorHospitality Studies, Conrad Lashley:"We kijken er naar uit om te zien wat dit congres juist voor het noorden kan betekenen. In de aanloop naar Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 willen zo veel mogelijk toeristen naar Noord-Nederland krijgen en dat zij zeer tevreden zijn over de ontvangen dienstverlening. De innovaties die aan bod komen tijdens dit congres kunnen hier zeker bij helpen”.


·Kunstwerk van sigarettenpeuken

Een van de onderwerpen is duurzame innovatie tijdens evenementen. Professor en lector Sustainability in Hospitality and Tourism Elena Cavagnaro vertelt alvast: "Op een festivalterrein ziet iedereen de kapotte plastic bekers op de grond liggen. Sigarettenpeuken daarentegen vallen niet op. Ze zijn echter uiterst giftig! Een peuk kan in enkele uren een kleine plas water verontreinigen. Daarnaast zijn de filters van de sigaretten geen afval. Het kan een grondstof zijn. Zo worden er al vogelhuisjes van gemaakt. Samen met kunstenaar Isaac Monté is, van de peuken die tijdens Welcome to the Village zijn verzameld, een kunstwerk gemaakt”. Dit kunstwerk wordt op de tweede dag van het congres onthult door Jan AtzeNicolai, wethouder van gemeente Leeuwarden en Sjoerd Bootsma, directeur van Welcome to the Village.

CELTH
 





||| Nieuws |||

18/03/24
Lidstaten willen toerisme hoog op de agenda van de nieuwe Europese Commissie
Toerisme blijft in Europa hoog op de politieke agenda staan. De huidige Europese Commissie zal na de verkiezingen haar uiterste best doen toerisme op EU-niveau goed op de agenda te houden.
30/01/24
PD-kandidaat: Kansen voor hotels door CSRD
In het Professional Doctorate voor Leisure, Tourism & Hospitality traject is Armand Odekerken ingestapt. Odekerken onderzoekt hoe verschillende hotelketens duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren die voldoen aan de wetgeving over Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).
11/01/24
Vier nieuwe projecten van CELTH
De onderzoekers van CELTH zijn samen met werkveldpartners met maar liefst vier nieuwe projecten gestart. De projecten richten zich op een bewonersprofijt en -betrokkenheid, een eerlijker verdeling van de voordelen van toerisme en een rankingsystematiek voor duurzame prestaties van natuurhuisjes.
23/10/23
Forumdiscussie: Ensut Screw Up - Leisure in Stedelijke Gebiedsontwikkeling
Het Expertise Network Sustainable Urban Tourism (ENSUT), Sweco en J2Leisure organiseerden met ondersteuning van CELTH en ABN AMRO een interessante paneldiscussie over leisure en stedelijke gebiedsontwikkeling.
09/10/23
NRIT interviews experts arbeidsmarkt en vakantieparken
Dinsdag 14 november 11.00 uur, Dubbelinterview NRIT Media met Jeffrey Belt (adjunct-directeur HISWA-RECRON) en Simone Romijn (Kenniscentrum CELTH) over de arbeidsmarkt en human capital. Woensdag 15 november 11.00 Dubbelinterview NRIT met Klaas van Erp en Jappe Eggink (Maas recreatie bedrijfsmakelaardij) over vakantieparken, trends en de kracht van vastgoed.
30/06/23
Sector tekent Hospitality Pact
Organisaties uit de gastvrijheid- en vrijetijdssector slaan de handen ineen. Vandaag lanceren zij het Hospitality Pact. Het doel van dit Pact is om met elkaar samen te werken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarktuitdagingen van vandaag en morgen.
26/04/23
Internationale conferentie over consumentengedrag in toerisme naar Nederland
De Breda University of Applied Sciences heeft een toonaangevende internationale conferentie binnengehaald. De vijftiende editie van het jaarlijkse Consumer Behaviour in Tourism Symposium (CBTS) is van 31 mei tot 2 juni 2023 in Breda.
23/03/23
Trendcongres 2023: Tourism Futures
Na de pandemie gaan we eindelijk weer live met het Trendcongres. Het team van NRIT heeft samen met de hogescholen een mooi programma gemaakt rond het thema Tourism Futures.

||| Agenda |||

18/04/24
18/04/24 t/m 18-04-24: TRENDCONGRES 2024
Op donderdag 18 april 2024 organiseert NRIT samen met de opleidingen Tourism Management van de Neder...
24/06/24 t/m 26-06-24
24/06/24 t/m 26-06-24: CBTS 2024
Van 24 tot en met 26 juni organiseert de Breda University of Applied Sciences de jaarlijkse CBTS-con...
25/06/24 t/m 28-06-24
25/06/24 t/m 28-06-24: Atlas Annual Conference 2024
Onder het thema 'Navigating the Future' organiseert de Breda University of Applied Sciences van 25 t...