Deze website maakt gebruik van cookies.Meer informatieDeze melding verbergen

Geplaatst op: 16-06-2016
Auteur: Ton Vermeulen
NRIT Media

Horecava groeit tegen de stroom in

Horecava groeit tegen de stroom in
Waar veel vakbeurzen last hebben van teruglopende belangstelling van zowel bezoekers als standhouders groeit de Horecava als kool. Vorig jaar met 12% meer deelnemende bedrijven en 15% meer bezoekers. In Nederland sneuvelde vorig jaar 10% van alle vakbeurzen en kregen de bezoekersaantallen een vergelijkbare tik. In tegenstelling tot die landelijke ontwikkeling wordt de Horecava alleen maar groter. Voor de komende editie wordt zelfs een extra beurshal in gebruik genomen. De Horecava profiteert van een strakkere beursindeling waardoor standhouders makkelijker met de juiste klanten in contact komen. Het feit dat de beurs zich heeft ontwikkeld tot hét ontmoetingsmoment van het jaar voor horecaprofessionals helpt ook enorm mee.


De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ (food) krijgen een eigen hal en het aanbod wordt uitgebreid met de lokale- en wereldkeuken. Beleving staat daarbij centraal. De interesse in deelname aan de beurs is groot, ruim 70 procent van de totale beursvloer is inmiddels volgeboekt. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.


Beurs strakker ingedeeld

Het succes is de organisatie niet aan komen waaien vertelt beursmanager Luuk Scholte: "Twee jaar geleden zijn we de beurs strakker gaan indelen. De gesegmenteerde halindeling vergroot de vindbaarheid voor onze bezoekers en zorgt ervoor dat de deelnemende bedrijven de juiste klanten ontmoeten. De producenten en leveranciers van levensmiddelen en versproducten stonden echter nog verspreid over een aantal hallen. Dit, tezamen met een toenemende interesse in deelname aan de Horecava, heeft ons doen besluiten de beurs uit te breiden met een hal waar alle aanbieders van food bij elkaar staan. Hiermee kunnen we het segment Levensmiddelen de aandacht geven die het verdient. Door deze ontwikkeling is het tevens mogelijk de segmenten Koffie en Bakkerij in één hal te plaatsen. Het aanbod en de beleving worden nog completer en aantrekkelijker voor de bezoekers.”


Nieuwe food hal voor lokale en globale trends

De nieuwe food hal staat bol van lokale en globale trends. Zo krijgt ‘Vers & Puur’ een plek in deze hal. Dit paviljoen staat volledig in het teken van ambacht, vers, biologisch, duurzaam, fair trade en maatschappelijk verantwoord eten. Daarnaast staat de lokale gastronomie in het middelpunt door het uitrollen van het concept ‘Van bron tot bord’; foodproducten en gastronomische helden uit verschillende Nederlandse regio’s krijgen hier een podium. Tevens biedt de food hal onderdak aan het nieuwe subsegment ‘Wereldkeuken’, met onder andere een Aziatisch en Italiaans paviljoen.



Continuering nieuwe opzet Drankenhal

Het succes afgelopen editie van de vernieuwde opzet van de Drankenhal, een lichte hal in festivalsetting, zorgt voor continuering en verdere uitbreiding. Naast de segmenten Levensmiddelen, Dranken, Koffie, Thee & Cacao en Bakkerij vindt de bezoeker een uitgebreid aanbod in de segmenten Fastservice, Dienstverlening, Grootkeuken en Inrichting & Inventaris. Binnen de segmenten is volop aandacht voor trends en ontwikkelingen in de vorm van workshops, demonstraties, wedstrijden en presentaties die de ondernemers op nieuwe ideeën brengen.


Interesse voor deelname Horecava groot

De inschrijvingen voor Horecava 2017 verlopen voorspoedig. "Ruim 70% van de beursvloer is al volgeboekt, wat staat voor 300 bedrijven, aldus Scholte. "We merken dat de waardering voor de Horecava voortkomt uit positieve reacties op vorige edities; 95% van de exposanten heeft de afgelopen beurs zijn belangrijkste deelnamereden behaald. Meer informatie over deelnemen is te vinden op horecava.nl.


Over Horecava

De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2017 in RAI Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.horecava.nl. Horecava is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Topics:Horeca
Trefwoorden: horeca, beurzen

CELTH



||| Nieuws |||

16/06/25
Exclusief voor leden
PMV neemt 39 procent belang in Brussels Airport
Op 13 juni heeft PMV, de Participatiemaatschappij Vlaanderen een overeenkomst bereikt met het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Plan, OTPP, om haar onrechtstreeks belang in Brussels Airport Company te verwerven.
16/06/25
ZOOmer Festival in DierenPark Amersfoort
Deze zomer, van 23 tot en met 26 juli, verandert DierenPark Amersfoort van 16.00 tot 21.00 uur in een vrolijk festivalbos voor het hele gezin. Tijdens het ZOOmer Festival kunnen bezoekers genieten van swingende muziek, entertainment en foodtrucks, allemaal te midden van de dieren.
16/06/25
Exclusief voor leden
Rijden in het buitenland? Toch wel eng
34 procent van de Nederlandse vrouwen vindt autorijden in het buitenland spannend, terwijl 82 procent van de mannen gerust achter het stuur stapt.
13/06/25
Vliegtickets en prijzen overnachtingen vakantieparken drukken inflatie
De inflatie is gedaald van 4,1 in april naar 3,3 procent in mei van dit jaar, meldt CBS. Bijzonder i...
13/06/25
ABN AMRO presenteert Bourgondische Lunchindex 2025
Nederlanders lunchen snel en efficiënt, Belgen nemen de tijd voor contact en culinaire beleving. Dat blijkt uit het nieuwe rapport van ABN AMRO, getiteld 'Lunchcultuur in de Lage Landen: kansen voor een Bourgondische lunchrevolutie'. De bank onderzocht de lunchbestedingen in Nederland en België en ziet grote verschillen die economische kansen bieden voor horeca, toerisme en grensoverschrijdende samenwerking.
13/06/25
Nederlanders besteden miljarden aan dagattracties
De afgelopen drie jaar gaven Nederlanders ruim €3,1 miljard uit aan bezoeken aan attractieparken en dierentuinen. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen van onderzoeksbureau Multiscope, gebaseerd op een enquête onder meer dan 4.100 Nederlanders.
13/06/25
Exclusief voor leden
Meer aanlegmogelijkheden voor recreatievaart in Laag-Holland
Er komen 26 zogenaamde ‘landvasten’ in de regio Laag-Holland. Dit zijn openbare aanlegsteigers. In de Purmerringvaart is onlangs de eerste geplaatst, speciaal bedoeld voor de kleine recreatievaart. Deze zogenoemde ‘landvast’ is geschikt voor sloepen, fluisterboten en in sommige gevallen ook voor kano’s en SUP’s.
13/06/25
Exclusief voor leden
Albron en Hutten gaan samen verder als Hai
Albron en Hutten hebben vandaag hun nieuwe gezamenlijke organisatienaam bekendgemaakt: Hai – Hutten Albron Impactmakers. De naam symboliseert de gelijkwaardige samenwerking tussen beide bedrijven en hun gedeelde ambitie om maatschappelijke impact te vergroten. Albron en Hutten blijven als losse merken actief in de cateringmarkt.

||| Agenda |||

19/06/25
19/06/25 t/m 19-06-25: Online kennisevent: Ruimte voor recreatie, maar hoe dan?
Nederland staat voor complexe opgaven die een zware druk leggen op de ruimte, de natuur en budgetten...
24/06/25
24/06/25 t/m 24-06-25: Vakbeurs Vakantiehuis van de Toekomst
Het kennisplatform 'Vakantiehuis van de Toekomst' organiseert op dinsdag 24 juni 2025 de vakbeurs 'V...
25/06/25
25/06/25 t/m 25-06-25: Vakbeurs Family Entertainment Centers
Pleisureworld organiseert op woensdag 25 juni 2025 de Vakbeurs Family Entertainment Centers op ...
27/06/25
27/06/25 t/m 27-06-25: Beleidsmakersdag
De Beleidsmakersdag staat zo vlak voor de vakanties in het teken van 'Vooruitwerken em verbinden ric...
27/08/25
27/08/25 t/m 27-08-25: CELTH Industry Day World Leisure Congress
Het World Leisure Congress (WLO) komt na 13 jaar weer terug in Europa en voor het eerst naar Nederla...